Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταγγελίες για δημιουργία προξενείου των τζιχαντιστών στην Άγκυρα

Γράφουν Δ. Πορφύρης / Π. Σταφυλά
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η τρομοκρατική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Μ.Συρίας” (ISIS) άνοιξε το πρώτο της προξενείο στην περιοχή Cankaya στην Άγκυρα. Διανέμει συμβουλές  και υποστήριξη για όσους  επιθυμούν να στρατευθούν στις τάξεις της οργάνωσης στο Ιράκ.
Η τουρκική εφημερίδα Aydinlik υπογραμμίζει ότι η τουρκική κυβέρνηση του ισλαμικού κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη δεν ασκεί διώξεις στα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος. Επισημαίνει ότι αυτό είναι προφανώς μια δέσμευση της τουρκικής κυβέρνησης κατά την διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση των 49 τούρκων διπλωματών που είχαν απαγάγει οι ισλαμιστές στη Μοσούλη στις αρχές Ιουνίου. 
Το προξενείο του Ισλαμικού Κράτους έχει ήδη ανεβάσει ένα Web site και δίνει την ηλεκτρονική διεύθυνση  isisturkey@gmail.com σε όσους θέλουν να επικοινωνήσουν με την οργάνωση. Το ίδιο site αναφέρει ως έδρα του τη συνοικία Cankaya στην Άγκυρα και επισημαίνει ότι ως προξενείο θα αναλαμβάνει τα ιατρικά έξοδα  των τραυματισμένων ισλαμιστών μαχητών που θα  νοσηλεύονται στην Τουρκία.(el balad)
Ο Gilles de Kerchove, συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής στην Ε.Ε.  έχει δηλώσει ότι το 10% των μαχητών της οργάνωσης προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. και ο αριθμός τους εκτιμάται γύρω στις  3.000. Το σύνολο των Τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ εκτιμάται από τις μυστικές υπηρεσίες σε 30000 (arutz cheva). 
Το Δημοκρατικό Λαικό Κόμμα της αντιπολίτευσης (CHP) έκανε  επερώτηση για τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Τουρκία . Ο βουλευτής Τarinkulu κατήγγειλε ότι τουλάχιστον 1000 μέλη της μένουν μόνιμα στην Τουρκία και ότι η χώρα εδώ και 3 χρόνια χρησιμοποιείται ως βάση της τρομοκρατικής οργάνωσης και διαμετακομιστικό κέντρο(cph org). 
680
O επικεφαλής των διεθνών σχέσεων ISIS,  Abu-Omar Al-Tunisi, είχε ανακοινώσει  το Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι αποφασισμένο να ανοίξει την πρώτη του διπλωματική αρχή σε μια φιλική μουσουλμανική χώρα. Στο ίδιο μήνυμα έλεγε ότι η ISIS ελπίζει ότι οι διμερείς σχέσεις με την Άγκυρα θα προοδεύσουν ακόμα περισσότερο υπό την αιγίδα του νεοεκλεγέντα Προέδρου της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan. (awdnews/mfstheothernews)
Πηγή dimpenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]