Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία δημιούργησε "ταξιαρχία Κούρδων τζιχαντιστών" εναντίον της Συρίας


Global Research News 
15 Σεπτεμβρίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Σύμφωνα με το Intelligence on-line, την ιστοσελίδα ενός επαγγελματικού γαλλικού περιοδικού, το οποίο παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών ανά τον κόσμο, η Άγκυρα δημιούργησε μια «ταξιαρχία Κούρδων τζιχαντιστών», με σκοπό την καταπολέμηση του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος στη Συρία σήμερα, του PYD (Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης).

Σε δημοσίευμα του Intelligence on-line, αναφέρεται:


«Προκειμένου να αντιτάξει δυνάμεις εναντίον των μαχητών του κουρδικού κινήματος της Συρίας PYD, το οποίο δραστηριοποιείται κοντά στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας, η Άγκυρα έχει ενθαρρύνει τον σχηματισμό μιας ταξιαρχίας τζιχαντιστών, η οποία θα αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από Κούρδους και θα ονομάζεται Κatibat al-Taliban (ΚΑΤ). Οι νέοι αυτοί, κυρίως άνεργοι και φτωχοί Κούρδοι, θα πληρωθούν 1.000 δολάρια ο καθένας με το που θα ενταχθούν στη μονάδα αυτή. Στη συνέχεια, θα αναλάβουν δράση κατά του PYD στα τουρκοσυριακά σύνορα, πλάι στους άλλους «αντάρτες», τους μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και τους τζιχαντιστές του μετώπου Jabhat al-Nusra, πολλοί από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους στα τέλη Ιουλίου κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στην πόλη Tελ Χάλαφ».

Το περιοδικό, το οποίο εκδίδεται στο Παρίσι, παρατηρεί επίσης:

«Ορισμένοι αντάρτες του νεοσύστατου Κatibat al-Taliban (ΚΑΤ) είναι πρώην μέλη του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος ΡΚΚ και προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ σε κουρδικές φυλακές. Άλλοι προέρχονται από τις θρησκευτικές σχολές που ιδρύθηκαν στο Κουρδιστάν από τους οπαδούς του ιμάμη Fetullah Gülen. Ένα άλλο κουρδικό κίνημα, το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα της Συρίας (Partiya Demokrat a Kurdi li Sûriyê, PDKS), με επικεφαλής τον Abdulhakim Bashar και τον αφοσιωμένο στον Ιρακινό Κούρδο ηγέτη Massoud Barzani, αντιμάχεται επίσης τον στρατό του PYD στα σύνορα Συρίας, Ιράκ και Τουρκίας»

Το περιοδικό επισημαίνει επίσης ότι η Τουρκία υποστηρίζει ανοιχτά τις ομάδες τζιχαντιστών και αρκετές ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που μάχονται εναντίον των Κούρδων στο συριακό Κουρδιστάν, ιδιαίτερα από τα μέσα Ιουλίου και μετά. Επίσης, υπενθύμισε ότι τα σύνορα της Τουρκίας παραμένουν ανοιχτά στους τζιχαντιστές της Αλ-Κάιντα που λαμβάνουν στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική βοήθεια μέσω αυτών των συνόρων.

«Η υποστήριξη της Τουρκίας είναι ορατή ακόμη και με γυμνό μάτι, αφού αυτοί οι ξένοι εξτρεμιστές διασχίζουν τα τουρκικά σύνορα ανενόχλητοι και δραστηριοποιούνται εκεί, μεταφέροντας τους τραυματίες τους με τουρκικά ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της Urfa, και φέρνοντας νέους ξένους αντάρτες, οι οποίοι αρχικά διαμένουν σε ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη, προτού πάρουν το δρόμο προς τη Συρία με τη βοήθεια των διαφόρων ισλαμικών οργανώσεων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πολλά μέλη τoυ μετώπου Αλ-Nusra ομολόγησαν πρόσφατα σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης ότι στηρίζονται από την Τουρκία για να πολεμούν τους Κούρδους».

Τέλος, το περιοδικό υπογραμμίζει ότι:


«Παρά τη μαζική υποστήριξη ξένων χωρών, του μετώπου al-Nusra και των Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και γενικά στη Μέση Ανατολή, δύο ταξιαρχίες που συνδέονται με ομάδες της Αλ-Κάιντα και πάνω από δέκα ταξιαρχίες του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» υπέστησαν βαριές ήττες σε μάχες εναντίον Κούρδων μαχητών στο συριακό Κουρδιστάν και το Χαλέπι. Πάνω από 1.000 μέλη των ένοπλων ομάδων έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Ιουλίου και μετά, δεκάδες άλλοι συνελήφθησαν, και πολλά στρατιωτικά οχήματα που μεταφέρουν αντιαεροπορικά όπλα, άρματα μάχης και μια μεγάλη ποσότητα όπλων έπεσαν στα χέρια Κούρδων ανταρτών».
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Χίλια δολάρια ο καθένας πριν καν πιάσουν το τουφέκι. Ο Ερντογάν πληρώνει ή κάποιοι άλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]