Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χώρα σε σήψη

Γράφει ο Γεώργιος Καρανάσιος
«Για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους, θέλει ένα Καιάδα, γκρεμοτσακίστε τους».   - Ν. Γκάτσος
Η χώρα βρίσκεται σε σήψη. Επικρατεί μία νηνεμία πριν την καταιγίδα. Τα κοινωνικά σύννεφα φορτώνουν. Όλοι, μα όλοι, συζητούν και περιμένουν το "μετά" από τις γερμανικές εκλογές. Η παρέα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος (φαμίλια) και της "αστακομακαρονάδας" ζει στο δικό της κόσμο.

Τα μέλη του πολιτικού συστήματος, που μας κυβερνούν για δεκαετίες χαριεντίζονται στη Βουλή μετά από κάθε κατευθυνόμενο νομοθέτημα, γιατί περνούν με ευκολία τα βάρβαρα και αντιδημοκρατικά μέτρα. Και συνεχίζουν.

Με πολιτικάντικη υποκρισία, με εικονική πραγματικότητα και επικοινωνιακά τεχνάσματα, με μοιρασιές εξουσιών (τρικομματικά ή δικομματικά), με δωράκια (τράπεζες, ΕΡΤ, κ.λ.), ρουσφέτια (Παπουτσής, ανακύκλωση αποτυχημένων πολιτικάντηδων θεσιθήρων σε ταμεία και οργανισμούς, ως διοικητές), με ενίσχυση των πελατειακών δομών, success story με αποκορύφωμα το πρωθυπουργικό διάγγελμα (!) μετά προπόνησης για τον ΦΠΑ στη εστίαση, με προεκλογική βοήθεια στη Μέργκελ στην πρόσφατη προεκλογική κάθοδο του υπαρχηγού της Σόιμπλε στην αποικία του χρέους, κ.λ.π.

Αθωώνουν εκ των προτέρων τους εαυτούς τους, τους συμβούλους τους και τους φίλους τους, χαρίζουν κομματικά δάνεια, υπογράφουν "οικειοθελή φορολόγηση", εθελοντική φορολόγηση με τους εφοπλιστές (με υπογραφή πρωθυπουργού στις 17-7-2013), οι αγωγοί ξανάρχονται για επικοινωνιακούς λόγους (1993 επί Σημίτη, 1999 με Βενιζέλο, 2003 με Τζοχατζόπουλο – 3 αγωγοί, 2008 με Φώλια και υπογραφή Μπουργάς – Αξεξανδρούπολη, το 2011 με το Project Helios του Παπακωνσταντίνου, την «αξιοποίηση» 250.000 στρεμμάτων με φωτοβολταϊκά πάρκα 10GW).

Η κυβερνητική παρέα, της εθνικής ενότητας, της εθνικής σωτηρίας, της εθνικής ανάγκης, ισχυρίζεται, πως προσπαθεί να μειώσει το κράτος και το προσωπικό του και την ίδια ακριβώς περίοδο, ιδρύει περισσότερο κράτος, ιδρύει περισσότερες από 60 νέες γραμματείες, εταιρείες, επιτροπές, οργανισμούς, δήθεν ρυθμιστικές αρχές, διευθύνσεις και λοιπές υπηρεσίες.

Όταν οι παρέες έχουν, ως πρώτη προτεραιότητα την κομματική τους πελατεία, τους φίλους χορηγούς και τους προνομιούχους, για να είναι στην επόμενη Βουλή και οι δανειστές τοκογλύφοι, πως θα ρημάξουν και θα αρπάξουν τη χώρα, επόμενο είναι, το δημόσιο χρέος να βρίσκεται καρφωμένο στο 160% του ΑΕΠ, παρότι έγινε το PSI και η ανταλλαγή ομολόγων, η ανεργία να καλπάζει και να βρίσκεται στο 35% (ανεπίσημη), τα χαράτσια να πολλαπλασιάζονται, μία νέα φοροκαταιγίδα με 9 νέους φόρους επιβαρύνει τους πολίτες μέχρι το τέλος του 2013, τα έσοδα να βουλιάζουν και η φοροδιαφυγή και η διαφθορά να κατέχουν την πρώτη θέση.

Με πρόσχημα δήθεν την ανάπτυξη, έγραψαν το σύνταγμα στα παλιά τους υποδήματα, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, κατάργησαν στην ουσία τον κατώτατο μισθό και κάθε εργατικό δικαίωμα, έφεραν τον εργατικό μεσαίωνα και παρέδωσαν αλυσοδεμένους τους εργαζόμενους στις ορέξεις των αδηφάγων αφεντικών.

Πάνω από 200 δις ευρώ από το δημόσιο χρέος έχουν πάει στις τράπεζες. Δανειζόμαστε με τοκογλυφικούς όρους, κόβονται μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία, πρόνοια, για να καλύψουμε τα θαλασσοδάνεια και για να συνεχίζεται το φαγοπότι της ολιγαρχίας. 18 κρατικοδίετοι εθνικοί ” επιχειρηματίες” , σύμφωνα με δημοσιεύματα (AXON HOLDINGS, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ, INTRACOM, ΟΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΜΟΤΟR OIL, κ.α.), χρωστούν στις τράπεζες 10,6 δις, οι οποίοι, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, καταγγέλλουν τον υπερτροφικό δημόσιο τομέα, τον οποίο αρμέγουν κανονικά με δανεικά και αγύριστα.

