Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Γερμανοί αποθεώνουν το σύμμαχό τους

“Μετα την Bild και η γερμανική Welt αποθεώνει τον γερμανόφιλο Αντώνη Σαμαρά για την προσήλωσή του στην υλοποίηση των στόχων του 4ου Ράιχ σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και των συμφερόντων του ελληνικού λαού” 
Κατά λάθος αντί για την γερμανική ... έβαλαν την ελληνική σημαία
Μετά την βαθύτατα συντηρητική και εχθρική προς τον ελληνικό λαό κιτρινοφυλλάδα Bild, η οποία απένειμε τα εύσημα στον γερμανόφιλο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο Βερολίνο, αλλά και για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος εξόντωσης το ελληνικού λαού, ήταν η σειρά μιας άλλης γερμανικής εφημερίδας, αυτή τη φορά της Welt, να πλέξει το εγκώμιο του πιο πιστού συμμάχου της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, αλλά και της πιο υποτελούς και δουλοπρεπούς κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα μετά τη γερμανική Κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο.
Με τίτλο «Ο εξυγιαντής» η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag αφιερώνει άρθρο γνώμης στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στη στήλη «Πρόσωπο της Ημέρας». Το εν λόγω άρθρο περιλαμβάνει αναφορές τόσο στην επίσκεψή του στην Κίνα, όσο και στην προσήλωσή του στις δήθεν "μεταρρυθμιστικές προσπάθειες", δηλαδή στην προώθηση των Γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Επίσης το άρθρο αναγνωρίζει την κυβίστηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος από φορέας του αντιμνημονιακού λάβαρου, έγινε τελικά πιο μνημονιακός και από την τρόικα.
«Ειδικά ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει ότι μια χώρα μπορεί πράγματι να σταθεροποιηθεί στην πιο βαθιά κρίση και μάλιστα να κυβερνηθεί. Η κουρασμένη από τη λιτότητα Ευρώπη μένει έκπληκτη», αναφέρεται σε υπότιτλο του άρθρου, το οποίο υπογράφει ο Φλόριαν Έντερ.
«Ο άνθρωπος έχει "κότσια". Πηγαίνει στο Πεκίνο, συγκρίνει τη "ρευστή" Ελλάδα του με μια τεράστια αυτοκρατορία, η οποία σχεδόν δεν ξέρει τι να κάνει με τα χρήματά της. Και οι δύο χώρες "είναι, στην ουσία, πανάρχαιοι πολιτισμοί". Κι έπειτα καλεί ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς την κινεζική οικονομία "να συμμετάσχει στην ελληνική ιστορία επιτυχίας". Η οικοδέσποινα Κίνα, από ευγένεια, παρέμεινε σιωπηλή σε ό,τι αφορά το εάν συμμερίζεται αυτή την εκτίμηση της κατάστασης», σημειώνει ο αρθρογράφος και παράλληλα προσθέτει ότι «η αυτοπεποίθηση έχει σε κάθε περίπτωση επιστρέψει στην Αθήνα», ενώ συμπληρώνει ότι «είναι και η υπερηφάνεια εκείνου, ο οποίος υποτιμήθηκε, που επιτρέπει στον Έλληνα πρωθυπουργό να στέκεται ευθυτενής, τόσο μέσα στην πατρίδα του όσο και στον κόσμο».
Όπως σημειώνει το άρθρο της Γερμανικής Εφημερίδας «Υπερηφάνεια μέχρι απερισκεψίας: ήδη εντός του επόμενου έτους η Ελλάδα θα επιστρέψει στις χρηματαγορές, ανακοίνωσε ο Σαμαράς» και συμπληρώνει ότι «η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνεται και ένα τέλος στην ύφεση-η οποία διαρκεί ήδη έξι χρόνια- αποτελεί περισσότερο ελπίδα παρά πρόβλεψη». 

Ακόμη το άρθρο αναφέρει ότι 
«Και σε σύγκριση με τα δικά του σχόλια για τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις πριν από την εκλογή του στο αξίωμα του επικεφαλής της κυβέρνησης, τα οποία τον παρουσίασαν ως εξαιρετικά αναξιόπιστο, δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό δύο επιτυχίες οι οποίες έμοιαζαν σχεδόν ακατόρθωτες: Ικανοποιεί τους πιστωτές και ταυτοχρόνως σταθεροποιεί, ως έναν βαθμό, την ελληνική πολιτική και την κοινωνία». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Φλόριαν Έντερ αναφέρεται ακόμη σε πιο «σαφή» δήλωση του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην γερμανική εφημερίδα, ο οποίος, όπως λέει, «αναγνωρίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως "εγγυητή της μεταρρυθμιστικής πορείας"».
Με λίγα λόγια οι Γερμανοί αποθεώνουν τον πιστό συνεργάτη του Βερολίνου Αντώνη Σαμαρά γιατί:
  • Εξαθλιώνει όλο και πιο πολύ τους Έλληνες
  • Ξεπουλά τη δημόσια περιουσία
  • Μετατρέπει την Ελλάδα σε Ειδική Οικονομική Ζώνη και εργασιακό κάτεργο
  • Προωθεί τα γερμανικά συμφέροντα σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας του
  • Έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε γερμανική αποικία, έχοντας προκαλέσει ακόμη και την οργή των Αμερικανών, για τους οποίους ο Σαμαράς, πλέον, είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο.
  • Παραβιάζει διαρκώς το σύνταγμα
  • Συμμαχεί με την ακροδεξιά
  • Διατάζει το ξυλοφόρτωμα του ελληνικού λαού, όποτε το απαιτούν οι συνθήκες
  • Είναι πιστός στην Καγκελαρία.
Μόνο που οι Γερμανοί δεν μας λένε πως λέγεται όποιος κάνει όλα τα παραπάνω. Αν δεν ξέρουν εκείνοι, εμείς ξέρουμε. 
Από Periodista

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]