Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα η πρόσκληση Βενιζέλου στην Αίγυπτο


Μοναδική ευκαιρία είναι αυτή που δίνεται στην Ελλάδα, για να αναθερμάνει κατά το δυνατόν περισσότερο τις σχέσεις με την Αίγυπτο. Η ευκαιρία αυτή, η οποία ανοίγει ένα ενδιαφέρον κεφάλαιο σχετικά με την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ με την Αίγυπτο, δόθηκε έπειτα από την πρόσκληση προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών κ. Nabil Fahmy.

Έτσι, στο Κάιρο πρόκειται να βρεθεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία προσπάθεια αναγνώρισης της σημερινής κυβέρνησης της Αιγύπτου, αλλά και εξεύρεσης συμμάχων δυτικών κρατών που ψάχνει το Κάιρο.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ενέχει μία μοναδική ευκαιρία αναδόμησης των ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων, αφού το καθεστώς Μόρσι είχε μοναδικό συνομιλητή τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Και αυτή ακριβώς η κεραυνοβόλα σχέση μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας είχε δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με κορύφωση το θέμα της αναγνώρισης – οριοθέτησης της Ελληνικής ΑΟΖ.

Εάν ο κ. Βενιζέλος μπορέσει να εκμεταλλευτεί την υπάρχουσα μοναδική ευκαιρία και την προφανή καλή διάθεση της Αιγύπτου προς την Ελλάδα, θεωρείται πάρα πολύ πιθανό το να δρομολογηθεί και να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς το θέμα της οριοθέτησης της ελληνικής ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, συντομεύοντας έτσι κατά πολύ τους χρόνους για την ανάθεση ερευνών εκ μέρους της Αθήνας στην συγκεκριμένη και πλουσιότατη ενεργειακά περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Κωνσταντίνος


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι... 

 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]