Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση μνημονιακών ταλιμπάν

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθµισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης! Δύο άτοµα δηλαδή που γυαλίζει το µάτι τους –ο ένας ακραίος νεοφιλελεύθερος και ο άλλος ακροδεξιός– αναλαµβάνουν τη διάλυση ο πρώτος του δηµόσιου τοµέα και ο δεύτερος του δηµόσιου συστήµατος υγείας. Το µήνυµα που θέλησαν να στείλουν οι Σαµαράς και ο Βενιζέλος στον ελληνικό λαό για το πόσο εξτρεµιστικά µνηµονιακή είναι η κυβέρνηση που συγκρότησαν, ελήφθη. Όλοι κατάλαβαν ότι έχουµε να κάνουµε µε κυβέρνηση µνηµονιακών ταλιµπάν. Άπαντες οι υπουργοί της µισητής κυβερνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισµένοι να χώσουν τα χέρια τους ώς τους αγκώνες στο αίµα εργαζοµένων.

Ανακοίνωσαν τους στόχους τους ή τους διοχετεύουν στα µέσα ενηµέρωσης ως «διαρροές». Πρώτα πρώτα θα στραγγαλίσουν τη δικαστική προστασία των συµβασιούχων µε στόχο να απολύσουν πολύ γρήγορα 6.000 συµβασιούχους. Στη συνέχεια σκοπεύουν να απολύσουν 1.000 υπαλλήλους από τα ΕΛΤΑ, που σήµερα έχουν 7.500 υπαλλήλους µε συµβάσεις αορίστου χρόνου έναντι 11.500 που είχαν πριν από λίγα χρόνια. Αµέσως µετά θα διαλύσουν ουσισατικά τις τρεις αµυντικές βιοµηχανίες ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ που σήµερα απασχολούν 2.500 εργαζόµενους ώστε κάθε είδος οπλισµού να αγοράζεται από τους ξένους επικυρίαρχους. Οι κυβερνητικοί βρικόλακες του Σαµαρά και του Βενιζέλου όµως δεν αρκούνται στο αίµα των απολύσεων. Πάνω απ’ όλα θέλουν να µειώσουν τους µισθούς και τις συντάξεις. Με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας λοιπόν, πληροφορούν επισήµως τους εργοδότες ότι τώρα που έληξε η µετενέργεια, οι µισθοί των έως και 600.000 µισθωτών που µένουν χωρίς κλαδική σύµβαση µπορούν να µειωθούν µεσοσταθµικά περίπου 20%, µε τη µείωση να µπορεί να φτάσει σε ορισµένες περιπτώσεις µέχρι και 40%! Όσο γι’ αυτούς που θα προσλαµβάνονται µε ατοµικές συµβάσεις, µπορούν να τους δίνουν 586 ευρώ µεικτά (ένα πεντακοσάρικο δηλαδή στο χέρι) και να τους απασχολούν έξι και όχι πέντε µέρες, καταργώντας το πενθήµερο!

