Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η Δύση νιώθει να απειλείται από την Ρωσία;



Πρόλογος ιστολογίου
 
Το σκιάχτρο του «οράματος» των παγκοσμιοποιητών πλανιέται πάνω από την ανθρωπότητα και προβάλλει όλο και πιο απειλητικό, καθώς τα σχέδιά τους για την ίδρυση ενός παγκόσμιου νομίσματος με ταυτόχρονη ενοποίηση των οικονομιών του πλανήτη αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα. Η παγκοσμιοποίηση απειλεί άμεσα τα έθνη κράτη με πλείστους τρόπους.

Στην ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν που ακολουθεί, εμπεριέχονται μηνύματα, όχι μόνο προς τον ρωσικό κλήρο και λαό, αλλά και προς όλη την ανθρωπότητα. Με κάθε πρόταση που αναφέρεται στην ίδια τη χώρα και τον λαό του, είναι σαν να μας υπενθυμίζει ο Ρώσος Πρόεδρος την ανεπάρκεια, την δειλία και την έλλειψη ηθικής που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των πολιτικών ηγετών σήμερα, οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να αγκαλιάσουν το «όραμα» της παγκοσμιοποίησης, εις βάρος της υπόστασης των εθνών κρατών τους και της ύπαρξης και διάδοσης του Χριστιανισμού.

Toυ Xavier Lermanov 
Pravda  
(Πηγή κειμένου ομιλίας: η ιστοσελίδα του Ρώσου Προέδρου
25 Mαρτίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα, στα πλαίσια συνάντησής του με την Σύνοδο των Ρώσων Επισκόπων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: 

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας μαζί με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Διασποράς αποτελούν μέρος μιας ειδικής και πολύ σημαντικής αποστολής, τόσο για τη Ρωσία όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο».
Τι εννοούσε, άραγε;

Για την Δύση, μια «ειδική αποστολή» της Ρωσίας σημαίνει συνήθως KGB, πυρηνικά χτυπήματα ή τακτικές Ψυχρού Πολέμου. Και όμως, αυτό που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο ήταν μια σημαντική συνάντηση του Πούτιν με την ηγεσία της Εκκλησίας, όπου και προέβη στην δήλωση που θα ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί μετά το άρθρο.

Είναι τόσο βέβαιο, όσο η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο, ότι η συνάντηση εκείνη μεταξύ των εκπροσώπων της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας και του Πούτιν αγνοήθηκε παντελώς από τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης. Είναι επίσης δεδομένο ότι ο Πούτιν διαθέτει πραγματική παγκόσμια ισχύ, με αποτέλεσμα τα «φιλελεύθερα» μέσα ενημέρωσης είτε να αγνοούν έντρομα την παρουσία του είτε να παραποιούν την εικόνα του. Εν τω μεταξύ, όπως θα έκανε ένας καλός Χριστιανός βασιλιάς, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν οδηγεί ένα έθνος στον δρόμο του Χριστού.

Η Δύση, ωστόσο, προτιμά να μεταδίδει αδιάκοπα ειδήσεις για μια ομάδα από ανισόρροπα και διεστραμμένα κορίτσια, μέλη ροκ συγκροτήματος και μιας ξένης ΜΚΟ, που βεβηλώνουν εκκλησίες στη Ρωσία. Οι πράξεις τους αυτές στοχεύουν σαφώς εναντίον της ίδιας εκείνης Εκκλησίας η οποία καταστράφηκε από τους κομμουνιστές και ξαναχτίστηκε από τους Ρώσους πιστούς.

Η Δύση διακηρύσσει πως "είναι τρομερό να φυλακίζει ο Πούτιν νεαρές κοπέλες, μέλη μουσικού συγκροτήματος, που το μόνο που έκαναν ήταν να τραγουδήσουν μέσα στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού". Ακόμα και τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης, δήθεν χριστιανικά, αγνοούν την ύπαρξη και την αποστολή της Ρωσικής Εκκλησίας και τον ρόλο τον οποίο διαδραματίζει ο Πούτιν, στηρίζοντας την. Μιλούν για προπαγάνδα. Αλλά όσοι κατανοούν τι πραγματικά συμβαίνει τους απαντούν ότι προπαγάνδα είναι το να στρεβλώνει ή να αγνοεί η Δύση την αλήθεια της Εκκλησίας την οποία διέσωσε ο ίδιος ο Χριστός. 

