Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Θα δώσει στοιχεία για χρήση χημικών από αντάρτες

Στοιχεία για την χρήση χημικών από τους Σύριους αντάρτες θα δώσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ

Η Ρωσία θα δώσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στοιχεία που εμπλέκουν τους αντάρτες στην επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο ΟΗΕ εξέδωσε έκθεση επιθεωρητών η οποία επιβεβαιώνει πως έγινε χρήση του αερίου σαρίν στην επίθεση στη Δαμασκό.

Η έκθεση του ΟΗΕ δεν επιρρίπτει σε κάποια πλευρά την ευθύνη για την επίθεση, αλλά οι ΗΠΑ και η Βρετανία κατηγόρησαν ως υπαίτιο τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και το καθεστώς του.

Ωστόσο, ο Σ.Λαβρόφ ανέφερε πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν συμμετοχή των ανταρτών στις επιθέσεις με χημικά, συμπεριλαμβανομένης και αυτήν στη Δαμασκό.

"Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά στο Συμβούλιο Ασφαλείας, μαζί με την έκθεση που κατατέθηκε από ειδικούς του ΟΗΕ και η οποία επιβεβαιώνει ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα. Πρέπει να βρούμε ποιος το έκανε" ανέφερε.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως έλαβε στοιχεία για την εμπλοκή των ανταρτών κατά τη διάρκεια ταξιδίου στη Συρία, λέγοντας πως πρέπει να αναλυθούν.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]