Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τον Στρος-Καν προσέλαβε για σύμβουλο η σερβική κυβέρνηση


Ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος- Καν, έχει προσληφθεί σε θέση συμβούλου για να βοηθήσει την σερβική κυβέρνηση να βρει διέξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης της χώρας, την Παρασκευή.

Ο Στρος –Καν, ο οποίος παραιτήθηκε από το ΔΝΤ το 2011 μετά από το σεξουαλικό σκάνδαλο σε ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη όπου μια υπηρέτρια τον κατηγόρησε για βιασμό, θα συνεργαστεί με 15 εμπειρογνώμονες της δικής του επιλογής, σύμφωνα με την Μπλιτς, τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Σερβίας. Η σερβική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα επιδιώξει να συνεργαστεί με ξένους συμβούλους καθώς όπως αναφέρθηκε δεν υπήρχαν κατάλληλοι εμπειρογνώμονες εντός της χώρας. Ο διορισμός του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα ανακοινωθεί πιθανώς την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχου του γραφείου του σέρβου αναπληρωτή πρωθυπουργού τις οποίες μετέδωσε το CNN.

Οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν για την υπόθεση του βιασμού της καμαριέρας έχουν αποσυρθεί μετά από διακανονισμό που επήλθε τον περασμένο Δεκέμβριο έναντι άγνωστου χρηματικού ποσού. Αντιμετωπίζει όμως νέες κατηγορίες για διακεκριμένη μαστροπεία σε υπόθεση που ερευνούν οι γαλλικές αρχές στην πόλη Λιλ. Η παραπομπή του σχετίζεται με την εξάρθρωση δικτύου πορνείας που είχε έδρα σε ξενοδοχείο σε αυτή την πόλη της βορειοανατολικής Γαλλίας. Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ παραδέχθηκε πως βρέθηκε σε ερωτικά πάρτι στο ξενοδοχείο, αλλά υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι ορισμένες από τις γυναίκες εκδίδονταν επί πληρωμή.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]