Δεν πάει πολύς καιρός που ο κομμουνισμός πότισε τη γη της Ρωσίας με αίμα και αφάνισε εκκλησίες σε μια προσπάθειά του να φέρει την ευτυχία (;) στην ανθρωπότητα. Σήμερα, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ισχυροποιείται όλο και περισσότερο χάρη σε πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Πρόεδρος Πούτιν. Γνωρίζουν, άραγε, οι Αμερικανοί πώς συνέβη αυτό και για ποιο λόγο τα μέσα ενημέρωσής τους παρουσιάζουν την Ρωσία όπως ακριβώς παρουσίαζαν κάποτε την «μισητή» Σοβιετική Ένωση;

Πώς μπορούν τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης στην Αμερική, τα οποία ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν τον Χριστιανισμό, να αγνοούν τους Χριστιανούς αδελφούς τους στη Ρωσία, οι οποίοι επιτέλους δικαιώθηκαν; Αγνοούν τους μάρτυρες και το αίμα που χύθηκε για την αποκατάσταση της Χριστιανικής Εκκλησίας στην Ρωσία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για απατεώνες και υποκριτές, οι οποίοι έχουν ταχθεί με την πλευρά των συντηρητικών (Ρεπουμπλικανών) και παίζουν τον ρόλο του ανόητου εκκεντρικού, ενώ οι «φιλελεύθεροι» (Δημοκρατικοί) υποδουλώνουν όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Πιστοί στην παράδοσή τους, οι εχθροί του Χριστιανισμού στην Αμερική προσποιούνται τους «συντηρητικούς» και τους « φιλελεύθερους», ενώ οδηγούν τον αμερικανικό λαό μακριά από την αλήθεια. Την ίδια στιγμή ο Ομπάμα γελάει και παίζει τον Νέρωνα, ενώ καίγονται οι ΗΠΑ. Το παράδοξο είναι ότι οι Ρώσοι λυπούνται περισσότερο για όλα αυτά, αφού κατανοούν καλύτερα τι συμβαίνει.

Οι ευσεβείς Ρώσοι Χριστιανοί έχουν αναλάβει την αποστολή να διασώσουν τον Χριστιανισμό και να διαφωτίσουν τον υπόλοιπο κόσμο. Όχι με τον τρόπο που το έκανε η Σοβιετική Ένωση, που διέδιδε τον πόλεμο, όπως ακριβώς κάνουν σήμερα ο Ομπάμα και οι ΗΠΑ. Οι Ρώσοι αυτοί είναι όπως οι Μαθητές του Χριστού, που με αγάπη πλησιάζουν τους αδελφούς και τις αδελφές τους και βοηθούν άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται στο σκοτάδι, δούλοι και θύματα μιας υλιστικής κοινωνίας, που έχουν πραγματική ανάγκη να ξαναβρούν τον δρόμο Του. Και δεν έχουν παρά να κοιτάξουν προς την Ανατολή.

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, ο Πούτιν, απευθυνόμενος στην Ιερά Σύνοδο της Ρωσίας, δήλωσε:  

«Οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από τα ταραχώδη γεγονότα των αρχών του 20ου αιώνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσω της υπονόμευσης των πνευματικών και εθνικών αξιών και μέσω της δίωξης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (...) αρχίσαμε να χάνουμε την ενότητα του έθνους μας και παρασυρθήκαμε σε επαναστάσεις, σε αδελφοκτόνους αιματοχυσίες, σε συγκρούσεις και πολέμους.

Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την πολύπλευρη και θετική συνεργασία μας με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Εκκλησία, καθώς η ίδια αναδημιουργείται. Θα εργαστούμε μαζί για να εδραιώσουμε την αρμονία στην κοινωνία μας και να ενισχύσουμε τα ηθικά θεμέλια της χώρας μας, δίνοντας έμφαση στις υψηλές ηθικές αξίες».
Ακόμη και αν η Δύση δεν πιστεύει σε αυτά που λέει ο Πούτιν και θεωρεί ότι όλες οι προσπάθειες από μέρους του γίνονται για λόγους προπαγάνδας, θα πρέπει τουλάχιστον να πιστέψει και να ακολουθήσει τον Χριστό, μαθαίνοντας ένα μάθημα από το σοβιετικό σφάλμα.