Λίστες με ληστές δεν ανοίγουν με τίποτα, δεν τιμωρείται κανένας και δεν εισπράττει τίποτα το ελληνικό δημόσιο. Πλαστά πιστοποιητικά για συντάξεις μαϊμού και δεν ανοίγει κανένας τραπεζικός λογαριασμός των υπευθύνων. "Ραδιοφάρμακο" που εισάγεται στην τιμή των 238 ευρώ, το προμηθεύουν στην Ελλάδα έναντι 3.000 ευρώ – παράδειγμα από τη "Διαφάνεια και δεοντολογία στο χώρο της Υγείας" – όπως και ένα σωρό άλλα φάρμακα και προμήθειες και δεν τιμωρείται κανένας, αντίθετα όλοι τους (τα λεγόμενα ηγετικά "πιράνχας") πήραν και πολιτική προαγωγή, έγιναν υπουργοί, Δήμαρχοι, βουλευτές, διοικητές, κ.λ. Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ανακυκλώνεται συνεχώς.

Το άνοιγμα πολλών επαγγελμάτων, των ισχυρών συντεχνιών, είτε έχει μείνει στα χαρτιά, είτε έχει γίνει με τρόπο, που ευνοεί, όσους, είναι ήδη μέσα.

Οι διαδικασίες αδειοδότησης επιχειρήσεων εξακολουθούν να είναι χρονοβόρες.

Για το λαό χαράτσια, ποινές, ανεργία, λουκέτα, φτώχεια, φυγή μορφωμένων νέων για το εξωτερικό, που η σπουδές τους στοίχισαν δις στο ελληνικό δημόσιο και για τους κολλητούς, "οικειοθελής φορολόγηση", προνόμια, διατηρείται η φοροδιαφυγή σε επαγγέλματα, που είναι πρωταθλητές, πολλά ευχαριστώ, υποκλίσεις και πάσης φύσης χορηγίες και τεχνάσματα για την επανεκλογή τους.

Το κωμικό για την βαλκανική Δημοκρατία, που υποτίθεται έχουμε και των ελεύθερων εκλογών, είναι, η αλλαγή της βουλευτικής έδρας και τα συγκοινωνούντα παρείστικα πολιτικά μαντριά για την ανακύκλωση των "φθαρμένων πολιτικών υλικών". Όταν ο πολιτικάντης, ως αρχηγός θεωρεί σκόπιμο να μην είναι υποψήφιος, αφήνει την έδρα στο γιό του, στην κόρη του στον ανιψιό του… στην πεθερά του, που εκλέγονται δια περιπάτου, όπως θα έκανε κάποιος επιχειρηματίας, αφήνοντας το μαγαζί σε δικά του χέρια, ή όταν, ο έλληνας πολιτικάντης, αλλάζει τα κόμματα σαν τα πουκάμισα, από τα περιμετρικά κομματικά μαντριά, που βρίσκεται, διαπραγματεύεται με το "κεντρικό" και εκλέγεται και πάλι με ευκολία στη Δημοκρατία της μπανανίας.

Σε τυχόν περιπτώσεις αποτυχίας, ο αποτυχημένος πολιτικάντης, με τις εντολές του σαπιου-συστήματος, γίνεται, Διοικητής, Γενικός Γραμματέας… ΟΟΣΑ, στην Ευρωβουλή, στη Παγκόσμια Τράπεζα, κ.λ. προετοιμαζόμενος για την επανεκλογή του καλύτερα, διατηρώντας και την πολιτική ομερτά στη λαφυραγώγηση του δημοσίου. Ο κατάλληλος άνθρωπος… στην κατάλληλη θέση. Η υποψηφιότητα και η εκλογή είναι δεδομένη εκ των προτέρων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η οικογένεια Μητσοτάκη, έχει εκλεγμένους τέσσερις επαγγελματίες πολιτικούς, που πληρώνονται όλοι από το δημόσιο, οι οποίοι, αφού το αρμέγουν κανονικά για δεκαετίες, το καταγγέλλουν και από πάνω.

Το παράδειγμα στα ανώτερα κομματικά επίπεδα αποτελεί συνέχεια και στις παρέες των κομματανθρώπων, για να διατηρείται το πελατειακό σαπιοσύστημα σ’ όλα τα επίπεδα (συνδικαλιστικό, αυτοδιοικητικό, διοικητικό, κ.λ.). "Το θέμα δεν είναι πώς μπαίνεις", δηλαδή είναι εύκολο για κολλητούς, "αλλά πώς βγαίνεις", δηλαδή υπακοή στην πελατειακή συντεχνία, σύμφωνα με πρόσφατες απόψεις κομματικού παράγοντα.

Το παράδοξο είναι, ότι αυτές οι πολιτικές φαμίλιες και πελατειακές παρέες στη χώρα του Λαμογιστάν, βγαίνουν με τις ψήφους των πολλών εξαθλιωμένων, που αδικούνται, που σφαγιάζονται από τους πολιτικάντηδες και τα αφεντικά τους, γιατί αν έπαιρναν μόνο τις ψήφους των προνομιούχων, χορηγών, εργοδοτών, αφεντικών εγχωρίων και ξένων, που τους εξυπηρετούν, δεν θα κατάφερναν, ούτε καν να μπουν στη Βουλή. Αντί να ρίξουν στον "πολιτικό Καιάδα" οι πολλοί τους ολίγους (Ολιγαρχικό το Πολίτευμα), οι ολίγοι ρίχνουν στον πραγματικό Καιάδα τους εξαθλιωμένους συμπολίτες μας. Αυτοί καλά κάνουν, εμείς;





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]