Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «Ισλαμικό κράτος» απείλησε να μεταφέρει τον πόλεμο στην Τσετσενία

Σε εγρήγορση οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και ο στρατός

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύθηκε από μαχητές του «ισλαμικού κράτους», ο πόλεμος της Μ.Ανατολής θα φτάσει και στον ν Καύκασο, ανέφερε Αραβική τηλεοπτικό κανάλι.

Στο βίντεο φαίνεται ένας από τους μαχητές, ο οποίος πραγματοποιεί τις δηλώσεις αυτές από το πιλοτήριο μαχητικού αεροσκάφους, που βρίσκεται σε στρατιωτικό αεροδρόμιο tabak,που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές στην συριακή επαρχία της Raqqa.

Ειδικότερα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι αντάρτες σκοπεύουν να «απελευθερώσουν» την Τσετσενία και τον Καύκασο «με τη χάρη του Αλλάχ», αναφέρει και το ρωσικό πρακτορείο RIA "Novosti" με αναφορά στο κανάλι "Al Arabiya". Το Βίντεο και η εγγραφή των τζιχαντιστών συνοδεύεται από μετάφραση στα ρωσικά!

Επιπλέον, οι αντάρτες απείλησαν τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, ότι θα ξεκινήσουν πόλεμο από αέρος, με τις κυβερνητικές δυνάμεις. Στα τέλη Αυγούστου, το ισλαμικό κράτος, κατέλαβε το στρατιωτικό αεροδρόμιο tabak, καθώς επίσης, στα χέρια της «έπεσαν» βαρέα όπλα όπως πυροβολικό, άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη.

Χθες, η αυστριακή αστυνομία στην πόλη Haydenrayhshtayn, συνέλαβε την 29χρονη τσετσένα ως ύποπτη για συμμετοχή στις μάχες στη Συρία στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Στις 29 Ιουνίου η ακραία ισλαμική ομάδα ο «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ισλαμικού χαλιφάτου στα κατεχόμενα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας, ζητώντας παράλληλα από τους τζιχαντιστές σε όλο τον κόσμο, να έρθουν για να δηλώσουν όρκο υποταγής σε αυτήν. Η ίδια η ομάδα των τζιχαντιστών το όνομά της σε «ισλαμικό κράτος».

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), προειδοποίησε ότι στην χώρα ενδέχεται να επιστρέψουν από τη Συρία, περίπου 400 μισθοφόροι Τσετσένοι. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις επιμέρους ομάδες που απαρτίζουν τους τζιχαντιστές στη Συρία, και περιλαμβάνονται ακόμα και σε ηγετικές θέσεις, μαχητές του Καυκάσου.

Έτσι επιβεβαιώνονται και οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αξιωματικοί των ΕΔ, που προέβλεψαν ότι η «φωτιά» της Μ. Ανατολής θα φτάσει και στον Καύκασο.

Το δόγμα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εδώ και μεγάλο διάστημα, είχε προσαρμοστεί σε αυτό το πολύ πιθανό ενδεχόμενο. Αλλά δεν κινδυνεύει μόνο ο Καύκασος αλλά ολόκληρη η κεντρική Ασία και η Τουρκία. Ο θεός να βάλει το χέρι του…!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]