Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαφείς αποστάσεις Καμμένου από Τσίπρα


Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. καταλόγισε στην Κουμουνδούρου ότι «φλερτάρει με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζούλας

Πλήρης αλλαγή γραμμής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαφαίνεται στους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς με συνέντευξη που παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος (Contra) εμφανίστηκε για πρώτη φορά επικριτικότατος κατά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας μάλιστα ότι επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συνεργασία του με την Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε ούτε θεατές ούτε και χειροκροτητές στις διάφορες εκδηλώσεις του», τόνισε ο κ. Καμμένος και καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «φλερτάρει με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου» προσφέροντάς τους ασυλία, κάτι που οι ΑΝΕΛ θεωρούν απαράδεκτο.
«Εμείς πιστεύουμε ότι ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου και η κυβέρνησή τους οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια και πρέπει να πληρώσουν», πρόσθεσε και προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα «να μας ξεχάσει αν θεωρεί ότι θα κάνει πολιτικό παιχνίδι για να πάρει ψήφους από το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ».

Και για να γίνει ακόμη σαφέστερος, χαρακτήρισε απαράδεκτο «ο ΣΥΡΙΖΑ να σφυρίζει αδιάφορα όποτε τον καλούμε εμείς σε μία κοινή πρωτοβουλία, όπως στην πρόκληση εξεταστικής επιτροπής για την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης», ενώ στο ίδιο ακριβώς πνεύμα και ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε χθες (Real) πως «τελείωσε αυτή η ιστορία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας».

Η αλλαγή πλεύση του Πάνου Καμμένου δεν είναι άσχετη προφανώς και με το δυσμενές για το κόμμα του αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Στελέχη των ΑΝΕΛ τονίζουν ότι «το πάθημα της ταύτισής μας με τη λαϊκίστικη Αριστερά μας έγινε πλέον μάθημα», και υπογραμμίζουν ότι στο εξής ο κ. Καμμένος θα επαναφέρει στο προσκήνιο τις αρχικές του θέσεις. Θα αναδείξει δηλαδή εκ νέου τα εθνικά θέματα, όπως το ζήτημα των Σκοπίων, το Κυπριακό, την ανακήρυξη της ΑΟΖ, αλλά και την ανάγκη να πληρώσουν όσοι οδήγησαν τη χώρα στα Μημόνια, προτάσσοντας τις ευθύνες του Γ. Παπανδρέου. Ζητήματα, δηλαδή, στα οποία κατ’ εξοχήν υπάρχουν αποκλίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δυσχεραίνει τον στόχο του κ. Τσίπρα για μία ευρεία συμπαράταξη των αντιμνημονιακών δυνάμεων, υπό την σκέπη του ΣΥΡΙΖΑ και με τον ίδιο επικεφαλής…

Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η κεντρική γραμμή των ΑΝ.ΕΛ. για την «ανάγκη» πρόκλησης εθνικών εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας παραμένει, πλην όμως υπάρχουν δύο βουλευτές, οι κ.κ. Π. Μελάς και Π. Χαϊκάλης, οι οποίοι σε ανύποπτο χρόνο έχουν επιφυλαχθεί για την ψήφο τους, αναλόγως του προσώπου που θα προταθεί.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]