Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο "κόκκινο" το Αιγαίο

Η Ελλάδα είναι σε απόλυτη επιφυλακή. Τουλάχιστον από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτό, επειδή οι επιτελείς του Πενταγώνου έκριναν πως η κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι καθόλου ομαλή και με την συνήθεια της γείτονος χώρας να εξάγει τα προβλήματά της, θεώρησαν σωστό να καλυφθεί ολόκληρο το Αιγαίο, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή του νοτιο-ανατολικού Αιγαίου.

Έτσι, πέρα από τις μικρές ασκήσεις στρατιωτικών μονάδων στα νησιά του Αιγαίου, οι οποίες βρίσκονται σε συνεχή κίνηση και δημιουργούν σύγχυση στους τούρκους (ιδιαίτερα με τις ασκήσεις μονάδων ειδικών επιχειρήσεων), το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά και βομβαρδισμούς στόχων εντός της θάλασσας ή σε ξερονήσια (άσκηση "Καταιγίς 13"). 

Την ίδια στιγμή, στο κόκκινο βρίσκεται και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αφού οι προγραμματισμένες –μόνο για σήμερα- πτήσεις, ξεπερνούν τις 100 εξόδους μαχητικών αεροσκαφών. Το μήνυμα προς τους ανατολικούς γείτονες είναι απολύτω ς διαυγές και περιορίζεται σε δύο λέξεις: «Μην τολμήσετε». 

Πριν από λίγες ημέρες, στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού δήλωνε πως εάν τους επιτρεπόταν από την κυβέρνηση, το πρόβλημα με την Τουρκία θα λυνόταν μέσα σε ένα μόλις λεπτό… 

Παρά την πολεμική ψυχολογικού πολέμου, μέσω των μειώσεων μισθών και μέσω της πρόσφατης ανακοίνωσης περαιτέρω μείωσης 20% στους μισθούς των μονίμων στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το ηθικό και η αποφασιστικότητα εκείνων που φυλάττουν Θερμοπύλες, είναι ιδιαίτερα υψηλό. 
Κάποιοι στην κυβέρνηση, όμως, θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τις αποφάσεις τους και το πλήγμα που επιφέρουν αυτές στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΝ ΗΤΑΝ ΞΥΠΝΙΟ Ή ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕ ΟΝΕΙΡΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να κοιμάται; Με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Τουρκία - Κουρδικό, Συρία, Εσωτερικές ταραχές - αφιβάλλεις ότι έχει δίκιο; Άσχετα από το ότι είναι άστοχη μια επιθετική ενέργεια.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]