Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με τους Βορειοηπειρώτες και τα Βαλκάνια

Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στη Πρεμετή, όπου υπήρξε ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της έκφρασης των θρησκευτικών πεποιθήσεων εκ μέρους της Αλβανίας, θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Στο “ουδέτερο” κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως άλλων σωστών επισημάνσεων, γίνεται λόγος για Ελληνισμό της Διασποράς της Αλβανίας και συνιστάται αυτοσυγκράτηση από τα δύο μέρη.

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους ανιστόρητους και πολιτικά αναλφάβητους συντάκτες της ανακοίνωσης, ότι Οι Έλληνες της Β.Ηπείρου-Ν. Αλβανίας αποτελούν Aυτόχθονη και Iστορική Kοινότητα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν διασπορά.

Όσον αφορά τα περί “αυτοσυγκράτησης από τα δύο μέρη”, που αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιόμαστε ποιά η ευθύνη και πού προκάλεσε η Ορθόδοξη Εκκλησία στο συγκεκριμένο θέμα.

Αναρωτιόμαστε επίσης εάν η σύνταξη του κειμένου αποτελεί προϊόν άγνοιας, βλακείας ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι υπάρχει κάποιο υπόγειο νήμα που συνδέει τη νέα ηγεσία της Αλβανίας με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελπίζουμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα κατανοήσει το συντομότερο δυνατόν τον κίνδυνο που δημιουργείται με την ανακοίνωση της, που προσφέρει ένα ακόμα δώρο στην ακροδεξιά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα επαληθευθεί η άποψη ότι από τον Κωστή Μοσκώφ και τον Νίκο Σβορώνο, καταλήξαμε στη Μαρία Ρεπούση και τον Πέτρο Τατσόπουλο.

Ιωάννινα 22 Αυγούστου 2013
Ομάδα Πολιτών Ευτοπία 
Το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Τα γεγονότα βίας και συγκρούσεων στην Πρεμετή της Αλβανίας, αυτήν εδικά την περίοδο, έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν βοηθούν το κλίμα ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των λαών της περιοχής. Συγκρούσεις για λόγους θρησκευτικής πίστης σε μια περιοχή όπως τα Βαλκάνια ήταν και είναι πάντα επικίνδυνες για όλους τους λαούς ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε πολίτη, ειδικότερα στέκεται στο πλευρό του Ελληνισμού της Διασποράς στην Αλβανία και στο αναφαίρετο δικαίωμά του να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς κανένα εμπόδιο και φόβο.
Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά χωρίς αρρωστημένους εθνικισμούς και θρησκευτικές αντιπαραθέσεις. Παίζουν με τη φωτιά όσοι νομίζουν ότι μπορούν να οξύνουν τις σχέσεις των ανθρώπων με θρησκευτικούς και εθνικιστικούς φανατισμούς εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Επιβάλλεται η ψυχραιμία και η αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]