Ιράκ: "Η Τουρκία εκπαιδεύει τρομοκράτες"
Η Τουρκία, παρά τα όνειρα του Ομπάμα και τις ονειρώξεις του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, για μία ισχυρή χώρα που θα δρα καταλυτικά, είναι ο σταθερά αποσταθεροποιητικός παράγοντας και με εμπρηστική παρουσία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Ο ρόλος της Άγκυρας στην Συρία (οργανωτικός, υποστηρικτικός, πολιτικός, στρατιωτικός και σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών), στην Λιβύη, στην Αίγυπτο αλλά και προσφάτως στο Λίβανο, αποδεικνύει πως η είναι μία χώρα τρομοκράτης, που επενδύει αποκλειστικά και μόνο στη βία και απειλεί να πυροδοτήσει έναν πρωτοφανή πόλεμο στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η τελευταία είδηση όμως, έτσι όπως μεταδίδεται από την τουρκική εφημερίδα "Ταράφ" στο φύλλο της 22 Αυγούστου (μετάφραση "Τουρκικά Νέα"), ρίχνει φως και στα άδυτα του φρικιαστικού ρόλου της Τουρκίας, αφού την εμπλέκει άμεσα με την τρομοκρατία και την εκπαίδευση τρομοκρατών. Έτσι τουλάχιστον φέρεται, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, να καταγγέλει ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νουρί Ελ Μαλίκι στον ηγέτη του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που συνεχίζει τις επαφές του στο Ιράκ, του ειπώθηκε πως "Η Τουρκία εκπαιδεύει τρομοκράτες που βλάπτουν το Ιράκ, διαθέτουμε έγγραφα".
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νουρί Ελ Μαλίκι στην Ιρακινή βουλή, σε ένα περιβάλλον όπου βρισκόταν βουλευτές από διάφορα δόγματα, δέχτηκε τον ηγέτη του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Το εντυπωσιακό είναι πως μετά η επιτροπή θα πάει στο Ιράν. Στην συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα και 15 λεπτά, το εντυπωσιακό μήνυμα βγήκε από τον Χασάν Σουνεγίντ-πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της ιρακινής βουλής. Σύμφωνα με πηγές που παρακολούθησαν την συνάντηση, ο Σουνεγίντ υπονοώντας τα στοιχεία της Αλ-Κάιντα δήλωσε:
"Η Τουρκία εκπαιδεύει και κρύβει τρομοκράτες που βλάπτουν το Ιράκ. Και σχετικά με αυτά, διαθέτουμε έγγραφα".
Ανάλογη κατηγορία με πιο λεπτό τρόπο εξέφρασε και ο σύμβουλος ασφαλείας της πρωθυπουργίας Φαλέχ Ελ Φαγιάντ με τον οποίο συναντήθηκε ο Κιλιτσντάρογλου, κατά την συνάντηση του με τους Τούρκους δημοσιογράφους:
"Η πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης στην Συρία προκαλεί την εμφάνιση τρομοκρατικών οργανώσεων. Η Τουρκία κατέβαλε προσπάθεια να ρίξει τον Άσαντ με όποιο τρόπο να είναι. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι το έξυπνο. Το να χρησιμοποιείται η Αλ Κάιντα για την ανατροπή του Άσαντ, σημαίνει εξαφάνιση της περιοχής".
Ο Μαλίκι ανέφερε πως η Τουρκία έπαιξε "εμπρηστικό" ρόλο στην Συρία και ότι αυτή η φωτιά μπορεί να κάψει όλη την περιοχή και δήλωσε:
"Εμείς στηρίζουμε τον λαό της Συρίας. Τα μέλη του Ελ Νούσρα, της Αλ Κάιντα και οι οπαδοί της τζιχάντ δεν είναι οι ομόλογοι μας. Σε αυτούς που λέγανε πως η Συρία θα έπεφτε σε 2-3 μήνες, τους είχαμε πει πως αυτό δεν ήταν δυνατόν. Ο χρόνος μας δικαίωσε".
Τα λόγια είναι περιττά και ίσως γνωστοποιήσεις αυτού του είδους θα έπρεπε να γίνουν αιχμές του δόρατος της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας, προκειμένου να καταδειχθεί στα διεθνή φόρα ο πραγματικός ρόλος της Τουρκίας, η οποία δεν υποσκάπτει απλά την ειρήνη, αλλά εργάζεται συστηματικά για την δημιουργία τρομοκρατών και τρομοκρατικών ομάδων. Η γραμμή που χωρίζει τον "χωροφύλακα" από τον "τρομοκράτη", είναι δυσδιάκριτη και σύμφωνα με τα καταγγελόμενα η Τουρκία αγνοεί ακόμη και την ύπαρξή της...
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...