Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ για να «κρύψουν» το πόρισμα!

Προτιμούν την ομερτά, για να αποφύγουν τον εισαγγελέα…

Ενώ πλησιάζουν οι μέρες υποβολής των πορισμάτων για τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο του ΓΑΠ απ’ τις ελεγκτικές εταιρίες, πληθαίνουν εντός του κόμματος οι συζητήσεις και ζυμώσεις και πιέσεις προκειμένου αυτά τα «κρυφτούν»!
Είναι πλέον πολλά τα στελέχη και μάλιστα τόσο του κλίματος ΓΑΠ όσο και του επιτελείου του Βενιζέλου, τα οποία προτείνουν ανοιχτά και πιέζουν να μην δοθούν στη δημοσιότητα αυτά τα πορίσματα, αλλά να «κρυφτούν» και να συζητηθούν μόνο στα κομματικά όργανα, δηλαδή εντός του στενού κομματικού κύκλου.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι θιασώτες αυτής της απόκρυψης είναι απλό:
Αν τα πορίσματα δοθούν στη δημοσιότητα, τότε είναι αναπόφευκτη η παρέμβαση του εισαγγελέα, με απρόβλεπτες συνέπειες που δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι και στην παραπομπή στελεχών στη δικαιοσύνη!
Μάλιστα κάποια στελέχη έμπειρα δεν αποκλείουν ακόμα και την απαγόρευση δράσης του ΠΑΣΟΚ, εφόσον διαπιστώνονται κακοδιαχείριση και σπατάλες δίχως παραστατικά, στο βαθμό που τα χρήματα τα οποία ξοδεύτηκαν έτσι προέρχονται απ’ την κρατική επιχορήγηση και τον τραπεζικό δανεισμό!

Μπροστά σε τέτοιους και τόσους κινδύνους με κίνδυνο ακόμα και διάσπασης του ΠΑΣΟΚ η πρόταση να γίνουν τα πορίσματα γνωστά μόνο σε ένα κλειστό κλαμπ στελεχών φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες.
Και μάλιστα –επαναλαμβάνουμε- από στελέχη όλων των αντιμαχόμενων τάσεων.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο ίδιος ο Βενιζέλος επιχειρεί να υποβαθμίσει (όσο γίνεται βέβαια…) ένα μείζον θέμα, το οποίο αυτός και η ηγετική του ομάδα ανέδειξαν.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, ότι στελέχη του επιτελείου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ λένε τώρα, πως οι δαπάνες που γίνανε δίχως παραστατικά είναι… λίγες, όταν οι ίδιοι κάρφωναν στελέχη του ΓΑΠ για δαπάνες χωρίς παραστατικά ύψους εκατομμυρίων ευρώ!
Απ’ τη μεριά τους φυσικά τα προσκείμενα στο ΓΑΠ στελέχη δεν έχουν κανένα λόγο να μην ενταχθούν σε αυτή τη λογική της ομερτά, για λόγους ευνόητους…

Το ζήτημα είναι, τι θα πράξει η δικαιοσύνη. Θα κλείσει τα μάτια ή θα απαιτήσει την υποβολή των πορισμάτων, ώστε να πράξει ανάλογα;
Οι επόμενες μέρες θα είναι έτσι κι αλλιώς καθοριστικές.
Και πάντως κάποιοι έχουν αναπνεύσει μετά την απόφαση των Πεπόνη-Μουζακίτη να αποσυρθούν!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]