Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Πόνεσαν» το ΠΑΣΟΚ οι αλήθειες του Βορίδη

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να λογοκρίνουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θέτοντας και θέμα λειτουργίας της δικομματικής κυβέρνησης! Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεφύγει τόσο που πήρε τον πρόεδρο της Ν.Δ. και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά χθες το μεσημέρι, για να διαμαρτυρηθεί για την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στο Συνέδριο της Ν.Δ., επειδή χαρακτήρισε καταστροφική για τον τόπο την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου.

Δηλαδή, κάτι που ομολογούν οι περισσότεροι Ελληνες και ξένοι (έχει ειπωθεί εδώ και χρόνια και από στελέχη της Κεντροαριστεράς) ενόχλησε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ακόμη και σήμερα έχει ως κεντρικό σύνθημά του το ότι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά». Δεν συζητάμε για τις θλιβερές επιθέσεις που έκαναν τα στελέχη του, όπως η Φώφη Γεννηματά σε βάρος της Ν.Δ. ακόμη και λίγα λεπτά πριν μπουν στην κυβέρνηση.

Η υποκρισία είναι τέτοια και ένωσε όλα τα απομεινάρια του παπανδρεϊσμού, που εθίγησαν για τις αναφορές στα έργα και στις ημέρες του Ανδρέα Παπανδρέου. Λες και ήταν άλλος αυτός που βούλιαξε το Δημόσιο με χιλιάδες «πρασινοφρουρούς», λες και είναι άλλος αυτός που είχε σύνθημα «έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ», λες και ήταν άλλος αυτός που ξεκίνησε το «πάρτι» στο ελληνικό Δημόσιο με φράσεις του τύπου «ένα δωράκι έκανε στον εαυτό του». Προφανώς, ο κ. Βενιζέλος και η παρέα του πόνεσαν ακούγοντας την ιστορική αλήθεια περί συγκεκριμένων λαθών που επισημάνθηκαν και θέλουν να αφήσουν το ιστορικό τους τοτέμ μέσα στον μύθο του. Οι ίδιοι, βέβαια, δεν διστάζουν να παραποιούν την ιστορία του τόπου και να την κόβουν στα μέτρα τους σε κάθε ευκαιρία.

Ολα ξεκίνησαν, όταν ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο Συνέδριο της Ν.Δ. επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή». Με την άποψη Βορίδη συντάχθηκαν ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι ήταν «καταστροφική για τη χώρα η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του '80», και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος τόνισε «η αλήθεια πονάει, δεν θα αφαιρέσω ούτε μία λέξη από αυτά που είπε ο Μάκης Βορίδης».

Την ίδια θέση, πιο «κομψά», είχε και ο απερχόμενος γραμματέας της Ν.Δ., ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, που δήλωσε: «Η κρίση έχει ονοματεπώνυμο και η βάση είναι η χαμένη δεκαετία του '80 και οι νοοτροπίες της που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ του 2013».

Η αναπληρώτρια υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά ισχυρίστηκε: «Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου».

Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου και γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης μέσω twitter σχολίασε: «O Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της Ν.Δ. έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Σαμαρά». Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους Μ. Καρχιμάκη, Μ. Κοππά, Π. Κουκουλόπουλο και από το κόμμα Λοβέρδου.

«Αν το ΠΑΣΟΚ ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι η πολιτική που ακολουθεί το 2013 είναι στον αντίποδα της πολιτικής που εφάρμοζε και πρέσβευε το 1980, τότε η κρίση του είναι τόσο βαθιά που βρίσκει ύστατο καταφύγιο σε χιλιοειπωμένες και χιλιο-απαντημένες κατηγορίες που αφορούν τον Βορίδη» σχολίαζαν σκωπτικά συνεργάτες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. ως απάντηση στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ που μιλούσαν για γραμματέα της νεολαίας του Γ. Παπαδόπουλου...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. είσαι και γελοίος και φτηνίαρης, αγραματο λαμογιο.φαίνεται πως επί κωστάκη καραμαν Αλή έτρωγες με δέκα μασελες και τώρα βγήκατε χουντοφατσες στο κεραμίδια.αλλά να ξέρετε ότι όσο βρίζετε τον Ανδρέα τόσο ανεβαίνει στη συνείδηση του κόσμου.να χαίρεστε και τον Πολύδωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]