Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως διαμορφώνονται τα τελικά αποτελέσματα σε 13 περιφέρειες

Στον β' γύρο θα κριθεί η μάχη και στις 13 περιφέρειες, αλλά και στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας ( Αθήνας, Θεσσαλονίκης, και Πειραιά), σύμφωνα με την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος, που δόθηκε από την εταιρεία Singular Logic, στις 11 το βράδυ της Κυριακής.

Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ πρώτου και δεύτερου υποψηφίου κατά την εκλογική διαδικασία της 18ης Μαΐου  για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών, καταγράφεται κατά σειρά στις περιφέρειες Θεσσαλίας (ΝΔ απέναντι σε υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ), Πελοποννήσου (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ έναντι ΣΥΡΙΖΑ), Ηπείρου (ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ), Στερεάς Ελλάδας (ανεξάρτητος με στηριξη ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ), Περιφέρεια Κρήτης (ανεξάρτητος με στήριξη ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ) και Κεντρικής Μακεδονίας («αντάρτης» ΝΔ με επίσημο υποψήφιο ΝΔ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη του δεύτερου γύρου στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, εκείνη της Αττικής με την κυρία Ρένα Δούρου απέναντι στον ανεξάρτητο υποψήφιο με στήριξη ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Σγουρό αλλά και στις περιφέρειες Πελοποννήσου,  Ιονίων νήσων και Ηπείρου.

Η εκίμηση αποτελέσματος δίνει στην κυρία Δούρου την πρωτιά με ποσοστό 23,8% και προβάδισμα 1,7 μονάδων από τον κ. Σγουρό - ενσωμάτωση στο 41,06%  των εκλογικών τμημάτων.

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων του 60% των εκλογικών τμήματων,  ο κ. Γιώργος Παυλίδης (με στήριξη της ΝΔ) εκτιμάται ότι θα είναι πρώτος με ποσοστό 34,1% και διαφορά 6,1 μονάδες από τον δεύτερο  κ. Αριστείδη Γιαννακίδη (προερχόμενος από ΠΑΣΟΚ).

Μάχη «γαλάζιων» θα δοθεί την επόμενη Κυριακή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.  Η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος (73% των εκλογικών τμημάτων) φέρνει πρώτο τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα (προέρχεται από τη ΝΔ, κατήλθε ως ανεξάρτητος και είχε τη στήριξη των ΑΝΕΛ) με ποσοστό 32,6% και  διαφορά 13,7 μονάδες από τον δεύτερο,  τον υποψήφιο της ΝΔ κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με βάση την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στο 74% των εκλογικών τμημάτων, πρώτος περνά στο β΄γύρο ο κ. Γιώργος Δακής (με στήριξη της ΝΔ) με 37,3% και διαφορά 6,5 μονάδες από τον δεύετρο ο οποίος είναι ο κ. Θεόδωρος Καρυπίδης (κατήλθε ως ανεξάρτητος υποψήφιος, μετά τη μη ευόδωση της συνεργασίας του με το ΣΥΡΙΖΑ).

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο κ. Αλέξανδρος  Καχριμάνης (με στήριξη του ΠΑΣΟΚ) παίρνει την πρωτιά στον πρώτο γύρο με διαφορά 25,1 μονάδων από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ολγα Γεροβασίλη. Με ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στο 68% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Καχριμάνης λαμβάνει ποσοστό 48,7%. Δεν κατάφερνει, παρά την αρχική εικόνα που δόθηκε από την καταμέτρηση των πρώτων εκλογικών κέντρων, να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο υποψήφιο και ο κ. Κώστας Αγοραστός (ΝΔ) στην περιφέρεια Θεσσαλίας περνά στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 42,9%. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει –με βάση τα αποτελέσματα από το 63% των τμημάτων- έλαβε ο κ. Νίκος Τσιλιμίγκας, ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΔΗΜΑΡ. Η διαφορά του κ. Αγοραστού από τον κ. Τσιλιμίγκα εκτιμάται να φτάσει  τις 26,9 μονάδες.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον υποψήφιό του κ. Θόδωρο Γαλιατσάτο έρχεται πρώτος, με ποσοστό 27,1% σε απόσταση αναπνοής (διαφορά 0,6 μονάδες ) από τον κ. Σπύρο Σπύρου (ΝΔ). Σχεδόν μοιρασμένα ήταν τα ποσοστά των δυο με βάση την ενσωμάτωση στο  73% των τμημάτων).

