Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοίγει το «σπίτι του Ατατούρκ» στη Θεσσαλονίκη


Ανοίγει το σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη για επισκέψεις μέχρι το Μπαϊράμι, με την λήξη δηλαδή του Ραμαζανιού σε λίγες ημέρες. Αυτός είναι ο στόχος των αρμοδίων του Τουρκικού Προξενείου στην συμπρωτεύουσα και των αρμοδίων του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Τις μέρες αυτές αναμένονται από την Τουρκία ορισμένα ακόμη αντικείμενα του Ατατούρκ για να τοποθετηθουν /εκτεθούν στο σπίτι η ανακαίνιση του οποίου ολοκληρώθηκε. Το σπίτι επισκευάζονταν εδώ και 13 μήνες και τώρα είναι έτοιμο για να ανοίξει, με την ολοκλήρωση των εργασιών που είχαν ξεκινήσει πέρυσι τον Ιούνιο. Στο σπίτι αυτό γεννήθηκε ο Ατατούρκ, το 1881, και έμεινε σ’ αυτό μέχρι το θάνατο του πατέρα του, Αλί Ριζά Εφέντη, το 1888.

Η Hurriyet, σε άρθρο με τίτλο «Το σπίτι του Ατατούρκ έτοιμο για το Μπαϊράμι», γράφει ότι το ξύλινο σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσαλονίκη είναι έτοιμο τώρα και είναι πλέον πιο γερό, με ανανεωμένο σύστημα εξαερισμού και φωταγώγηση. Ανανεώθηκε ένα μεγάλο μέρος των αντικειμένων του Ατατούρκ στα δωμάτια. Επίσης, έγιναν και κάποιες αλλαγές στον κήπο του σπιτιού, όπου υπάρχει και μία ροδιά, στη σκιά της οποίας κάποτε έπαιζε ο Ατατούρκ. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι ο δήμος της Θεσσαλονίκης έκανε κάποιες εργασίες για το περιβάλλον, στο δρόμο όπου βρίσκεται η είσοδος του κήπου του σπιτιού.

Αν και το σπίτι είναι ακόμα κλειστό, 400 περίπου Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται κάθε μέρα το χώρο για να δουν, μόνο, την εξωτερική όψη του σπιτιού και τον κήπο. Το σπίτι του Ατατούρκ το επισκέπτονται κάθε χρόνο, ως μουσείο, περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες.

Ειδική επιτροπή, κατά τη διάρκεια των 13 μηνών της επισκευής, έρχονταν συχνά στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησαν τις εργασίες. Επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη πόλη, κ. Τουγρούλ Μπιλτεκίν, ενδιαφέρθηκε για κάθε λεπτομέρεια του σπιτιού,γράφει η εφημερίδα.


Πηγή: On Alert
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]