Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ανθρωπότητα εισέρχεται σε παγκόσμια σύγκρουση...

Και το Ελληνικό πολιτικό σύστημα κοιμάται 

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος 

Έχει κανείς από τους κυβερνώντες συνειδητοποιήσει (πραγματικά συνειδητοποιήσει, όχι τηλεοπτικά…) ότι στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και τζιχαντιστών και ότι από το Χαλιφάτο μας χωρίζει μόνον η Τουρκία;

Ότι 130.000 Σύροι και Κούρδοι πρόσφυγες προωθούνται τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία και ότι μπορεί σε λίγες εβδομάδες να εμφανισθούν στον Έβρο ή στο Αιγαίο;
Κι όταν η Τουρκία τελικά συρθεί ή διολισθήσει προς την πλευρά των τζιχαντιστών, το Χαλιφάτο θα βρεθεί στο Αιγαίο και στον Έβρο;

Σοβαροί άνθρωποι εκφράζουν την κατάπληξή τους και τη βαθιά ανησυχία τους για την απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης, στρατηγικού σχεδιασμού, λήψης οποιουδήποτε μέτρου από την Ελληνική κυβέρνηση.
Δεν ακούσαμε απολύτως κανένα μέτρο ενίσχυσης της εσωτερικής ασφάλειας, περιφρούρησης των σημείων διέλευσης λαθρομεταναστών, ηυξημένης επαγρύπνησης των ενόπλων δυνάμεων. Στα ελληνικά αεροδρόμια τα διαβατήρια ελέγχουν αεροσυνοδοί…

Η έλλειψη οποιασδήποτε αντίδρασης από τους ιθύνοντες στην πραγματικότητα εκφράζει απουσία γεωπολιτικής σκέψης και αναλυτικής ικανότητας. Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα διαμορφώθηκε αναξιοκρατικά, διακατέχεται δε από αυτισμό, κομματική και πελατειακή λογική, άγνοια του διεθνούς περιβάλλοντος. Ο ελληνικός στρουθοκαμηλισμός, που συνοδεύεται συχνά από γελοία καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των διαφόρων ιθυνόντων, δεν αναιρεί όμως τη διεθνή πραγματικότητα.

Ο άνθρωπος τείνει να αποφεύγει να σκέπτεται τα δυσάρεστα. Όταν, όμως, αυτά πλησιάσουν, είναι ψυχολογικά απροετοίμαστος. Τα κράτη, που έχουν ως βασική αποστολή την εγγύηση της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών τους, έχουν ακόμα περισσότερους λόγους να προβλέπουν και να αναλύουν τα διάφορα «σενάρια» στη γεωπολιτική ασταθή περίοδο που διανύουμε. Τα σοβαρά κράτη, είτε μικρά όπως η Ελβετία και το Ισραήλ, είτε μεγάλα όπως οι ΗΠΑ ή η Ρωσία, έχουν συγκεκριμένα όργανα για το σχεδιασμό της εξωτερικής και αμυντικής τους πολιτικής.

Εδώ αυτά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν συζητήσεις καφενειακού επιπέδου, πολιτικοί καφενειακού επιπέδου, αντιλήψεις καφενειακού επιπέδου. Αυτοσχεδιασμός, προχειρότητα, εκ των υστέρων αντίδραση, πολιτική Επιμηθέως.

Εδώ τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, τα κόμματα και οι αρμόδιοι φορείς ασχολούνται με κεφαλαιώδη ζητήματα, όπως η διαμάχη Δούρου – Κυριάκου, αν ο Κουβέλης θα δεήσει να μας αποκαλύψει αν θέλει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή οι… θέσεις του «Ποταμιού»!
Το πρόβλημα είναι ότι το καφενείον «Η Ωραία Ελλάς» περιβάλλεται από διεθνείς φλόγες…

Πηγή εφημ. “KontraNews”



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο αρμόδιος κ. Βενιζέλος, έχει φωτιά στα μπατζάκια του από ΠΑΣΟΚ μεριά και από "κυβέρνηση" μεριά. Τον έζωσαν οι φλόγες και θα κοιτάει τη χώρα;!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]