Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα δάκρυα του Εθνάρχη και η «νάρκη» Βενιζέλου

Γράφει ο Νίκος Ελευθέρογλου

Πραγματικά, όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος από την έδρα του ΟΗΕ μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν για το πώς γράφεται τελικά η μοίρα αυτού του τόπου. Ενός τόπου στον οποίο ο ένας Βενιζέλος ξερίζωσε τους Έλληνες από τη γη της Ιωνίας και ο συνεπώνυμός του, με ομιλία στα… κρυφά, διαγράφει την ελληνότητα της Μακεδονίας μας.
Τόσο απλά και χωρίς καμία ενοχή.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι οι Σκοπιανοί θα κάνουν και τους δύσκολους από πάνω. Το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την οικονομική υποδούλωσή μας περιλαμβάνει και την απώλεια της εθνικής μνήμης και συνείδησής μας.

Και, καθώς διάβαζα το κείμενο της τοποθέτησης του υπουργού Εξωτερικών –που δεν περιείχε ούτε μία αναφορά, έστω για τα μάτια του κόσμου, στις σκοπιανές προκλήσεις-, από τη μία η μνήμη οδηγήθηκε στο δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία και από την άλλη στην ομιλά του Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία βάζει ταφόπλακα στην ιστορία μας.

Το ανατριχιαστικότερο όλων είναι ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση στο ότι «κατάπιαμε» το «καμία αναγνώριση, εάν περιέχεται η λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της».

Το κομμουνιστικό ψευδεπίγραφο κράτος παίρνει «ταυτότητα» με ελληνική έγκριση. Και όσα αστεία λέγονται περί γεωγραφικού προσδιορισμού δεν είναι παρά μόνο ένα άλλοθι για όσα θα ακολουθήσουν.

Οι Σκοπιανοί σιγά-σιγά θα το αφαιρέσουν και θα συνεχίσουν ανενόχλητα το έργο τους, παραποιώντας την ιστορία, αγνοώντας το δίκαιο, λοιδορώντας μία χώρα που κάποτε την έλεγαν Ελλάδα.
Θα μπουν στο ΝΑΤΟ και θα σχηματίσουν μαζί με Αλβανούς και Τούρκους το ανθελληνικό τόξο. Οι Γερμανοί θα τρίβουν τα χέρια τους, μια και η εργολαβία την οποία ανέλαβε η Μέρκαλ για λογαριασμό των ΗΠΑ πέτυχε και φυτεύουν ακόμη ένα «αγκάθι» στα πλευρά μας.

Ό,τι δεν πέτυχαν το 1992 οι Σκοπιανοί, το καταφέρνουν το 2014, και μάλιστα με ελληνική πρωτοβουλία!
Οι πλαστογράφοι της Ιστορίας ετοιμάζονται να πάρουν το όνομα της Μακεδονίας, την ίδια ώρα που η εισβολείς της Κύπρου ετοιμάζονται και αυτοί να πάρουν τη νομιμοποίηση για τα εγκλήματα που έκαναν. Το νέο σχέδιο Ανάν που στήνεται θα περιέχει και… ρήτρα φυσικού αερίου!

Οι εταίροι και σύμμαχοί μας Αμερικανοί και Γερμανοί, ετοιμάζουν βήμα – βήμα τις επόμενες κινήσεις τους.
Για άλλη μία φορά, ο χρόνος όχι μόνο δεν δούλεψε υπέρ μας, αλλά έγινε και δημιός μας. Γιατί, διαχρονικά, μας έλειψε αυτό που είχαν οι αντίπαλοί μας: στρατηγική και συμμαχίες από τη μία και πίστη στις δυνατότητες και τις δυνάμεις μας από την άλλη.

Αποτέλεσμα, η χώρα κονταίνει και μικραίνει σε όλα τα επίπεδα, καθώς είναι πλέον αργά για… δάκρυα!

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δυστυχη Ελλαδα, δεν μπορει να βρεθη ενας ανδρας δικαστικος, στρατιωτικος, πολιτικος με πολλα (π@π@κια, τελεια τζι αρ,) να τους πιαση και να τους δικαση για εσχατη προδοσια. ? Ώστε είναι πια αληθεια ότι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΝ(Η)ΜΑ κατωρθωσαν να μας το κανουν ΦΡΟΝ(Ι)ΜΑ.. Δυστυχη Ελλαδα. Αυτό δεν λεγεται πια παρακλμη. Αυτό είναι....καταντια. Ν Τ Ρ Ο Π Η Και απ την άλλη, ο Λαος δεν νοιαζεται πια για την χωρα του? ΑΙΣΧΟΣ. (Και μια προβλεψη. Σε λιγα χρονια αν τολμηση Ελληνας να ισχυρισθη ότι ο Μ. Αλεξανδρος είναι Ελλην, θα τον δικαζουν για κλοπη ιστορικης μνημης. ) Αισθανομαι μαζι με την θλιψη μου και...ΑΗΔΙΑ. (Ο Θεος ας με λυπηθη να κλεισω συντομα τα ματια μου, μην δω τα χειροτερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]