Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Ηρωική" έξοδο και εκλογές ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Τσίπρας

Για απολύτως συνειδητές επιλογές κατηγόρησε τον πρωθυπουργό από το βήμα του συνεδρίου του Economist o επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον να προχωρήσει σε εκλογές.

«Ενθαρρύνουμε τον Πρωθυπουργό να ετοιμαστεί για την ηρωική έξοδο και για εκλογές», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η χώρα χρειάζεται άμεση και ριζική αλλαγή πορείας. Άμεση αναστολή του μνημονίου. Χρειάζεται όραμα και μεταρρυθμίσεις».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε επίσης ότι «ακόμα και οι ίδιοι οι δανειστές μας έχουν παραδεχτεί ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει». «Δε μπορεί ο Πρωθυπουργός να λέει ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο», συμπλήρωσε.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι μετά τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς εγκαινίασε την εγκληματική στρατηγική της άνευ όρων παράδοσης στη στρατηγική της κ. Μέρκελ και πως υπάρχει συνειδητή επιλογή καθαγιασμού αυτής της στρατηγικής.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία θα αντικαταστήσει το μνημόνιο «με ένα εθνικό σχέδιο για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε ακόμη ότι η αρχή θα γίνει με την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα που ήταν πριν το μνημόνιο, συμπληρώνοντας πως «αυτή η επιλογή δεν έχει δημοσιονομικό κόστος».

Μεταξύ άλλων, προανήγγειλε ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολόγηση του πλούτου, τη δημιουργία ενός δικαιότερου και σταθερού φορολογικού συστήματος, καθώς και μεγάλες συνταγματικές τομές που «θα ξαναφέρουν την κοινωνική δικαιοσύνη».

«Θέλουμε να εφαρμόσουμε μεγάλες προοδευτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που τις έχει ανάγκη ο τόπος και που μόνο εμείς μπορούμε να εφαρμόσουμε γιατί μόνο εμείς δεν είμαστε στο μισθολόγιο της διαπλοκής. Είμαστε εξαρτημένοι μονάχα από τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγγυόμαστε τη συντεταγμένη και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Προτεραιότητά μας είναι η κοινωνική και οικονομική σταθεροποίηση της χώρας», συνέχισε.

«Επιλογή μας να σώσουμε την Ελλάδα στο ευρώ»

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε για ακόμη μία φορά την πολιτική της λιτότητας υποστηρίζοντας ότι «τα καταδικασμένα σε αποτυχία προγράμματα ύφεσης υποσκάπτουν κάθε προοπτική οικονομικής ανάκαμψης σε όλη την Ευρώπη»

«Ο ατμός της λιτότητας τελειώνει επειδή η λιτότητα απέτυχε παντού. Δεν υπάρχει success story για τη λιτότητα. Το επιβεβαιώνει και η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για Ιρλανδία και Πορτογαλία», κατέληξε.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και ποιος τουπε τουτου του σωτηρα οτι το ευρω θα υπαρχει ;
    Ποιος τουπε , οτι το Εθνος χρωσταει ;
    Το εκτρωμα κρατος (αυτοι οι ιδιοι) που τα δανειστηκε , ας τα πληρωσει .
    Ποτε ειπαν στα προβατα τους οτι θα δανειστουν 400 δις για να τους κανουν τεμπεληδες ;
    Ποιος τους ειπε να κουβαλησουν υπανθρωπους και να τους κτιζουμε και τζαμια-γιαφκες ;
    ΟΥΣΤ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]