Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη για πόλεμο...


Στο πλευρό οποιουδήποτε αποφασίσει να επιτεθεί στη Συρία θα συνταχθεί η Τουρκία, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Αυτή η δήλωση φαίνεται πως δεν ξάφνιασε κανέναν, αντίθετα από πολλούς θεωρήθηκε σαν «αποκάλυψη» του εμπρηστικού ρόλου της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή, ενώ υπήρξαν και αναλυτές που θεωρούν πως η ετοιμότητα της Τουρκίας για συμμετοχή σε έναν πόλεμο είναι σανίδα σωτηρίας του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ψάχνει εναγωνίως έναν τρόπο για να συσπειρώσει γύρω από την κυβέρνησή του τους τούρκους πολίτες και να «παγώσει» τις κινήσεις των πολιτικών του αντιπάλων. Έτσι, η πρόθυμη συμμετοχή της ισλαμικής Τουρκίας σε έναν πόλεμο κατά μίας άλλης ισλαμικής χώρας, είναι ένα αναγκαίο κακό, που ενδεχομένως να δώσει μία μικρή παράταση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων για τον Ερντογάν.

Νταβούτογλου: Ανακοίνωση συμμετοχής σε κοινό μέτωπο κατά της Συρίας

Η Τουρκία θα συμμετάσχει σε οιονδήποτε διεθνή συνασπισμό κατά της Συρίας ακόμα κι αν δεν καταστεί δυνατή η επίτευξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μιας ευρύτερης συναίνεσης για την ανάληψη δράσης, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

"Προτεραιότητά μας ήταν πάντα η κοινή δράση με τη διεθνή κοινότητα, βάσει αποφάσεων του ΟΗΕ. Εάν δεν υπάρξει μια τέτοια απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας, άλλες εναλλακτικές... θα τεθούν στην ατζέντα", τόνισε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλιέτ.

"Αυτή τη στιγμή 36 με 37 χώρες συζητούν τις εναλλακτικές αυτές. Εάν συγκροτηθεί ένας συνασπισμός κατά της Συρίας στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, η Τουρκία θα συμμετάσχει σ' αυτόν", υπογράμμισε ο Νταβούτογλου.

"Εξ αρχής, η Τουρκία υποστήριζε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής απέναντι στις σφαγές του καθεστώτος του 'Ασαντ. Η ατιμωρησία των ηγετών και των καθεστώτων που καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές υπονομεύει την αποτρεπτική δύναμη της διεθνούς κοινότητας. Αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρούνται", υπογράμμισε ο Tούρκος υπουργός.

Η Βρετανία στην ομάδα των προθύμων του πολέμου, ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ

Η Βρετανία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μαζί με τους συμμάχους της, ακόμα και χωρίς την υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ.

«Είναι δυνατόν να απαντήσουμε στις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία, χωρίς την πλήρη υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ; Θα έλεγα πως ναι, αλλιώς θα βρεθούμε μπροστά σε ανεξέλεγκτες εξελίξεις μετά από τέτοιο εξωφρενικό έγκλημα» είπε ο Χέιγκ. 

Νωρίτερα η Κίνα και η Ρωσία με επίσημες δηλώσεις μπλοκάρουν τις προσπάθειες της Δύσης να πιέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για έκδοση ψηφίσματος που θα ανοίξει τις πύλες της διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. 

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι ενωμένο απέναντι στο θέμα της Συρίας και δεν μπορεί να επωμιστεί την ευθύνη για μια αποτελεσματική παρέμβαση, αλλιώς θα το είχε κάνει προ πολλού» παραδέχτηκε ο βρετανός ΥΠΕΞ. «Ό, τι κάνουμε θα είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα βασίζεται σε νομικές συμβουλές από Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και το Υπουργικό Συμβούλιο» συμπλήρωσε ο Χέιγκ, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω τα σενάρια στρατιωτικής επέμβασης στη Δαμασκό μαζί με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Πληροφορίες από ΑΠΕ και RΒΤΗ



Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι... 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]