Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σέρβος πρωθυπουργός: Η ανταλλαγή εδαφών μπορεί να προκαλέσει πόλεμο στα Σκόπια

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, εκτίμησε ότι η Πρίστινα και το Βελιγράδι θα μπορούσαν εύκολα να συμφωνήσουν σε ανταλλαγή εδαφών, ειδικά σε ανταλλαγή του βόρειου Κοσσυφοπεδίου με την Κοιλάδα του Πρέσεβο, που κατοικείται κυρίως από Αλβανούς.


«Αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στην Ουάσιγκτον. Εκτιμούν (οι Αμερικανοί) ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει έναν νέο πόλεμο στο κράτος των Σκοπίων» δήλωσε σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σερβία δεν θέλει ένα μικρό σερβικό κράτος μέσα στο Κοσσυφοπέδιο, όπως είναι η Σερβική Δημοκρατία στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη, αλλά θέλει να επιτρέψει στους Σέρβους να «ενωθούν στην περιοχή» η οποία μεταξύ των άλλων και το Κοσσυφοπέδιο θα συνυπάρχουν στην Ευρώπη.

Ο Ντάτσιτς χαρακτήρισε ως «αβάσιμους» τους φόβους ότι δίνοντας περισσότερες εξουσίες στην Ένωση των Σερβικών Δήμων του Κοσσυφοπεδίου θα οδηγούσε σε απόσχιση, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]