Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Εκδικητική η συμπεριφορά των Ελλήνων δικαστών έναντι της SIEMENS» βλέπουν οι Γερμανοί...!

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», λέει ο λαός, κάτι που μάλλον οι Γερμανοί δεν το έχουν ακουστά και έτσι εξηγείται η αλαζονική και αποικιοκρατικού τύπου συμπεριφορά τους έναντι της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Πολιτικώς υποκινούμενη» και από δικαστική άποψη «σε μεγάλο βαθμό αμφίβολη», χαρακτηρίζει την διαδικασία κλήτευσης πρώην στελεχών της εταιρείας Siemens, προκειμένου να καταθέσουν για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Αθήνα, η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt», σε σχόλιο υπό τον τίτλο «Ελληνική φάρσα». Ανάλογα τοποθετείται και η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία κάνει λόγο για «εκδικητική κίνηση των ελληνικών αρχών, για την συμπεριφορά των σήμερα λίγο δημοφιλών γερμανών πολιτικών».

«Η Ελλάδα αποτέλεσε αναμφίβολα το επίκεντρο του συστήματος των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Κατά τις μακροχρόνιες, ωστόσο, ανακριτικές διαδικασίες στην Ελλάδα και στην Γερμανία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για προσωπική εμπλοκή του Χάινριχ Φον Πίρερ (Προέδρου τότε του ΔΣ της εταιρείας) σε περιστατικά διαφθοράς», αναφέρει ο αρθρογράφος της Handelsblatt, ο οποίος καλύπτει θέματα της γερμανικής εταιρείας από το 2008 και υποστηρίζει ότι η κατηγορία περί δωροδοκίας δεν οφείλεται σε νέα στοιχεία τα οποία προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία, αλλά «στην αντιγερμανική διάθεση που επικρατεί στην Ελλάδα».

Προσθέτει χαρακτηριστικά ότι στα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρεται συχνά ότι ο Φον Πίρερ είναι στενός φίλος της Καγκελαρίου Μέρκελ. Στο δημοσίευμα της FAZ επισημαίνεται ότι τόσο ο Φον Πίρερ, όσο και ο τότε οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Χάιντς-Γιοάχιμ Νοϊμπούργκερ και ο διευθύνων σύμβουλος Τόμας Γκάσβιντ, θα πρέπει να προσέξουν να μην ξανανοίξει η παλιά ιστορία που θεωρούν ότι έχουν ξεπεράσει.

«Οι Έλληνες εισαγγελείς θέλουν να ακούσουν τι έχουν να πουν για τις κατηγορίες ότι την δεκαετία του ’90 η Siemens δωροδόκησε μάνατζερ και πολιτικούς στην Ελλάδα προκειμένου να πάρει τα έργα του εκσυγχρονισμού του τηλεπικοινωνιακού δικτύου και ενός συστήματος περιφρούρησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004», αναφέρει η εφημερίδα και τονίζει ότι «όπως λέγεται, θα πρόκειται αρχικά για ακροάσεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν με δικηγόρους οι οποίοι θα κληθούν στην Αθήνα», ενώ «εξίσου πιθανή είναι η διενέργεια ανάκρισης, σε συνέχεια της νομικής συνδρομής της Γερμανίας».

Ο αρθρογράφος σημειώνει ακόμη ότι τον Αύγουστο του 2012 επετεύχθη συμβιβασμός μεταξύ της Ελλάδας και της εταιρείας, ωστόσο η συμφωνία αφορούσε μόνο την επιχείρηση και όχι τα πιθανώς εμπλεκόμενα στελέχη της, ενώ στην Γερμανία η υπόθεση έκλεισε με την επιβολή προστίμων. Αναφέρει μάλιστα ότι το πρώην στέλεχος της Siemens Φόλκερ Γιουνγκ ανταποκρίθηκε το 2009 σε κλήση για ανάκριση στην Αθήνα και επί ενάμιση χρόνο δεν του επιτρεπόταν η έξοδος από την χώρα.

«Παρόλα αυτά κατόρθωσε να επιστρέψει στην Γερμανία. Έκτοτε αναζητείται με ένταλμα σύλληψης, για αυτό και έχει αυξηθεί η νευρικότητα μεταξύ των πρώην στελεχών», τονίζεται στο δημοσίευμα και υπογραμμίζεται ότι«μέχρι τώρα δεν έχουν διωχθεί οι Έλληνες πολίτες που εμπλέκονται στην υπόθεση».



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ρε, δεν πάτε στο διάολο, λέω γώ, που θα τολμήσετε
    να βάλετε στο στόμα σας τους Έλληνες δικαστές.
    μπας και νομίζετε ότι όλοι είναι Πικραμένοι, που
    αποφάνθηκαν ότι το κατάπτυστο μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση είναι συνταγματικά; Βρε ούστ από δώ, κλεφταράδες ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]