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρώτος είναι ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας (ανεξάρτητος, προερχόμενος  από ΠΑΣΟΚ) με 22,6% και διαφορά 2,9 μονάδες από τον δεύτερο  κ. Ανδρέα Κατσανιώτη (ΝΔ)-ενσωμάτωση στο 75% των τμημάτων.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Κώστας Μπακογιάννης (ανεξάρτητος με στήριξη ΝΔ) παίρνει  την πρωτιά με ποσοστό 42,3%, έχοντας διαφορά 23 μονάδων από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγγέλη Αποστόλου –με βάση τα αποτελέσματα στο 78% των τμημάτων.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πρώτος είναι ο κ. Πέτρος Τατούλης  (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ) με 42,6% και διαφορά 26,3 μονάδες από τον δεύτερο κ. Οδυσσέα Βουδούρη  (ΣΥΡΙΖΑ)-ενσωμάτωση στο 74% των τμημάτων.

Στην περιφέρεια βορείου Αιγαίου η κυρία Χριστιάνα Καλογήρου  (ανεξάρτητη με τη στήριξη της ΝΔ) περνά στο δεύτερο γύρο πρώτη με ποσοστό 30,7%, και διαφορά 4 μονάδων απέννατι στον δεύετρο της μάχης του α΄γύρου, σύμφωνα με  την εκτίμηση βάσει της ενσωμάτωσης στο 81% των εκλογικών τμημάτων. Απέναντί της στο β΄γύρο θα έχει τον απερχόμενο περιφερειάρχη κ. Αθανάσιο Γιακαλή (είχε εκλεγεί το 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ).

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρώτος είναι ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος (ανεξάρτητος, με στήριξη ΝΔ) με 34,6% και διαφορά 1,5 μονάδες από τον δεύτερο  κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο απερχόμενος περιφερειάρχης (είχε εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ) -ενσωμάτωση στο 37,31% των τμημάτων.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, η εκτίμηση δίνει τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη (με στήριξη ΠΑΣΟΚ) παίρνει την πρωτιά στον πρώτο γύρο με διαφορά 14,7 μονάδες από τον κ. Σεραφείμ Τσόκα, υποψήφιο της ΝΔ. Με ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στο 32,07% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Αρναουτάκης λαμβάνει ποσοστό 40,8%.

Στο δήμο Αθηναίων με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 82%, ο κ. Γιώργος Καμίνης  λαμβάνει 21,2%  ενώ σε απόσταση αναπνοής (διαφορα 1,2 μονάδες) τον ακολουθεί ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης –με βάση τα αποτελέσματα στα μισά εκλογικά τμήματα.

Στη Θεσσαλονίκη, με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 79% των τμημάτων, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης  συγκεντρώνει ποσοστό 35,7% και έχει προάδισμα 9,1 μονάδων έναντι του κ. Σταύρου Καλαφάτη, υποψήφιου της ΝΔ.

Στον δήμο Πειραιά, με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 80% των τμημάτων, ο κ. Γιάννης Μώραλης  έχει προβάδισμα 1,7 μονάδων με 33,1% έναντι του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου (ΝΔ).

Η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος για το δήμο Πατρέων και Ηρακλείου Κρήτης δεν δόθηκε μέχρι αργά το βράδυ, λόγω της αμφίοπης μάχης που δίνεται. Πάντως, στο δήμο Πατρέων, περνούν στο δεύτερο γύρο ο κ. Κώστας Χριστόπουλος (ανεξάρτητος, προέρχεται από το χώρο της ΝΔ) και ο κ. Κώστας Πελετίδης υποψήφιος του ΚΚΕ.

Στον Δήμο Ηρακλείου η μάχη φαίνεται ότ θα δοθεί μεταξύ του απερχόμενου δήμαρχου κ. Ιωάννη Κουράκη (είχε εκλεγεί το 2010 με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ) και του κ. Βασίλη Λαμπρινού.

Δείτε online τη ροή των αποτελεσμάτων

Περιφέρεια Αττικής (ενσωμάτωση 41,34%)
Δούρου Ρένα 23,57%
Σγουρός Ιωάννης 22,21%

Κουμουτσάκος Γεώργιος 14,47%

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ενσωμάτωση 34,47%)

Παυλίδης Γεώργιος 34,06%

Γιαννακίδης Αριστείδης 27,41%

Μορφίδης Κωνσταντίνος 11,04%

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ενσωμάτωση 44,89%)

Τζιτζικώστας Απόστολος 32,55%

Ιωαννίδης Ιωάννης 18,69%

Χαραλαμπίδου Δέσποινα 11,48%

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ενσωμάτωση 41,56%)

Δακής Γεώργιος 37,48%

Καρυπίδης Θεόδωρος 27,59%

Ζεμπιλιάδου Γεωργία 11,35%

Περιφέρεια Ηπείρου (ενσωμάτωση 43,82%)

