Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να γιατί Γαλλία και Βρετανία άρχισαν να χάνουν την ψυχραιμία τους στη Συρία


Του Timothy Bancroft-Hinchey 
Pravda
4 Ιουνίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Γαλλία και Βρετανία, τα «υπάκουα σκυλάκια» της συμμαχίας στο πλευρό των ΗΠΑ, τα έψαλλαν αυτή την εβδομάδα στους Ευρωπαίους εταίρους τους για να τους πιέσουν να αποδεχθούν ένα status quo το οποίο προϋποθέτει την αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το νέο δεδομένο ότι κάθε χώρα θα ακολουθήσει δική της στάση ως προς τον εφοδιασμό των τρομοκρατών που δρουν στην Συρία.

Ένα παρόμοιο σενάριο είδαμε ήδη να εκτυλίσσεται στο Ιράκ από την πλευρά της Βρετανίας, η οποία απομονώθηκε από την υπόλοιπη ΕΕ και τάχθηκε στο πλευρό των ΗΠΑ και της ευρύτερης συμμαχίας που απαρτίζονταν από συκοφάντες, υποκριτές και ταγούς, οι οποίοι, την κατάλληλη στιγμή, έκαναν τα στραβά μάτια όταν τελικά δεν βρέθηκε κανένα όπλο μαζικής καταστροφής, αφού δεν υπήρχε, όπως είχε τονίσει επανειλημμένα ο Σαντάμ Χουσεΐν.

Γίναμε μάρτυρες της εκτέλεσης ενός σχεδίου των ΗΠΑ και της Βρετανίας που περιελάμβανε μια σειρά από παράνομες επιδρομές, παράνομες συλλήψεις και – από την πλευρά της Βρετανίας – βασανιστήρια κρατουμένων. Από την πλευρά των ΗΠΑ, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Αμπού Γκράιμπ, φυλακισμένοι βιάστηκαν, κακοποιήθηκαν, βασανίστηκαν, στερήθηκαν τροφή και ύπνο, και γενικά υπέμειναν τα πάνδεινα, παρόμοια με όσα συνέβαιναν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γουαντάναμο στην Κούβα, όπου Αμερικανοί εγκέφαλοι διέπρατταν μερικές από τις πιο ανατριχιαστικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ιστορία.

Στο Ιράκ η Γαλλία έπαθε μια ανεξήγητη «κρίση καλοσύνης», αφού για πρώτη φορά εφάρμοσε κατά γράμμα το διεθνές δίκαιο και παραδέχθηκε ότι ο πόλεμος ήταν παράνομος. Αλλά δεν χρειάστηκε μεγάλη πίεση από την πλευρά των ΗΠΑ για να «δει το φως της» και πάλι η Γαλλία, να μετατραπεί σήμερα σε ένα από τα τρία μέλη του Άξονα Γαλλίας-Βρετανίας-ΗΠΑ και να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της Ουάσιγκτον, παράλληλα με το αξιαγάπητο «σκυλάκι» της τελευταίας, τη Βρετανία.

Η Λιβύη γελάστηκε, αλλά αργότερα είδε το πραγματικό πρόσωπο της Γαλλίας, όταν είδε την ηγεσία της να συστρατεύεται με τον Cameron, τον William Hague και τον Οbama, και να πανηγυρίζει για τη δολοφονία των εγγονών του Καντάφι ως καθ' όλα νόμιμων στόχων. Όσο για τη Συρία, εκεί οι Γάλλοι είναι ο πρώτος και κύριος τροχός του «Άξονα των Τριών».

Δεν αποτελεί έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Συρίας προελαύνουν και κατατροπώνουν με σταθερά βήματα την μάστιγα των τρομοκρατών που εξαπέλυσε η Δύση και στήριξαν οι πρόθυμοι «εραστές» της, Κατάρ και Σαουδική Αραβία, η Γαλλία και η Βρετανία για μια ακόμη φορά επιδιώκουν την εκτέλεση μιας αλαζονικής και μιλιταριστικής ατζέντας, για να στηρίξουν τους «αντάρτες» (στην πραγματικότητα τρομοκράτες), ο οποίοι έχουν γίνει αντικείμενο χλευασμού από το σύνολο σχεδόν της συριακής κοινωνίας λόγω του ότι ηττούνται κατά κράτος .

Οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις αντιστέκονται στα ντοπαρισμένα οπλισμένα στοιχεία που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ και η Αλ-Κάιντα στην ενδοχώρα της Συρίας. Οι συριακές Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν τον άμαχο πληθυσμό της χώρας τους από αυτά τα τέρατα και τα ψέματα που συστηματικά προωθούνται από την Δύση, αλλά όπως είναι φυσικό, τελικά ξεσκεπάζονται. Ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» δεν είναι παρά μια χίμαιρα, μια μάσκα που στην πραγματικότητα κρύβει πίσω της την Αλ-Κάιντα.

Για άλλη μια φορά, η Δύση διέπραξε μεγάλο λάθος με το να ταχθεί με το μέρος των τρομοκρατών, και θα πληρώσει, υφιστάμενη τις συνέπειες. Όποιος παίζει με τη φωτιά...

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο. 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]