Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι εξελίξεις δεν είναι αναπόφευκτες, είναι σχεδιασμένες...

Το παιχνίδι των ισχυρών ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί μέσα από ένα παγκόσμιο σοκ

Τελικά, γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί η Ελλάδα, η Κύπρος (κυρίως), αλλά και οι χώρες της νότιας Ευρώπης έχουν τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα;

Σίγουρα επιχειρείται η οικονομική τους άλωση από την οικονομικά πανίσχυρη Γερμανία, η οποία αποφάσισε να επαναλάβει (ή να ολοκληρώσει) το «έργο» του τρίτου ράιχ. Όμως, θα ήταν αφελές εάν πιστεύαμε πως για έναν και μόνο λόγο θα αποφάσιζαν οι «ισχυροί» να δημιουργήσουν πανίσχυρα οικονομικά και κοινωνικά σοκ σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, αφού δεν διακινδυνεύουν μόνο τη ηθική τους υπόσταση, αλλά αντιμετωπίζουν το σοβαρότατο ενδεχόμενο να ανατραπούν από τις κοινωνίες και να διασυρθούν ως εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας. Άλλωστε, ήδη από αρκετές πλευρές (γνωστούς οικονομολόγους) κατατίθεται η άποψη πως η οικονομική κρίση είναι τεχνητή…

Όχι, το «παιχνίδι» που ξεκίνησε δεν αφορά τα χρήματα και τις προβληματικές οικονομίες. Ούτε οι εφαρμοζόμενες οικονομικές πολιτικές (αντίθετες σε κάθε οικονομική ή κοινή λογική) αποσκοπούν στην απλή καθυπόταξη των ανθρώπων, αφού ο χρονικός ορίζοντας που μπορεί να εξασφαλιστεί είναι απολύτως απροσδιόριστος.

Το «δόγμα του σοκ» και η πλήρης αναδιάταξη της ευρωπαϊκής πολιτικής αφορά σε κάτι μεγαλύτερο και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ανακατάταξη του παγκόσμιου γεωπολιτικού χάρτη. Η καθυπόταξη των λαών και η πλήρης υποταγή των κρατών αποτελούν τα βασικά εργαλεία για την Νέα Τάξη πραγμάτων, η οποία γνωρίζει πολύ καλά πως η ενέργεια και συγκεκριμένα η εξασφάλιση πόρων – πηγών φθηνής ενέργειας, αποτελεί το κλειδί της ισχύος, το απόλυτο εργαλείο για να μπορέσουν να πεισθούν οι πολίτες ότι οι «διαχειριστές» της εξουσίας μπορούν να τους εξασφαλίσουν αυτό το υπέρτατο αγαθό. Βέβαια, δοθείσης της ευκαιρίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισέρχονται στο βίαιο αυτό γεωπολιτικό και γεω-οικονομικό παιχνίδι (π.χ. Τουρκία), προσπαθώντας να καταλάβουν θέσεις, έστω και δίπλα στο τραπέζι των ισχυρών…

Παρατηρώντας τα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ο απλός παρατηρητής διαπιστώνει το απόλυτο χάος. Οι χώρες της βόρειας Αφρικής –στις οποίες έχουν διαπιστωθεί ενεργειακά κοιτάσματα- βρίσκονται σε πλήρη εμφύλιο σπαραγμό. Το φονταμενταλιστικό ισλάμ μέσω των «αδελφών μουσουλμάνων», απόλυτα ελεγχόμενο από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, έχει αλλάξει τον πολιτικό χάρτη και, φυσικά, οι ενεργειακοί πόροι των χωρών αυτών ήδη έχουν περάσει υπό την εκμετάλλευση ισχυρών δυτικών εταιρειών (βλ. Λιβύη).

