Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Παράδεισος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος


Παράδεισο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αποτελεί η Γερμανία, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Μάλιστα, τo ίδιο το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκλημάτων της Γερμανίας σε έρευνά του αποκαλύπτει ότι το ξέπλυμα χρήματος στην χώρα έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Κορυφή του παγόβουνου αποτελεί η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία λαμβάνει λιγότερα μέτρα για καταπολέμηση του ξεπλύματος σε σύγκριση με την Κύπρο.

Μάλιστα, τα ίδια τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αποδοκιμάζουν το σκάνδαλο αυτό για την χώρα τους. Χαρακτηριστικά, γερμανική ιστοσελίδα κυκλοφόρησε με τίτλο: «Χειρότερη και από την Κύπρο η Γερμανία», ενώ η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Die Zeit» καταγγέλλει ότι όλο και περισσότεροι εγκληματίες από το εξωτερικό ξεπλένουν βρώμικο χρήμα στη Γερμανία.

Το δριμύ κατηγορώ που δέχθηκε η Κύπρος για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αποδοκίμασε και η ολλανδική εφημερίδα. Συγκεκριμένα, επέκρινε τον Ολλανδό νέο πρόεδρο του Eurogoup, για την πρόθεση ελέγχου των κυπριακών τραπεζών από ιδιωτική εταιρεία και γράφει ότι είναι κατανοητή η αντίδραση του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, αφού καμία χώρα δεν θα ανεχόταν τέτοια παρέμβαση στους καταθέτες και τους επενδυτές της.

Πηγή: Πυγμή 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]