Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Η Κύπρος «σώθηκε» - Τώρα κανείς δεν είναι ασφαλής

Το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου κρούει των κώδωνα του κινδύνου για καταθέτες και επενδυτές άλλων χωρών και συνιστά ένα άσχημο προηγούμενο, αφού μετά την επώδυνη συμφωνία, πλέον κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής, γράφει το Bloomberg.

«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες της διάσωσης της Κύπρου. Η διάσωση της νήσου συνιστά προηγούμενο για την ευρωζώνη…
Το μήνυμα ότι οι μέτοχοι όλων των βαθμίδων μπορεί να υποχρεωθούν να βοηθήσουν ένα κράτος με έλλειψη ρευστότητας μπορεί να κάνει τους επενδυτές πολύ πιο προσεκτικούς αφού (ενδέχεται) να αποτελέσουν στόχο την επόμενη φορά που θα χρειαστεί βοήθεια η Σλοβενία, η Ιταλία, η Ισπανία ή (εκ νέου) ακόμη και η Ελλάδα. Ο κίνδυνος είναι ότι η επιδρομή στις τράπεζες και το ξεπούλημα στην αγορά ομολόγων θα είναι ακόμη πιο πιθανός την στιγμή που μια χώρα κάνει αίτηση για νέα διάσωση, λένε οικονομολόγοι από την Λευκωσία μέχρι τη Νέα Υόρκη».

Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο του με τίτλο: «Η διάσωση της Κύπρου σημαίνει ότι κανείς δεν είναι ασφαλής, καθώς η Ευρώπη σπάει το ταμπού» το Bloomberg, αναφέροντας και δήλωση του βραβευμένου με Νόμπελ, οικονομολόγου, Χριστόφορου Πισσαρίδη:
«Τώρα έχουμε νέους κανόνες και όλοι στην ευρωζώνη θα πρέπει να κάτσουν και να δουν τι σημαίνουν (αυτοί οι νέοι κανόνες) για την δική τους οικονομία».

Μέχρι πρότινος, σημειώνει το Bloomberg, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης δεν άγγιζαν τους καταθέτες και τους ομολογιούχους στα πλαίσια των προσπαθειών διάσωσης των προβληματικών οικονομιών της ευρωζώνης, σε μια σειρά, ολονύχτιων, διαβουλεύσεων την τελευταία τριετία…
«Με την Κύπρο, αυτή η παράδοση έσπασε» τονίζεται στο άρθρο.
«Η κρίση στην Κύπρο άνοιξε κάποια προηγούμενα που θα κάνουν πιο ανήσυχους τους επενδυτές για το πώς θα εξελιχθούν μελλοντικές κρίσεις στην ευρωζώνη» υπογραμμίζει ο Στίβεν Ινγκλάντερ, της Citigroup Inc στη Νέα Υόρκη.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]