Και όμως, οι πολέμιοι του Χριστιανισμού στην Αμερική θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Ακριβώς επειδή γνωρίζουν πως δεν απειλούνται από ένα πυρηνικό οπλοστάσιο, αλλά από μια πνευματική αναγέννηση.

 

Η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τάχθηκε ανέκαθεν με το μέρος του λαού μας, σε όλες τις ιστορικές φάσεις του έθνους, μοιραζόμενη μαζί του όλες τις χαρές και τις λύπες του, στηρίζοντας και εμπνέοντάς τον, αλλά και επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη του ηθικού ιστού της δημόσιας ζωής μας και μάλιστα της Πολιτείας μας στο σύνολό της.

Ο πατριωτισμός, η πίστη και η δύναμη του πνεύματος ήταν πάντα το θεμέλιο κάθε νίκης και κάθε επιτεύγματος της Ρωσίας. Αυτά τα εγγενή εθνικά γνωρίσματα του χαρακτήρα μας βοήθησαν τον λαό μας να ξεπεράσει τις οδυνηρές συνέπειες της ταραχώδους εποχής των γεγονότων του 1612, να κερδίσει τη νίκη στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1812, του οποίου η έκβαση αποτέλεσε έναν θρίαμβο για τον λαό μας, όπως ήταν επίσης και η έκβαση του άλλου Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, του 1941-1945.

Αύριο, πρόκειται να γιορτάσουμε την 70η επέτειο της Μάχης του Στάλινγκραντ. Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου του 1941-1945 ο λαός και ο στρατός μας άντλησαν έμπνευση από τις ίδιες εκείνες πραγματικές αξίες που μας βοηθούσαν ανέκαθεν και μας οδηγούσαν στη νίκη.

Και ήταν ακριβώς εκείνη η δύναμη, η δύναμη της αληθινής ιστορίας της Ρωσίας, της Ρωσίας του Μίνιν και του Ποζάρκσι, του Ντμίτρι Ντονσκόι και του Αλέξανδρου Νιέφσκι, του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ και του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, που νίκησε τον ναζισμό και έσωσε τον κόσμο.

Οφείλουμε, ωστόσο, να θυμόμαστε και άλλες σελίδες της ιστορίας μας, όπως είναι τα διδάγματα που πρέπει να αντληθούν από τα δραματικά γεγονότα των αρχών του εικοστού αιώνα. Διότι κυρίως λόγω της διάβρωσης των πνευματικών και εθνικών αξιών μας και λόγω της κυριολεκτικής δίωξης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων παραδοσιακών θρησκειών μας, οδηγήθηκε η κάποτε ενιαία χώρα μας στην καταστροφική πορεία των επαναστάσεων, των ταραχών, των αδελφοκτόνων συγκρούσεων και του πολέμου.

Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την πολύπλευρη και θετική συνεργασία μας με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Εκκλησία, καθώς η ίδια αναδημιουργείται. Θα εργαστούμε μαζί για να εδραιώσουμε την αρμονία στην κοινωνία μας και να ενισχύσουμε τα ηθικά θεμέλια της χώρας μας, δίνοντας έμφαση στις υψηλές ηθικές αξίες.

Οι παραδοσιακές αξίες, το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών, αλλά και η αξιοπρέπεια, όλα αυτά θα πρέπει να προστατεύονται τόσο από την δύναμη της κοινής γνώμης όσο και από την εφαρμογή του νόμου.

Υπάρχει σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μια κοινή, στενή συνεργασία μεταξύ των κρατικών αρχών και όλων των παραδοσιακών θρησκειών, η οποία θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και την αμοιβαία κατανόηση. Είμαστε ένα κοσμικό κράτος, φυσικά, και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια συγχώνευση του πολιτικού βίου με τον εκκλησιαστικό, αλλά την ίδια στιγμή, θα πρέπει να αποτρέψουμε την επικράτηση της χυδαίας και πρωτόγονης ερμηνείας που κάποιοι άλλοι προσδίδουν στην έννοια του «κοσμικού».

