Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ψυχοθεριστές ετοιμάζονται...

Είναι καιρός τώρα, που πάτησαν την πατρίδα ετούτοι οι σκυθρωποί, καλεσμένοι από τους εφιάλτες. Και άρχισαν να γκρεμίζουν, για να πουλήσουν τα ερείπια, φτηνή πραμάτεια, στους εμπόρους των εθνών. Και άδειασαν οι δρόμοι από τα χαμόγελα, και ήρθαν οι ουρές των πεινασμένων. Άλλοι, εκείνοι που δεν άντεχαν, έφυγαν από τη μια στιγμή στην άλλη, αφήνοντάς μας παρακαταθήκη την εικόνα του χαμού τους.

Η κρίση που ζούμε τώρα είναι πνευματική... είναι η ταραχή που το νου μας σκοτίζει και οι μέριμνες μιάς δανεικής χαλαρής και πλούσιας βιοτής που κληθήκαμε να την πληρώσουμε παραδίδοντας τις αξίες μας και την πατρίδα μας. Στο ανταλλακτήριο της απάτης γελαστήκαμε με τα γυαλιστερά και τα χρώματα, κι αφήσαμε την μέριμνα του αύριο σε τιποτένιους…

Η πραγματική κρίση δεν ήρθε ακόμη... H κρίση εκείνη που το σώμα θα λυγίσει και η ψυχή θα κολαστεί για τιποτένια μέχρι χθες και σήμερα πράγματα...
Αυτή την κρίση, την μεγάλη, που εκτός από το σώμα, τώρα και την ψυχή μας θα προσπαθήσει να αλώσει, αυτή φοβάμαι περισσότερο και παρακαλώ σαν έρθει η ώρα εκείνη να έχω τη δύναμη να αντέξω στην φριχτή παλαίστρα, εκεί που βασιλεύει η απόλυτη φρίκη, εκεί που εδώ και χρόνια ως τα τώρα μας στοιβάζουν, εκεί που θα κληθούμε εγώ κι εσύ για να αντιμετωπίσουμε τους δικούς μας δαίμονες και τους δικούς τους ψυχοθεριστές.

Αυτά τα λίγα τα μοιράζομαι μαζί σου και με περισσή έννοια, μήπως ο νους μου παίζει παιχνίδια και οι φωνές είναι σειρήνες που προκαλούν τον δρόμο μου να αφήσω.

Συγχώρα με εάν τα λόγια αυτά κουράζουν, δεν έχω άλλα, άδειασε ο νους… κι έλα να σταθούμε ο ένας πλάι στον άλλο, άντρες, γυναίκες και παιδιά, για ν’ απαιτήσουμε της ζωής μας να γίνουμε οι αφέντες, από εκείνους που αρχίσαν ήδη να ετοιμάζονται να πάρουν τώρα την ψυχή μας…



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Εξαιρετικό Κωνσταντίνε...ο Θεός να μας λυπηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωνσταντίνε, άγγιξες την τέχνη κι έσωσες την ψυχή σου. Οι ψυχοθεριστές δεν μπορούν πια να την πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει ήδη αρχίσει αυτο Κωνσταντίνε και δυστυχώς πολλοι τη χάνουν και τους βλέπεις και κινούνται σα ζομπυ όντας εσωτερικά άδειοι απο ζωη και συναισθηματα και σθένος....ΟΙ λεγόμενοι "αψυχοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντινε κι εγω αυτο αναρωτιεμαι, θ αντεξω στα δυσκολα; Μια απαντηση βρισκω μονο και την ειχα διαβασει καποτε στο βιο του γ. Παϊσιου: ελεγε ο γεροντας οτι οταν εστελναν σε αναγνωριση στο πολεμο οικογενειαρχες, υπηρχαν ανθρωποι που προσφεροντουσαν να πανε αυτοι προκειμενου αν συμβει τιποτα να μην σκοτωθουν οικογενειαρχες..... Η ανιδιοτελεια λοιπον, η αυτοθυσια και η προσφορα ελκουν το ελεος του Θεου και σωζουν ψυχες. Μ αυτα θα πορευτουν οσοι θα καταλαβουν, οι υπολοιποι θα χαθουν. Γι αυτο λενε οτι θα ξεχωρισει η ηρα απο το σταρι.....
    Μακαρι ο Θεος να ξυπνησει τη καλη πλευρα των Ελληνων γιατι τωρα ειμαστε στη φαση της παρακμης που βιωσε το Βυζαντιο πριν την αλωση. Οτι θα ζησουμε πονο να το θεωρουμε δεδομενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην αφησεις τον δρομο σου, σε χρειαζομαστε να συνεχισεις την πορεια γιατι δινεις δυναμη και ελπιδα σε εμας τους υπολοιπους με τις ιδιες ανησυχιες, τα ιδια ιδανικα, που μοιραζομαστε μαζι σου μεσα απο το αξιολογο ιστολογιο σου. Επισης πιστευω οτι η μονη προοπτικη που εχουμε για να αντεξουμε και να δουμε φως ειναι να σταθουμε ο ενας διπλα στον αλλο, οπως πολυ σωστα καλεις να κανουμε. Μονο με την αλληλεγγυη και την ομοψυχια μπορουμε να ορθωσουμε τειχος προστασιας της ψυχης μας. Ο καθενας μονος του μπορει να λυγισει πιο ευκολα. Εγκαρδια συγχαρητηρια για το αρθρο σου και συνεχισε Κωνσταντινε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...Οσο υπάρχουν Ελληνικές ψυχές, θα ξεχειλίζει ο λυρισμός κι΄η ελεγεία!!! Τιμή μου που είμαι στην παρέα σου καί σε διαβάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παύλος Χρ. Αλτίνης15 Απριλίου 2018 στις 10:59 μ.μ.

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν μιλάει η ψυχή από τα κατάβαθά της γεννιέται ποίηση. Κι ακόμα γεννιέται δύναμη. Αλλά ίσως αυτά τα δύο είναι ένα. Γιατί όταν η ψυχή αγγίζει δια της ποίησης τον Ποιητή της, της μεταλαμπαδεύεται δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]