Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σήμερα 18:00 ΟΧΙ στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Κοινό συλλαλητήριο πλ.Κοραή ΟΙΥΕ,ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ.

Εν μέσω αντιδράσεων και συλλαλητηρίων εισέρχεται το απόγευμα προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με το οποίο επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κοινό συλλαλητήριο διοργανώνουν στις 18:00 στην πλατεία Κοραή η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ. Η ΟΙΥΕ καλεί τα μέλη της να λάβουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έχουν προγραμματίσει για τις 19:00 στην Ομόνοια και τα προσκείμενα στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) σωματεία εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων.
Στους δρόμους κατεβαίνουν έμποροι και εργαζόμενοι στα καταστήματα και στη Θεσσαλονίκη. Ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 20:30 στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα, ενώ οι εμποροϋπάλληλοι προγραμματίζουν συλλαλητήριο με σημείο συγκέντρωσης τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους στις 20:00.
Β. Κορκίδης: Αναμένουμε αλλαγές
Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, o πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε ότι αναμένονται κάποιες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, με αιχμή τρία σημεία.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία μέσα σε 3 μήνες θα πρέπει οι αντιπεριφερειάρχες ή οι δήμαρχοι να καθορίσουν τις Κυριακές που θα είναι ανοικτά καταστήματα μέχρι 250 τ.μ., αλλιώς θα λειτουργούν όλα τα καταστήματα τις Κυριακές που θα επιλέγουν οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι, ο κ. Κορκίδης πρότεινε οι αποφάσεις να λαμβάνονται μόνο από τους αντιπεριφερειάρχες και όχι από τους δημάρχους.
Σημείωσε ακόμη ότι δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο σε όλη την περιοχή ενός περιφερειάρχη, ενώ ζήτησε να υπάρξει ειδική ρύθμιση στις τουριστικές περιοχές, όπου, όπως είπε, μπορεί να υπάρχει ελευθερία ωραρίου όχι μόνο τις Κυριακές αλλά και τις καθημερινές.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]