Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτός που έπρεπε να απελαθεί…


«Δύσκολος» ο Μάιος για τον Ιλχάν Σενέρ

Της Έλλης Μητακίδου

Πριν από μερικούς μήνες, με ερώτηση 12 βουλευτών της ΝΔ, ζητούνταν η απέλαση του Τούρκου διπλωμάτη στην Κομοτηνή, κάνοντας λόγο για δράση παρακρατικών ομάδων και «παράνομες παρεμβάσεις του τούρκικου προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στη χώρα μας».

Από τότε έχουν περάσει… αισίως έξι μήνες. Μπορεί φύλλο να μην κουνήθηκε για το θέμα αυτό, ο Σενέρ, ωστόσο, αποδεικνύει ότι δικαίως του δόθηκε ο προσδιορισμός «υπερκινητικός»… Ο ίδιος «όργωσε» τη Θράκη κατά τον μήνα που πέρασε, συνοδευόμενος, όπως είναι φυσικό, από όλο το «παρακράτος» της Άγκυρας.

Ο Τούρκος διπλωμάτης δεν άφησε χωριό για χωριό που να μην περιόδευσε, κυρίως με αφορμή τα χάτιμ, δηλαδή τις τελετές λήξης των μαθημάτων Κορανίου που πραγματοποιούνται αυτήν την εποχή. Η συνοδεία του γνωστή: (αναλόγως του… νομού), οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης ή Κομοτηνής, ο Τζεγκίζ Ομέρ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ, ηγετικά στελέχη του DEB και πολλοί άλλοι. Ο Σενέρ έκανε για μια ακόμα φορά… αρχηγικές εμφανίσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας να περάσει το μήνυμα της ισχυρής Μητέρας Πατρίδας…

Από τις γνωστές επισκέψεις του, αναφέρουμε ενδεικτικά την επίσκεψή του στα Αρριανά Ροδόπης στις 4 Μαΐου, χωριό που αποτελεί άντρο τουρκοφρόνων και ανήκει βέβαια στον ομώνυμο δήμο.

Την άλλη μέρα ακολούθησε η περιοδεία στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, όπου μετείχε σε τελετές χάτιμ στα χωριά Προσήλιο και Μελίβοια, όπως και στα εγκαίνια έκθεσης ραψίματος-κεντήματος στο χωριό Εχίνος, ενώ επισκέφτηκε και τον παράνομο παιδικό σταθμό που διατηρεί εκεί ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Στις 10 Μαΐου βρέθηκε σε άλλο χάτιμ μέσα στην πόλη της Ξάνθης και 2 μέρες αργότερα ξανά σε χάτιμ στο χωριό Αύρα του Έβρου, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ.

Στις 16 Μαΐου επισκέπτεται την παράνομη Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής, μαζί με τον πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Τογρούλ Μπιλτεκίν, ο οποίος προφανώς είπε να… συμβάλει (μπας και λάβει κανένα θετικό πρόσημο) στην προσπάθεια που γίνεται στη Θράκη…

Την ίδια μέρα, όμως, επισκέπτεται την τουρκική πλευρά των συνόρων στους Κήπους (ο άνθρωπος δουλεύει με duracell), στην ετήσια τελετή παράδοσης χώματος από το υποτιθέμενο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη σε αθλητές που το μεταφέρουν στη συνέχεια στο εσωτερικό της Τουρκίας. Μαζί του και ο πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ.

Στις 24 Μαΐου ο Σενέρ είναι και πάλι σε τελετή χάτιμ στη Ραγάδα Ροδόπης, έχοντας μαζί του: τον Ιλχάν Αχμέτ της ΔΗΜΑΡ, τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον Τζεγκίζ Ομέρ, τον πρόεδρο της ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ, τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, αλλά και με έναν… υψηλό προσκεκλημένο, τον βουλευτή Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, που… σφράγισε την τελετή λέγοντας: 

«Πλέον πίσω σας υπάρχει μια πολύ ισχυρή Τουρκία. Όσο ισχυροποιείται η Τουρκία και εσείς θα συνεχίσετε να βλέπετε μπροστά σας με περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Το παραπάνω -υποτυπώδες- πρόγραμμα δεν είναι τίποτα άλλο από μια υπενθύμιση για τα έργα και τις ημέρες του Σενέρ -της Τουρκίας, δηλαδή- στην περιοχή, ο οποίος ένα μήνυμα προσδοκά να περάσει: ότι, δηλαδή, η περιοχή είναι απλώς τόπος ψιλής ελληνικής κυριότητας…


Πηγή: Το Παρόν 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]