Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η Συρία “εξαφανίστηκε” από το Διαδίκτυο;


Η Διαδικτυακή κίνηση από και προς τη Συρία «εξαφανίστηκε», αναφέρει ιστοσελίδα που παρακολουθεί την διακίνηση πληροφοριών στο Ίντερνετ. Η διακίνηση δεδομένων μεταξύ της Συρίας και των «σέρβερ» της Google διεκόπη στις 21:00 GMT, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα Umbrella Security Labs.

«Φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό η Συρία έχει εξαφανιστεί από το Διαδίκτυο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Η διακοπή αυτή «αποσυνδέει αποτελεσματικά τη Συρία από τη Διαδικτυακή της επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο».
Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων στον εμφύλιο πόλεμο που εδώ και περίπου τρία χρόνια μαστίζει τη χώρα και λίγες μόνο ημέρες μετά την ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Συρία.

Επίσης, έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία η αμερικανική εξωτερική πολιτική (και φυσικά οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ για την περιοχή της Μέσης Ανατολής) εκτέθηκε ανεπανόρθωτα μετά την δήλωση - παρέμβαση της Ντελ Πόντε, η οποία αντέστρεψε την αλήθεια της Ουάσινγκτον περί χρήσης χημικών όπλων από τον στρατό της Συρίας και έδειξε ως απολύτως υπεύθυνους και ως εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας τους φονταμενταλιστές ισλαμιστές μισθοφόρους που δολοφονούν ανηλεώς στο όνομα του Ισλάμ.
Το "σβήσιμο" της Συρίας είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό, λοιπόν, αφού η οποιαδήποτε διαρροή αρνητικών πληροφοριών ή ντοκουμέντων (στυγνών εγκλημάτων των "ανταρτών" ισλαμοφασιστών) ως προς τα συμφέροντα της Δύσης, δύναται να ενισχύσει την στάση της Μόσχας κατά της οποιασδήποτε βοήθειας των "ανταρτών", σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή. Την χρονική στιγμή που όλα δείχνουν πως επίκειται ολομέτωπη και από κάθε κατεύθυνση επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Συρίας. Σε μία τέτοια χρονική στιγμή απαιτείται η "σιγή" του διαδικτύου, αφού συντελεί στην αρνητική φόρτιση των Σύριων πολιτών, που νιώθουν πλέον αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και χωρίς την δυνατότητα να ενημερώσουν για τα όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν στα συριακά εδάφη.

Είναι άγνωστο το τι έχει αποφασισθεί στην συνάντηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με τον ρώσο ομόλογό του στην Μόσχα, αλλά με δεδομένες μία σειρά από κινήσεις - επαφές που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα (σε επίπεδο διπλωματικό, στρατιωτικό και υπηρεσιών πληροφοριών), όλα δείχνουν πως ένας μεγάλος πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών, αφού η εμπλοκή του Ιράν θεωρείται δεδομένη υπέρ του Άσαντ και ίσως αυτή ακριβώς η εμπλοκή να αποτελέσει και το πολυπόθητο άλλοθι για μία επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον του Ιράν, που εδώ και πολύ καιρό έχει στοχοποιηθεί και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο των ΗΠΑ.

Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]