Νέα επίθεση θα κάνει η κυβέρνηση και στις συντάξεις που ακόµη διατηρούνται σε ένα υποτυπωδώς αξιοπρεπές επίπεδο – των διηγόρων, των µηχανικών, των δηµοσιογράφων, των χηµικών και κάποιων άλλων κλάδων. Μέχρι τις 30 Σεπτεµβρίου θέλουν ουσιαστικά να οδηγήσουν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας τα αντίστοιχα ταµεία. Όχι ότι αφήνουν εκτός πεδίου βολής και τις άλλες συντάξεις. Κάθε άλλο. Ετοιµάζονται να περικόψουν άµεσα τις συντάξεις κατά περίπου 10%. Σε τραγική κατάσταση µάλιστα έχει περιέλθει ο Οργανισµός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελµατιών (ΟΑΕΕ, µε πυρήνα το παλιό ΤΕΒΕ). Αυτός έχει έλλειµµα 850 εκατοµµύρια ευρώ και η κυβέρνηση θέλει να περικόψει δραστικά τις γλίσχρες ούτως ή άλλως συντάξεις που παρέχει, ενώ η τρόικα πιέζει να µπει κι άλλος φόρος όχι στα κέρδη, αλλά στον τζίρο όλων ανεξαρτήτως των µικροµεσαίων και µεγαλύτερων επιχειρήσεων ώστε να κλείνουν περισσότερες και γρηγορότερα! Ταχύτατα ωθείται προς την αποσύνθεση και ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος άλλωστε φτιάχτηκε ακριβώς γι’ αυτό – για να φάει και τα λεφτά καποιων υγιών ταµείων και να καταρρεύσει στη συνέχεια, διαλύοντας έτσι το δηµόσιο σύστηµα υγείας στην Ελλάδα. Ο στόχος αυτός προωθείται άριστα. Κάθε µέρα ο ΕΟΠΥΥ δηµιουργεί νέα χρέη ύψους …10 εκατοµµυρίων ευρώ! Ναι, σωστά διαβάσατε, κάθε µέρα ο ΕΟΠΥΥ µπαίνει µέσα 10 εκατοµµύρια, 300 εκατοµµύρια το µήνα! Ήδη το σύνολο των χρεών του ξεπέρασε τα 2,5 δισεκατοµµύρια ευρώ και η κυβέρνηση ετοιµάζεται να βάλει τους ασφαλισµένους να πληρώνουν όλο και µεγαλύτερο µέρος των εξετάσεων, αλλά και να ορίσει ανώτατο όριο στα νοσήλια, οπότε οι φτωχοί άρρωστοι δεν θα µπορούν να πηγαίνουν στο νοσοκοµείο! Θα πεθαίνουν µια χαρά στο σπίτι τους και θα γλιτώνει και το κράτος τις συντάξεις τους!

Μέσα σε αυτό το κλίµα κοινωνικού ολοκαυτώµατος που προωθούν οι Γερµανοί, η ΕΕ και το ΔΝΤ σε συνεργασία µε τους νέους «Τσολάκογλου» του Σαµαρά και του Βενιζέλου, οι πολιτικές εξελίξεις επιταχύνονται. Στο στρατόπεδο των δοσίλογων όσοι είναι λιγότερο εκτεθειµένοι αποχωρούν και την «κάνουν µε ελαφρά πηδηµατάκια» προετοιµάζοντας το πέρασµά τους στο µέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτός βγει πρώτο κόµµα στις επόµενες εκλογές, µε στόχο να σώσουν το πολιτικό τοµάρι τους. Πρώτη την έκανε η ΔΗΜΑΡ και µάλιστα µε επικεφαλής τον «Κουίσλινγκ» Φώτη Κουβέλη, ο οποίος προσπαθεί να σώσει το κεφάλι του εµφανιζόµενος ως δήθεν επικεφαλής της απόφασης αποχώρησης αντί να περιµένει να εκδηλωθεί το εσωκοµµατικό πραξικόπηµα εναντίον του. Στη συνέχεια αποχώρησε επισήµως από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Το διασκεδαστικό στην ΠΑΣΟΚική ιλαροτραγωδία είναι ότι µέχρι και οι «κηπουροί» του Γιωργάκη έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν βάσιµη κριτική στον Βενιζέλο από …αριστερά!!! Σαν να µην έφτανε αυτό, επανεµφανίστηκε µε πολτική παρέµβαση µέχρι κι ο ίδιος ο Γιωργάκης! Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι!

Αυτοί όµως τη δουλειά τους κάνουν στην υγεία των κορόιδων. Δεν έχουν καθόλου σκοπό να σταµατήσουν ποτέ να κάνουν τα ίδια, αν δεν ξεσηκωθούν τα θύµατα της πολιτικής τους – οι εργαζόµενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι µικροµεσαίοι, οι άνεργοι.

Το φωτομοντάζ είναι από το Γρέκι
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Γεωργιάδης και Βορίδης στη ΝΔ, και αφορίζουν τον Πολύδωρα που λέει για συνεργασία Χ.Α. - Ν.Δ.!!!
    Κάνουν χιούμορ ή μας έχουν για ηλίθιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]