Ταυτόχρονα, το ισλάμ, αφού αποδείχθηκε άριστο «εργαλείο», διεισδύει σε χώρες κλειδιά, ενισχύεται τόσο οικονομικά, όσο και από πλευράς τεχνογνωσίας, ώστε να ανατρέψει κυβερνήσεις (βλ. Συρία), οι οποίες βρίσκονται σε γεωπολιτικούς χώρους – κλειδιά και έχουν συμμαχίες με άλλους εχθρούς (οικονομικούς), κυρίως των ΗΠΑ.

Γενικά, στη Βόρειο Αφρική και στην Μέση Ανατολή, έχει κατορθωθεί η πλήρης αποδιοργάνωση και η επιβολή χάους, θέτοντας επ’ αμφιβόλω διεθνείς συμφωνίες (οικονομικές, αλλά κυρίως ενεργειακές) αυτών των χωρών.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα και η Κύπρος, χώρες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία και αποδεδειγμένα είναι το επίκεντρο του ενεργειακού ενδιαφέροντος για τις επόμενες δεκαετίες, χτυπήθηκαν ανελέητα από την Γερμανία, η οποία διέλυσε κάθε έννοια ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της. Είναι σαφές πως τόσο για την Κύπρο, όσο και για την Ελλάδα, επιλέχθηκε το μοντέλο της οικονομικής καταστροφής, αντί της χρήσης – δημιουργίας μίας «μουσουλμανικής εξέγερσης».

Το ζητούμενο, όμως, είναι σαφές. Απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, υπογραφή συνθηκών παραχώρησης της οικονομικής διαχείρισης, πώληση όλων των περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι… δανειστές.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, ένα απολύτως ανήθικο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, έπαιξε τον ρόλο του «δούρειου ίππου».

Στην περίπτωση της Κύπρου, δεν υπήρξαν καν οι τυπικές προφάσεις. Ρίχνοντας τις μάσκες τους, οι «ισχυροί» επέβαλλαν στον Κυπριακό λαό μία κατάπτυστη συμφωνία, μέσω των φημών και των γνωστών "οίκων αξιολόγησης" και οικονομολόγων, αλλά και μέσω του «δικού του ανθρώπου», που μόλις είχε αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Η ενέργεια, οι πηγές της και οι δρόμοι που αυτή θα ακολουθήσει προκειμένου να φτάσει στον Ευρωπαίο βιομήχανο ή απλό πολίτη, είναι το απόλυτο ζητούμενο. Και για να γίνει κατορθωτό αυτό, παραποίησαν στοιχεία (μην ξεχνάμε τις καταγγελίες της πρώην διευθύντριας της ΕΛΣΤΑΤ, για παραποίηση και διόγκωση των στοιχείων του Ελληνικού ελλείμματος από τον κ. Παπακωνσταντίνου), λειτούργησαν με βάση φήμες (όπως για το «ξέπλυμα χρήματος» στην Κύπρο, το οποίο τελικά δεν επιβεβαιώθηκε όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες που ανέλαβαν να τα διερευνήσουν) και χρησιμοποιώντας γενικότερα πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών τους ή και τον «μπαμπούλα» της περιοχής (βλ. Τουρκία), πίεσαν και κατόρθωσαν να διαχειρίζονται πλήρως τις οικονομίες αυτών των δύο χωρών (βλ. ΤΑΙΠΕΔ).

Είναι γνωστό πως το χρήμα παράγεται από ιδιωτικές τράπεζες. Η ενέργεια, όμως, έχει ιδιοκτήτριες χώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ισχύος για να «πείσει» λαούς να προσφέρουν την εξουσία στους νεοταξίτες επερχόμενους κυβερνώντες. Ελπίδα όλων είναι πως δεν θα χρησιμοποιηθεί και η δεύτερη «πειστική λύση», δηλαδή η αρπαγή των αγροτικών πόρων και η επιβολή στυγνής και απόλυτης εξουσίας στους πιθανούς αντιδρώντες λαούς ή στους λαούς… πειραματόζωα. Εξάλλου, το διεθνές σύστημα, το παγκόσμιο σύστημα και η επερχόμενη παγκόσμια κυβέρνηση, γνωρίζουν πως πριν την πείνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα παλιό κλασικό και απολύτως αποδοτικό «εργαλείο», τον πόλεμο. Και στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ανατολική Μεσόγειος, το ευκολότερο που μπορεί να συμβεί είναι μία γενικευμένη (ή έστω και τοπική) σύρραξη…