Τόσο η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία όσο και άλλες παραδοσιακές θρησκείες της χώρας μας θα πρέπει να εξαντλούν όλες τις δυνατότητες που διαθέτουν, ώστε να προσφέρουν ολοκληρωμένες και ουσιαστικές υπηρεσίες σε σημαντικούς τομείς, όπως η υποστήριξη των οικογενειών και των μητέρων, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των παιδιών, την διαπαιδαγώγηση της νεολαίας, την επίλυση των πολλών κοινωνικών προβλημάτων που εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε, αλλά και την ενίσχυση του πατριωτικού φρονήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Μόνο έτσι θα ανταποκριθούν στην επιτακτική ανάγκη των πολιτών για ηθική υποστήριξη και πνευματική καθοδήγηση.

Θεωρώ καθήκον μου να τονίσω ότι οι προσπάθειες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να επιδιώξει εποικοδομητικό διάλογο στα πλαίσια του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Ρωσίας ήδη έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα.

Και δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι, για τη χώρα μας, η αρμονία μεταξύ εθνοτήτων και μεταξύ θρησκειών αποτελεί ζήτημα ύψιστης ιστορικής σημασίας.

Σήμερα, τόσο στη Ρωσία όσο και στις χώρες όπου το Πατριαρχείο Μόσχας έχει μια ενεργή παρουσία, μεταξύ της Ομογένειάς μας σε διάφορες ηπείρους του κόσμου, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκτελεί μια πολύ σημαντική αποστολή. Φέρνει τις χώρες και τους λαούς πιο κοντά και τόσο με σοφές νουθεσίες όσο και έμπρακτα, συντελεί στην δημιουργία μιας πιο εποικοδομητικής αλληλοκατανόησης μεταξύ τους. Μας βοηθά να διατηρήσουμε τους δεσμούς που μας έχουν κρατήσει ενωμένους εδώ και αιώνες, ενώ παράλληλα δημιουργεί δεσμούς μεταξύ των εκατομμύριων πολιτών οι οποίοι απαρτίζουν τον Ρωσικό Κόσμο σήμερα.

Θα ήθελα ειλικρινά να πω ένα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου προς τα μέλη του κλήρου από τις επισκοπές της Ομογένειας, τις αυτόνομες και αυτοδιοικούμενες εκκλησίες, και ειδικά από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλλοδαπής, η ένωση με την οποία αποκαταστάθηκε εδώ και μια πενταετία και είχε μια πραγματικά παραγωγική επίδραση στην πνευματική ζωή του λαού μας.

Γνωρίζουμε ότι, όπου και αν διαμένετε, με το μυαλό και την καρδιά σας βρίσκεστε πάντα στη Ρωσία. Εκτελείτε την εξαιρετικής σημασίας αποστολή σας, βοηθώντας τους συμπατριώτες μας να αισθάνονται άρρηκτα δεμένοι με την Πατρίδα τους, και συνεργάζεστε στενά μαζί τους για την αναβίωση, την πρόοδο και την ανάπτυξή της.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχηθώ στην Σύνοδο των Επισκόπων και όλους εσάς ένα παραγωγικό έργο και ό, τι καλύτερο για όλους.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας».





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ελπίζω όταν θα τα καταλάβουμε όλα αυτά, αλλά και το γεγονός ότι η λύση του προβλήματός μας ΔΕΝ είναι πολιτική, να μην είναι πολύ αργά. Η αναβίωση και εξάπλωση της Ορθοδοξίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται είναι ο τρόμος της Νέας Τάξης. Η Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης διάλεξαν στρατόπεδο. Ο Πούτιν έχει διαλέξει το δικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβουνται οι Δυτικοι τας "μηχανας" των Ρωσων οπως λεει ο Αγιος Ανδρεας ο δια Χριστον Σαλος, ιδιως τις κοσμοσφαιρες με τις αντιβαρυτικες συσκευες!!! Το ειπαν καποιοι γερονταδες στο Λιακοπουλο, οτι θα ερθει ο θριαμβος της Ορθοδοξιας. Αλλωστε ειναι γραμμνεο και στο Τραχωνι οτι μεχρι το 2015 θα εχουμε επικρατησει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραιοτατο αρθρο κι οπωσδηποτα παραλληλα γνωριζουμε πως ο εκαστοτε Ρωσος Πατριαρχης "ευελπιστει" στη μεταφορα εδρας του Οικουμενικου Πατριαρχειου .....στη Μοσχα.
    (απλως μια σημειωση ακομη - ενα σχολιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]