Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με πυρά απάντησε η Τουρκία σε οβίδα της Συρίας

Η Τουρκία ανταπέδωσε με πυρά πυροβολικού εναντίον συριακών στρατιωτικών θέσεων μετά τη ρίψη ενός βλήματος όλμου από τη Συρία που έπεσε στην τουρκική πλευρά των συνόρων, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η πτώση του βλήματος αυτού σε ένα δάσος, 1 χλμ. από μια τουρκική στρατιωτική βάση στην Γιαϊλανταγί, στην επαρχία Χατάι, δεν προκάλεσε ζημιές ή θύματα, διευκρίνισε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Δεν είναι γνωστό εάν εβλήθη από το στρατό ή τους αντάρτες.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες έχουν επιδεινωθεί ραγδαία μετά την έναρξη της αιματηρής καταστολής από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σε βάρος των αντιπάλων του, τον Μάρτιο του 2011.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν στείλει στην Τουρκία συστοιχίες του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot για να συμβάλουν στην άμυνα της χώρας.

Μετά το θάνατο 5 Τούρκων πολιτών τον Οκτώβριο του 2012 από μια οβίδα η οποία είχε ριφθεί από το συριακό έδαφος οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανταποδίδουν συστηματικά πυρά σε κάθε τέτοιο συμβάν.

Την Δευτέρα 14 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε ένα φυλάκιο στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.
Η Άγκυρα, η οποία υποστηρίζει τους Σύρους αντάρτες κι αντιτίθεται πλέον στην Δαμασκό, έχει υποδεχθεί περίπου 200.000 Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός της.

Πηγή ΑΜΠΕ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]