Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα χνάρια του Γ. Παπανδρέου ο Ν. Αναστασιάδης


  • Δηλώνει πως θα τιμωρήσει «όσους οδήγησαν την χώρα σε αυτό το σημείο» 
  •  Άραγε θα αποδώσει ευθύνες στον εαυτό του;
Στα χνάρια του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως βαδίζει ο Κύπριος πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης εκλέχτηκε με πολλές προσδοκίες τονίζοντας προεκλογικά πως θα δώσει νέα ώθηση στην κυπριακή οικονομία. Ωστόσο, λίγες μόλις ημέρες μετά τα πανηγύρια έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, άρχισε ο κατήφορος.

Σας θυμίζει κάτι;

Τον Οκτώβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου εκλέχτηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας και μάλιστα με διαφορά 10 μονάδων από τη ΝΔ. Στην προεκλογική του εκστρατεία μιλούσε για διάσωση της ελληνικής οικονομία, για «λεφτά υπάρχουν» και «πράσινη ανάπτυξη». Λίγο καιρό αργότερα ανακοίνωνε από το Καστελόριζο την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ.

Ποιο είναι το κοινό στοιχείο μεταξύ των δύο πολιτικών; Ο κύριος Αναστασιάδης όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου, στην προεκλογική του εκστρατεία διαφήμιζε ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έπραξε.

Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μία πολιτική απάτη για την οποία θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως «όσοι οδήγησαν την χώρα σε αυτό το σημείο, θα τιμωρηθούν».

Ομολογουμένως είναι συγκινητική η δήλωσή του, ωστόσο το ερώτημα είναι «αν θα αποδώσει ευθύνες και στον εαυτό του και σε στελέχη της κυβέρνησής του».

Αυτό που πρέπει να οδηγήσει τον κύριο Αναστασιάδη στο εδώλιο είναι η σαφής διαβεβαίωσή του ότι «δεν θα δεχθεί ουδεμία λύση που θα περιλαμβάνει κούρεμα καταθέσεων», λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup.

Αυτό πλέον είναι σαφέστατο ποινικό αδίκημα. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να διερευνήσει άμεσα εάν ο κύριος Αναστασιάδης ενήργησε με δόλο, γνωρίζοντας ότι δεν είχε οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση ή εάν εκβιάσθηκε για να μην ακολουθήσει το πρόγραμμα του.

Από εκεί και πέρα, η Κυπριακή δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης για το χτύπημα στο Μαρί που ζημίωσε τον Κυπριακό Εθνικό κορμό, για τους Κυπρίους τραπεζίτες που αγόρασαν Ελληνικά ομόλογα από την Deutche Bank κλπ.

Στην Ελλάδα όπου ορισμένοι συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως «ιερές αγελάδες», μήπως ήρθε η ώρα να αποδοθούν και σε αυτούς ευθύνες;

Μήπως ο κ. Παπανδρέου πρέπει να λογοδοτήσει για τα ψέματα απέναντι στον ελληνικό λαό; Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει δώσει ακόμα εξηγήσεις για τα παραποιημένα στοιχεία του ελλείμματος το 2009, ενώ τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ όπως ο κ. Γεωργίου μένουν στο απυρόβλητο, παρά το γεγονός ότι η Ελληνική δικαιοσύνη έχει κάνει το καθήκον της και τους παραπέμπει με κακουργηματικές διώξεις.

Μένει να δούμε αν η Δικαιοσύνη της Κύπρου σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία θα κάνει το καθήκον της και θα αποδώσει ευθύνες στους υπαίτιους της οικονομικής καταστροφής του νησιού ή θα ακολουθήσει τις «ελληνικές πρακτικές» και θα βγάλει στον «αφρό» όσους οδήγησαν την πολύπαθη και μαρτυρική Κύπρο στον οικονομικό μαρασμό.

Πηγή: newsbomb.gr


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]