Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντιδρά η Σερβία για τα περί «Μεγάλης Αλβανίας»


«Η ένωση Κοσσυφοπεδίου - Αλβανίας θα πρέπει να ανησυχεί την διεθνή κοινότητα»

Η δήλωση του πρώην προέδρου της Αλβανίας Άλφρεντ Μοϊσίου ότι έχει έρθει η ώρα για την ένωση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας θα πρέπει να αποτελεί πηγή ανησυχίας για τη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο Μάρκο Τζούριτς, σύμβουλος του Προέδρου της Σερβίας. 

Από τον σερβικό θύλακα της Γκρατσάνιτσα, στο Κοσσυφοπέδιο, ο κ. Τζούριτς δήλωσε ότι ο κ. Μοϊσίου δεν είναι ο μόνος που πιστεύει κάτι τέτοιο, τονίζοντας πως πολλοί ονειρεύονται την επαναχάραξη του χάρτη των Βαλκανίων εις βάρος της Σερβίας.


"Το μόνο που μπορούμε να πούμε σ΄ αυτούς είναι πως δεν μπορούν να χωρίσουν τη χώρα μας, ούτε εδώ ούτε αλλού στην επικράτειά μας", δήλωσε ο σύμβουλος του Σέρβου Προέδρου.


Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Άλφρεντ Μοϊσίου δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα να τεθεί υπό συζήτηση η ένωση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας και πως δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημείωσε δε, πως αυτό (η ένωση Κοσσυφοπεδίου - Αλβανίας) θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα στο μέλλον, πρώτα υπό τη μορφή συνομοσπονδίας, όπως μετέδωσε η Ραδιοτηλεόραση της Σερβίας επικαλούμενη τον τηλεοπτικό σταθμό Alsat-M της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Μοϊσίου συνέστησε στους πολιτικούς στην Πρίστινα, τα Τίρανα και τα Σκόπια να ενωθούν για την επίλυση του ζητήματος των Αλβανών στα Βαλκάνια, ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους διαφωνίες και τα προβλήματα.


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]