Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπερίσα: Ούτε υπάρχει ούτε υπήρξε πότε Ελληνική Μειονότητα στην Χιμάρα

Να πως και απο ποιους οπλίζονται τα χέρια του κάθε Ιλίρ Μουκάι

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα σχολίασε μέσω των κοινωνικών δικτύων τις δηλώσεις εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής στο μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα.

Αντί να καταδικάσει την αποτρόπαια πράξη βεβήλωσης της ελληνικής σημαίας από τους συμπατριώτες του στο Φίερι, οι οποίοι έντυσαν με την ελληνική σημαία αλυσοδεμένα σκυλιά και να κατευνάσει τα πνεύματα στο φασιστικό παραλήρημα των Αλβανών,ο Μπερίσα ρίχνει λάδι στην φωτιά.

Σύμφωνα με τον Μπερίσα, «Η τελετή για την επέτειο από το τραγικό θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα πολιτικοποιήθηκε από μια μικρή ομάδα εξτρεμιστών.
Δονκιχωτισμός και τραγικοκωμική η προσπάθεια να βρουν μέσω νεκροπολιτικής (σσ.. ο δικός του ορισμός) ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα. Η Χιμάρα στους αιώνες υπήρξε και παραμένει η κοιτίδα των Αλβανών στους αγώνες της χώρας για την ελευθερία, την τέχνη για τον εθνικό πολιτισμό.
Στην περιοχή αυτή μερικά χωριά και η Χιμάρα είναι δίγλωσσα, αλλά με παρόμοιες υποομάδες DNA στο αίμα με τα άλλα αλβανικά χωριά που στα χιλιάδες χρόνια δεν έχουν μιλήσει ούτε μια λέξη στα ελληνικά, εκτός από την όμορφη αλβανική γλώσσα. Η πολιτικοποίηση κάποιον ακραίων εξτρεμιστών στην τελετή , αποδεικνύει τη δυστυχία εκείνων που μιλάνε για ελληνική μειονότητα .., που ποτέ δεν υπήρξε στη Χιμάρα,» γράφει ο Μπερίσα.
* Ο Ιλίρ Μουκάι είναι ο δολοφόνος του Αριστοτέλη Γκούμα


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Σκεντέρμπεης, ο εθνικός σας ήρωας, λεγόταν Γεώργιος Καστριώτης! Αλβανικό όνομα, να υποθέσω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]