Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Υπεραγία Θεοτόκος θα μας βοηθήσει

Είναι συγκλονιστική εμπειρία για οποιονδήποτε ξένο επισκέπτη της χώρας μας να βιώσει εδώ τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Στο ουράνιο ελληνικό τοπίο, με τις μεθυστικές μυρωδιές, την υποβλητική μουσική της θάλασσας που τραγουδάει παράξενους σκοπούς σκάζοντας χαμόγελα στην ακτογραμμή, με τις ασπρισμένες εκκλησίες των νησιών, τους θύλακες παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που έχουν γλιτώσει από τη λαίλαπα του μπετόν. Η κατάνυξη που προκαλεί αυθόρμητα το «Πάσχα του καλοκαιριού» δεν γίνεται να αγνοηθεί από κανέναν, διότι συντονίζονται με αυτήν εκατομμύρια ψυχές Ελλήνων - ενός λαού ξεχωριστού, ιστορικού και πολλάκις δοκιμασμένου.

Είναι θεοσεβής ο λαός μας - με όλα του τα λάθη, τα πάθη, τις παραλείψεις και την περιοδική λησμονιά της ιερής αποστολής να «εξανθρωπίσει την ανθρωπότητα», όπως έλεγε ο Περικλής Γιαννόπουλος. Η σύνδεσή του με την έννοια και την ουσία του θείου είναι αυθόρμητη, ενστικτώδης - όχι αποτέλεσμα κάποιου δεσποτικού πειθαναγκασμού.

Η Παναγία έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και την ψυχή μας. Εχει συνδεθεί με τις μεγάλες στιγμές του Γένους μας. Ο θρόνος της αγάπης, που έχουμε στήσει για την Υπεραγία Θεοτόκο, ουδέποτε θα κλονιστεί. Ποτέ δεν πρόκειται να σταματήσει να ακούει τις εκκλήσεις, τις ευχαριστίες και τις μύχιες σκέψεις μας. Οσο κι αν προσπαθεί η διαβόητη «Νέα Τάξη» να αποχρωματίσει την κοινωνία, να αποσυνδέσει τους αρμούς μας με την πίστη και να διαλύσει τους θεσμούς που μας έφεραν μέχρι εδώ, ενσυνείδητα Ελληνες και αμετακίνητα Χριστιανούς.

Η διατήρηση των εθίμων, λατρευτικών και κοινωνικών, και η μεταλαμπάδευσή τους στις ερχόμενες γενεές είναι ιερή υποχρέωση των ενηλίκων. Η απόθεση των ελπίδων μας στην Παναγία λειτουργεί παρηγορητικά και σωτήρια για όλους όσοι έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη τους (δικαίως) στους διαχειριστές της πολιτικής, της οικονομικής και της «πνευματικής» εξουσίας.

Οι μητέρες, ό,τι κι αν γίνει, όσα εμπόδια κι αν προκύψουν, δεν ξεχνούν τα παιδιά τους. Η μητέρα του Χριστού ήταν, είναι και θα παραμείνει εδώ. Για όλους μας. Θα μας βοηθήσει. Χρόνια πολλά!





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Γιατί να μας βοηθήσει; Γιατί στείλαμε τα ΜΑΤ στο "Περιβόλι" της να Την εκβιάσουμε; (Και αν δεν τα στείλαμε εμείς ακριβώς, κάναμε την πάπια;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα βοηθηση να καθαρισει η ηρα απο το σιταρι .
    Καθεις εφ'ω εταχθη .
    Χρονια πολλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]