Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Sözcü: "Κόβουν χιλιάδες δέντρα για το παλάτι του Ερντογάν"



Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου πρωθυπουργικού συγκροτήματoς του Ερντογάν στην Άγκυρα το οποίο χτίζεται «στα πρότυπα του Λευκού Οίκου» όπως αναφέρουν τουρκικές εφημερίδες. 

Η τουρκική εφημερίδα Sözcü με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και τίτλο «Για το παλάτι του Ερντογάν κόβουν τα δέντρα τη νύχτα και το πρωί κατασκευάζουν δρόμους» υποστηρίζει πως οι εργολάβοι που κατασκευάζουν το έργο , φοβούμενοι τις αντιδράσεις και τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει για τα δέντρα στο πάρκο Γκεζί, κόβουν τα δέντρα κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ την ημέρα πραγματοποιούν τις εργασίες για το δρόμο που οδηγεί στο συγκρότημα.

Το νέο «παλάτι» του Ερντογάν θα ολοκληρωθεί το 2014, όταν λήγει η θητεία του ως πρωθυπουργός και αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας. Το έργο αναμένεται να κοστίσει περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια.

Όμως το νέο πρωθυπουργικό συγκρότημα σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης χτίζεται σε δασική έκταση στο «αγρόκτημα του Κεμάλ Ατατούρκ». Μια προστατευόμενη περιοχή όπου δεν τολμούσε να την αγγίξει κανείς καθώς ήταν χώρος όπου ξεκουράζονταν ο Κεμάλ Ατατούρκ. Σήμερα ο χώρος αυτός είναι γεμάτος από δέντρα και διάφορα φυτά. Η τουρκική εφημερίδα Sözcü στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αναφέρει πως «για την κατασκευή των 10 κτιρίων που το κάθε ένα να αποτελείται από 8 ορόφους , κόβονται εκατοντάδες δέντρα μέσα στην περιοχή». Παράλληλα κατασκευάζεται ειδικός δρόμος με 8 λωρίδες κυκλοφορίας μήκους 12 χιλιομέτρων για να συνδέεται το πρωθυπουργικό συγκρότημα με το κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Κέντρο επιχειρήσεων στα πρότυπα του Πενταγώνου

Για την κατασκευή άλλαξαν όροι χρήσης γης, ήρθη η προστασία και ξεκίνησαν τα έργα. Aπό τρεις ορόφους και θα έχει ίχνη από την αρχιτεκτονική των Σελτζούκων.

Ο «Λευκός Οίκος» του Ερντογάν στο δεύτερο υπόγειο θα διαθέτει κέντρο επιχειρήσεων σε περίπτωση κινδύνου η κάποιας πολεμικής απειλής. Αυτός ο χώρος θα προστατεύεται από τρομοκρατικές, χημικές και πυρηνικές επιθέσεις. Παράλληλα όλο το κτίριο το οποίο θα κατοικεί και θα εργάζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός θα προστατεύεται από υποκλοπές, από κοριούς και από ηλεκτρονικές επιθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατοικία του Ερντογάν μέσα στο πρωθυπουργικό συγκρότημα θα αποτελείται από τρεις ορόφους και θα έχει ίχνη από την αρχιτεκτονική των Σελτζούκων.

Το σημερινό πρωθυπουργικό κτίριο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από δεκάδες πρωθυπουργούς, θα μετατραπεί σε μουσείο.

Πηγή: Οn Alert



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]