Με δεδομένη την στόχευση των «ισχυρών», αλλά και με δεδομένο τον πάντα υπαρκτό «απρόβλεπτο παράγοντα» (μην βιαστούν κάποιοι να τοποθετήσουν το «ξανθό γένος» στον ρόλο αυτό), οι εξελίξεις αναμένονται όχι απλώς ενδιαφέρουσες, αλλά απολύτως δολοφονικές και ίσως στον… υπέρτατο βαθμό. Εξάλλου, για να υλοποιηθεί η πλήρης αλλαγή της πολιτικής μορφής της Ευρώπης (αλλά και του πλανήτη), απαραίτητο είναι ένα πανίσχυρο σοκ, ένα χωρίς ιστορική επανάληψη γεγονός, που θα «πείσει» τους λαούς για τα… συμφέροντά τους.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
 
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.

 
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Η προτελευταία παράγραφός σου Κ/νε όλα τα "λεφτά"...
  Τεχνητές ελλείψεις σε τρείς τακτικές κινήσεις, ενέργεια, μετά τρόφιμα, ο μπαλαντέρ θεός Άρης, αλλά ίσως και το... απρόβλεπτο ΕΞΩγενές.
  Όντως δεν έχουμε σεισμούς και λιμούς και καταποντισμούς για να ζούμε αυτόν τον εφιάλτη... κάτι άλλο παίζει και δυστυχώς είναι όλοι οι μεγάλοι στο κόλπο, μοιρασμένη η τράπουλα με μόνο εχθρό τα πραγματικά ανθρὠπινα δικαιὠματα πάνω στην φύση που έτσι κατέχεται και γινόμαστε αποπαίδια της... οικόσιτα ζώα.
  Εκτός από τους διαφημιστές νεοταξίτες δράστες υπάρχουν και οι άπειροι ανόητοι που ακινητούν σαν στραβωμένοι λαγοί... "μέγα το της βλακείας των ανθρώπων κράτος".
  Έτσι, ορατότης μηδέν, με μόνη ίσως αδιόρατη λύση την επιλεγμένη και συνειδητή εθνική (για όλους τους λαούς) υπερπολύτιμη "φτώχεια"... εάν επιτρέπεται και αυτή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ !
  ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΙ ΕΓΩ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΘΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΟΚ ( ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ), ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΔΗΛ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΗΔΗ ( ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ) ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ( ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ). ΑΝ ΔΕΝ ΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΔΙΟΤΙ Η ΝΤΟΠΙΑ ΤΡΟΪΚΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ 2 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ. ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΤΙ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ. ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χρονια σου Πολλα Κωνσταντινε, πολυ καλη η αναλυση σου. Εκει που λες οτι σε μας επελεξαν το μοντελο της οικονομικης καταστροφης και οχι του Ισλαμ εχω να πω οτι τιποτε δεν τους εμποδιζει αν κατι δε βγει οπως το εχουν σχεδιασει, να δοκιμασουν και το μουσουλμανικο "μοντελο". Ευκολο θαναι με τοσους που εχουν εισρευσει και ποσοι απ αυτους θαναι πρακτορες......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανωνυμε 21-5-13 2,04 να εισαι απολυτα σιγουρος γι αυτο. Θα το χρησιμοποιησουν.Ισως κατι τετοια γνωριζουν οι ιθυνοντες απο τις μυστικες υπηρεσιες και αρχιζουν να δημιουργουν τα ερεισματα για να αποχωρησουν.....αξιοπρεπως. Αλλιως δεν κολλαει η πατατα της ΕΡΤ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]