Καχριμάνης Αλέξανδρος 48,97%

Γεροβασίλη Όλγα 25,95%

Ζάψας Γεώργιος 9,55%

Περιφέρεια Θεσσαλίας (ενσωμάτωση 37,95%)

Αγοραστός Κωνσταντίνος 42,23%

Τσιλιμίγκας Νικόλαος 16,38%

Διώτη Ηρώ 13,85%

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ενσωμάτωση 50,00%)

Σπύρου Σπυρίδων 21,31%

Γαλιατσάτος Θεόδωρος 21,15% Γκερέκου Αγγελική 15,23%

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ενσωμάτωση 34,53%)
Κατσιφάρας Απόστολος 23,45%
Κατσανιώτης Ανδρέας 19,74%

Χατζηλάμπρου Βασίλειος 16,46%

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ενσωμάτωση 33,61%)

Μπακογιάννης Κώστας 42,48%

Αποστόλου Ευάγγελος 18,61%

Γιαννόπουλος Αθανάσιος 14,79%

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ενσωμάτωση 40,73%)

Τατούλης Πέτρος 43,66%

Βουδούρης Οδυσσέας 16,09%

Δέδες Γεώργιος 14,93%

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ενσωμάτωση 49,62%)

Καλογήρου Χριστιάνα 31,38%

Γιακαλής Αθανάσιος 27,04%

Κυρίτση Αγλαΐα 19,02%

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ενσωμάτωση 40,83%)

Χατζημάρκος Γεώργιος 34,24%

Μαχαιρίδης Ιωάννης 33,00%

Σπύρου Μπενέτος 18,58%

Περιφέρεια Κρήτης (ενσωμάτωση 33,62%)

Αρναουτάκης Σταύρος 40,89%

Τσόκας Σεραφείμ 25,93%

Κριτσωτάκης Μιχαήλ 19,03%


Πηγή "Το Βήμα"


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μαύρα σκυλια άσπρα σκυλια , όλοι οι σκύλοι μια γενια .
    Ολα τα αλλα ειναι για προβατοποιημενους που ακόμη δεν κατάλαβαν οτι και οι 300+1 μας οδήγησαν στα σφαγεία .
    Οι πρώτοι χιλιάδες σφαχτηκαν , άλλοι εκατοντάδες χιλιάδες την έκαναν για αλλα σφαγεία ανά τον κόσμο και οι υπόλοιποι καρτερουν με την ψήφο τους να αντισταθούν στα χατζαρια .
    Αλλα ευτυχώς τα μισά σφαχτα δεν πήγαν στις κάλπες των σφαγείων για να διαλέξουν το χρώμα της ποδιας των χάσαπιδων .
    Των φρονημων τα παιδια , πριν πεινάσουν μαγειρεύουν .
    Το 46% αποχής ειναι ο μισός πληθυσμός .
    Αλλα ο νόμος λέει δεν πειράζει .....ΜΑΛΑΚΕΣ ειναι που δεν έρχονται να διαλέξουν τον αρλεκινο τους
    .
    Σώνει και καλα να συμμετέχουμε όλοι μας στο καραγκιοζηλικι τους και με την ψήφο μας να νομιμοποιήσουν την σαπίλα της αγγλοσαξωνικης ολιγαρχίας που μας σβερκωθηκε πουλώντας την Κύπρο μας .
    Όλοι στα μπούτρουμια ισόβια , διαφορετικά δεν υπάρχει έξοδος και ανάτασης .

    Δεν θελουμε εκλογές μαριονετων και νοθείας , την παραδειγματική τιμωρία ζητούμε για όλους οσους ενεργά πρόδωσαν και όλους τους υπόλοιπους (ελάχιστους ) που σιωπησαν στον αφανισμό μας .
    Ενα κτήριο που εχει κτυπήματα απο σεισμό και ειναι ερηπεια αν προσπαθήσεις να το επισκευασης , θα πεσει να σε πλακωσει ....σίγουρα πράγματα .
    Και η Ελλάς ΔΕΝ επισκευαζεται πλέον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστες οι διαπιστωσεις σου αλλα η Ελλαδα επισκευαζεται αν ο Θεος στριψει λιγο το κατσαβιδι....
    Για να το κανει ομως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. Οσο το ζηταμε απο τα ανθρωπακια τιποτα δεν κανουμε. Δηλαδη πρεπει να παθει καποιος καρκινο για να στρεψει τα ματια του στο Θεο; και για τη πατριδα του πρεπει να παρακαλαει οπως παρακαλουσε και ο Κολοκοτρωνης και ολοι οσοι την ελευθερωσαν για να την παραδωσουν στους επομενους να την ξανασκλαβωσουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]