Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύρθηκε η κυβέρνηση από το τελεσίγραφο του εβραϊκού λόμπι


Καμία αναφορά δεν υπήρχε στην αρχική διάταξη για τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Βουλή 

Ξεπεράσαμε τα εσκαμμένα σε δουλικότητα ως χώρα, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, να ψηφισθεί το ταχύτερο το περιβόητο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με μία ουσιαστικά διάταξη, που θα προβλέπει αυστηρές ποινές σε όποιον αμφισβητεί το Ολοκαύτωμα και επιδοκιμάζει τα εγκλήματα του ναζισμού και, από εκεί και πέρα, ας... διανθισθεί με οποιεσδήποτε άλλες διατάξεις, που στοχεύουν σε εσωτερικές καταστάσεις.

Και αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως προκύπτει από απόλυτα έγκυρες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, πριν από μία εβδομάδα και για την ακρίβεια την περασμένη Παρασκευή (24 Μαΐου), στη δεύτερη και τελευταία σύσκεψη που έγινε για το «αντιρατσιστικό» και στην οποία συμμετείχαν οι κ. Μπαλτάκος, Λαζαρίδης, Αθανασίου, Παυλόπουλος, Μπούρας, αποφασίσθηκε ότι το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο είναι πλήρες και γι' αυτό απορρίπτεται το σχέδιο νόμου που είχε καταρτίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Αποφασίσθηκε επίσης να γίνει στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο μία μόνο προσθήκη, που να αφορά την υπεράσπιση του Ολοκαυτώματος και τις γενοκτονίες που έχουν αναγνωρισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Για λόγους τακτικής, συμφωνήθηκε η προσθήκη αυτή να γίνει με πρόταση νόμου.

Όπως αρχικά δόθηκε στους βουλευτές η πρόταση νόμου, είχε ως εξής:


«Άρθρο 2
Στο άρθρο 2 του ν. 927/1979 προστίθεται τελευταίο εδάφιο ως εξής: “Όποιος με πρόθεση δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει ή υποτιμά τη σοβαρότητα του ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού, τα οποία αναγνωρίστηκαν από διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια, τιμωρείται με τις ποινές του προηγούμενου άρθρου”».

(Δεν περιελάμβανε, δηλαδή, τις αναγνωρισμένες από τη Βουλή των Ελλήνων γενοκτονίες.)

Μόλις το διάβασαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και εντόπισαν την... παράλειψη (;), υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από πάρα πολλούς, οι οποίοι κατέστησαν σαφές ότι αυτό δεν περνάει και πολλοί από αυτούς είναι αποφασισμένοι με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος να μην το ψηφίσουν.

Όταν στο Μαξίμου διαπίστωσαν ότι πράγματι η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι έκρυθμη και υπήρχε κίνδυνος να προκληθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ανέκρουσαν πρύμνα. Και ύστερα από διαβουλεύσεις που έγιναν, προστέθηκαν οι αναγνωρισμένες από τη Βουλή γενοκτονίες και με τη μορφή αυτή κατατέθηκε στη Βουλή. Και η οποία έχει ως εξής:


«Όποιος με πρόθεση δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει ή υποτιμά τη σοβαρότητα γενοκτονιών αναγνωρισμένων από την Ελληνική Βουλή, του ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού, τα οποία αναγνωρίστηκαν από διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια, τιμωρείται με τις ποινές του προηγούμενου άρθρου».

Εάν δεν είχε γίνει αυτή η αλλαγή, ήταν τόσες οι διαμαρτυρίες ώστε σίγουρα θα είχε τεθεί θέμα συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χειρότερο και από εκείνο που είχε αποτέλεσμα τη δημιουργία του κόμματος του Καμμένου.


Πηγή: Το Παρόν

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]