Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευτυχώς που η Κύπρος δεν χρεοκόπησε!

Στην Κύπρο είναι στραμμένο πια το ενδιαφέρον των Ελλήνων, αφού μπορεί η Ελλάδα να ξεπέρασε τα οικονομικά προβλήματα και να γνωρίζει πρωτοφανή ανάπτυξη, αλλά η Κύπρος δοκιμάζεται σκληρά και υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσει να μας μιμηθεί και να μεγαλουργήσει.

Ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, επέστρεψε στη θριαμβευτής από τις Βρυξέλλες, και στο αεροδρόμιο γνώρισε την αποθέωση από τις κόρες του και μερικές φίλες τους που είναι όλες ζάπλουτες και έχουν τις καταθέσεις τους στην Ελβετία, ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης παρομοίασαν την επιστροφή του και την λατρεία που του έδειξαν τα κοριτσόπουλα με την πρώτη επίσκεψη των Beatles στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο διάγγελμά του, ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε το ύφος του Γιάγκου Δράκου και είπε με στόμφο πως μπορεί οι τράπεζες να είναι κλειστές, να έχει μπει όριο αναλήψεων και να απαγορεύεται η μετακίνηση χρημάτων προς το εξωτερικό αλλά, ευτυχώς, η Κύπρος δεν χρεοκόπησε.

Αν είχε χρεοκοπήσει, θα το καταλαβαίναμε όλοι γιατί θα είχε πέσει ακρίδα και χολέρα, και θα είχε γεμίσει η θάλασσα πτώματα.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως αντιλαμβάνεται το αίσθημα οργής και απορεί που οι Κύπριοι δεν τον έχουν πλακώσει ακόμα στα μπουνίδια αλλά τους διαβεβαίωσε πως το υπουργικό συμβούλιο θα διορίσει ποινικούς ανακριτές για την απόδοση ευθυνών, αλλά για ποια απόδοση ευθυνών μιλάει –σε ποιους και για ποιο λόγο-, αφού η Κύπρος δεν χρεοκόπησε;

Ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε πως στην απόδοση ποινικών ευθυνών θα ακολουθηθεί το μοντέλο της Ελλάδας –όπου, μετά την χρεοκοπία, όλοι οι υπεύθυνοι είναι ακόμα στις θέσεις τους και συνεχίζουν να διορίζουν ημέτερους και να κονομάνε τρελά χρήματα-, ενώ πρόσθεσε πως η Κύπρος θα ζητήσει από την Ελλάδα την έκδοση του Ανδρέα Βγενόπουλου στον οποίο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, δεν κάνουν πια αγιογραφίες οι Έλληνες μεγαλοδημοσιογράφοι και πρέπει να πάει να ζήσει στην Κύπρο που λατρεύεται σαν θεός.

Εν τω μεταξύ, οι κυπριακές τράπεζες δεν θα ανοίξουν σήμερα –όπως είχε ανακοινωθεί- αλλά μεθαύριο Πέμπτη, ενώ δεν αποκλείεται να μείνουν κλειστές για πάντα, αφού, τόσα χρόνια που ήταν ανοικτές, μόνο προβλήματα δημιουργούσαν στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να την στείλουν στο διάολο.

Η κυβέρνηση της Κύπρου σκέφτεται να ανοίγει τις τράπεζες από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα και να τις μετατρέψει σε Club-Banks, ώστε να προσελκύσει τραπεζικό τουρισμό από το διεθνές τζετ σετ και οι Ρώσοι μεγιστάνες να κάνουν τις καταθέσεις τους, ενώ θα πίνουν σαμπάνια και θα χορεύουν με καλλίγραμμα μοντέλα μέχρι τελικής πτώσεως και το κέφι θα χτυπάει κόκκινο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστές οι τράπεζες της Κύπρου μέχρι τα Χριστούγεννα, και τότε να τις ανοίξουν και να δουν πόσα λεφτά γέννησαν, αφού έχει παρατηρηθεί πως, όταν βάζεις τα λεφτά σου σε ένα κουτί, δεν γίνονται περισσότερα, αλλά, αν τα βάλεις στην τράπεζα, μετά από λίγο καιρό αυγατίζουν.
Βέβαια, καμιά φορά, μπορεί να είναι και λιγότερα. Ή να έχουν εξαφανιστεί εντελώς.
(Η Κύπρος πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη. Μοιάζει σχεδόν βέβαιο –με τη δομή που έχει η οικονομία της- πως η καταστροφή θα είναι τεράστια αν παραμείνει. Όποιος γνωρίζει δεν προβλέπει και όποιος προβλέπει δεν γνωρίζει αλλά το στομάχι μου μου λέει πως η Κύπρος θα βγει από την Ευρωζώνη. Αν το κάνει σύντομα, θα πάω να ζήσω εκεί. Θα φέρω και καταθέσεις)



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μπράβο σε οποίον έγραψε το άρθρο!τα λέει όλα με τον τροπο που θα τα έλεγα και εγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]