Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ATM, χωρίς κάρτα, θα «διαβάζει» το πρόσωπο του χρήστη


…και θα χρησιμοποιεί κωδικούς ταχείας ανταπόκρισης για την ταυτοποίησή του

Λονδίνο 
Μια νέα γενιά μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών οραματίστηκαν οι υπεύθυνοι της αμερικανικής εταιρείας Diebold. Το νέο ΑΤΜ, με οθόνη αφής παρόμοια με εκείνη μιας ταμπλέτας, καταργεί τις κάρτες και λειτουργεί σαρώνοντας το πρόσωπο του χρήστη με τη βοήθεια ενσωματωμένων καμερών ασφαλείας.

Η διαδικασία της αναγνώρισης όμως δεν σταματάει εκεί. Το ΑΤΜ συνδέεται παράλληλα με το smartphone του χρήστη κατά το σκανάρισμα μέσω της κάμερας του κινητού ενός κωδικού ταχείας ανταπόκρισης (QR code) που εμφανίζεται στην οθόνη του μηχανήματος. Μέσω της κίνησης αυτής το hi-tech ΑΤΜ συγχρονίζεται ασύρματα με την υπηρεσία της τράπεζας, επιβεβαιώνοντας την ταυτότητα του χρήστη χωρίς την εισαγωγή κάρτας.

Κάθε φορά που ο χρήστης επιθυμεί να προχωρήσει σε ανάληψη χρημάτων, στέλνεται στο κινητό του ένας κωδικός μίας χρήσης, τον οποίο στη συνέχεια οφείλει να εισαγάγει στο ΑΤΜ.

Ανάληψη hi-tech

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο σύστημα προσφέρει ακόμα τη δυνατότητα αποστολής χρημάτων σε άλλον χρήστη. Ο πελάτης εισάγει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως π.χ. το χρηματικό ποσό που επιθυμεί να αποστείλει σε κάποιον και τα στοιχεία επικοινωνίας του ατόμου αυτού. Στη συνέχεια, ο παραλήπτης του ποσού λαμβάνει έναν κωδικό μίας χρήσης τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει στο ΑΤΜ προκειμένου να λάβει τα χρήματά του.

Κάτι τέτοιο, υποστηρίζει η Diebold, θα μπορούσε να διευκολύνει γονείς που επιθυμούν να στείλουν εκτάκτως χρήματα στα παιδιά τους ή άτομα που βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους, π.χ. κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Η ιδέα για το ΑΤΜ του μέλλοντος παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνεδρίου σχετικά με τις τεχνολογίες μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Δείτε το βίντεο που παρουσιάζει την τεχνολογία του νέου «έξυπνου» συστήματος ανάληψης μετρητών άνευ κάρτας.
Πηγή: Το ΒήμαΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]