Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα επίθεση του «σοφού» Νταβούτογλου στον Άσαντ


Ζητάει «έλεος» για τους ισλαμοφασίστες, κατηγορώντας ως γενοκτόνο τον Άσαντ

Είναι προφανές πως ισχύει το ρητό «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», άλλως πώς να εξηγήσει η κοινή λογική την θρασύτατη παρέμβαση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, μέσω της οποίας ο πλήρως αποτυχημένος τούρκος υπουργός (μην ξεχνάμε το γνωστό δόγμα Νταβούτογλου) τολμά να κάνει συστάσεις στην Συρία μέσω των οποίων θρασύτατα την κατηγορεί για… γενοκτονία των ανταρτών μέσω επιχειρήσεων εκκαθάρισης του συριακού στρατού που προελαύνει και τσακίζει (κυριολεκτικά) τους μισθοφόρους ισλαμοφασίστες της Αλ Κάιντα και όχι μόνο.

Η λογική του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, προφανώς, είναι πως ο συριακός στρατός θα πρέπει να αφήνει θύλακες των στυγνών δολοφόνων αθώων σύρων πολιτών στο πέρασμά του… για λόγους ανθρωπισμού! Ίσως να πιστεύει πως το «είδος» πρέπει να διαιωνισθεί, αφού οι μεταφερόμενες πόρνες από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να αναπτερώσουν επαρκώς τους «στρατιώτες του ισλάμ» που πήραν και ειδική φετφά (άδεια) από τους ιμάμηδες για να πορνεύσουν!!!
Ίσως, βέβαια, ο Αχμέτ Νταβούτογλου (το κύριος του πέφτει πολύ βαρύς και άδικος χαρακτηρισμός) ξεχνά τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ποντίων, των Ελλήνων, των Κούρδων κ.α. που έχει ολοκληρώσει (δυστυχώς για την Άγκυρα) ανεπιτυχώς το τουρκικό κράτος. Ίσως να ξεχνάει ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών την τζιχάντ κατά της Ορθοδοξίας που έχουν κηρύξει οι αιμοσταγείς δολοφόνοι που εμφανίζονται ως «αντάρτες» και δολοφονούν με τον πλέον στυγερό τρόπο γυναικόπαιδα και άμαχους πολίτες στην Συρία.

Βέβαια, η λογική του τούρκου υπουργού Εξωτερικών (όπως και της ολόκληρης της κυβέρνησης Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένου του τούρκου πρωθυπουργού), είναι βέβαιο πως στο άμεσο μέλλον θα αποτελέσει αντικείμενο ειδικών ερευνών ομάδων ψυχιάτρων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μέχρι να συμβεί αυτό η ανθρωπότητα θα πρέπει να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την γελοιότητα αλλά και την επικινδυνότητα που υποκρύπτουν οι τούρκοι πολιτικοί για τις ανθρώπινες αξίες και για το σύνολο της ανθρωπότητας.

Έτσι, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε σήμερα τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ότι έχει περάσει πλέον στο «Σχέδιο Β», στον πόλεμο κατά των ανταρτών της αντιπολίτευσης, το οποίο συνίσταται στην «εθνική εκκαθάριση» σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
«Εγώ εξήγησα στον Κέρι: η μεγάλη σφαγή στην Μπανιάς αποτελεί ένα νέο στάδιο στις επιθέσεις που πραγματοποιεί το καθεστώς» της Δαμασκού, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ο Νταβούτογλου, αναφερόμενος στην πρόσφατη τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.
«Εκείνο που μας ανησυχεί στην υπόθεση της Μπανιάς είναι η μετάβαση σε μία στρατηγική εθνικών εκκαθαρίσεων σε μία περιοχή από τη στιγμή που δεν είναι δυνατός ο έλεγχος του συνόλου της χώρας», πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Τουλάχιστον 62 πτώματα εντοπίσθηκαν το περασμένο Σάββατο στη Μπανιάς, στη δυτική Συρία, η οποία δέχθηκε επίθεση από δυνάμεις του Άσαντ.
«Το Σχέδιο Β είναι μία στρατηγική που βασίζεται στη διάνοιξη μίας ζώνης κι ενός διαδρόμου για ένα συγκεκριμένο θρησκευτικό δόγμα και σχετίζεται με μία διαδογματική σύρραξη», εξήγησε ο ίδιος.
Κατά τον Νταβούτογλου, ο διάδρομος αυτός θα συνένωνε τις ζώνες με αλαουϊτικό πληθυσμό στα δυτικά της Συρίας με την πόλη Χομς, στα κεντρικά, προς την κατεύθυνση της Δαμασκού, κατά μήκος της μεθορίου με τον Λίβανο.
«Είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιγνίδι», προέβλεψε ο Τούρκος υπουργός, γιατί «αυτό μπορεί να σπείρει σύγχυση στον Λίβανο κι ενδέχεται να δημιουργήσει μία κουλτούρα ρεβανσισμού στους σουνίτες», οι οποίοι αποτελούν το 80% του πληθυσμού και κυρίως πυκνώνουν τις γραμμές των στασιαστών κατά του Άσαντ.

Είναι πραγματική φρίκη να προσπαθείς να είσαι υπερασπιστής και προστάτης ανθρωπόμορφων διπόδων, που προ πολύ καιρού έχουν μεταβληθεί σε γάγγραινα της ανθρωπότητας. Είναι κατάντια για την Τουρκία που επιθυμεί να γίνει ευρωπαϊκή χώρα, να ανέχεται πολιτικούς του επιπέδου Νταβούτογλου και να επικροτεί τακτικές γενοκτονίας μόνο εάν οι θύτες είναι… ισλαμιστές.

Αναγνώστης

ΥΓ: Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στο "παιχνίδι" έχει μπει και ο Λίβανος (με την μηδενική του αντίδραση μετά τις συνεχόμενες παραβιάσεις των Ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών), ενώ η Ιορδανία είναι ο χώρος "κλειδί", αφού κοντά στα σύνορα της χώρας εδώ και μήνες λειτουργούν εγκαταστάσεις στις οποίες εκπαιδεύονται "αντάρτες" από αμερικανούς ειδικούς. Η "φωτιά" της Συρίας έχει εξαπλωθεί, όμως κανένας δεν θέλει να το παραδεχθεί αφού όλοι περιμένουν την είσοδο του "μεγάλου παίκτη" (βλ. ΗΠΑ), η στάση του οποίου όμως μέχρι στιγμής δεν είναι θερμή λόγω των αντιδράσεων της Μόσχας... Η συνέχεια αναμένεται εξόχως αποκαλυπτική (δράσεις κυρίως μονάδων ειδικών επιχειρήσεων που δίνουν στόχους στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ), αλλά και με έντονα τα στοιχεία περαιτέρω "διάχυσης" ενός πολέμου, του οποίου η έναρξη θα σηματοδοτήσει τον θάνατο πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων. Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει ωκεανούς από αίμα, για να εμφανιστεί με την δική της "ειρηνική τελική λύση" και οι περιπτώσεις πολιτικών καραγκιόζηδων τύπου Νταβούτογλου θα πολλαπλασιαστούν...
Και για να κλείσω με τον "πολλά βαρύ Νταβούτογλου", όπως είπε κάποιος σοφός φίλος "Όλοι οι λαοί έχουν ιστορία, οι τούρκοι έχουν ποινικό μητρώο".


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]