Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκύλλα και Χάρυβδη


Οι Η.Π.Α., έχοντας μεγάλη εμπειρία από το παρελθόν, προτιμούν την κατάληψη μίας χώρας από τα αριστερά – επειδή τότε οι αντιδράσεις των πολιτών είναι οι ελάχιστες δυνατές. Ξεκινώντας αρκετά χρόνια πριν με δικτατορικά καθεστώτα για την επιβολή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους με διαδικασίες «εξπρές» (σοκ και δέος), επέλεξαν στη συνέχεια τα δήθεν δημοκρατικά, αργότερα τα σοσιαλιστικά, καταλήγοντας σήμερα στα αριστερά – μία εύλογη προφανώς απόφαση, αφού στερεί πλέον τις εναλλακτικές δυνατότητες των πολιτών.

Σε γενικές πάντως γραμμές, οι «αλαζονικές» δηλώσεις της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις οποίες την πλησιάζουν ακόμη και ψηφοφόροι ή/και στελέχη συντηρητικών κομμάτων, επειδή αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση, καθώς επίσης η στροφή της όσον αφορά το ΔΝΤ και τις μεθόδους του, τεκμηριώνουν σε μεγάλο βαθμό τη συγκεκριμένη αμερικανική «στρατηγική».

Η Γερμανία, αντίθετα, έχοντας περιορισμένη εμπειρία και με αφετηρία την Ελλάδα, προτιμά την κατάληψη μίας χώρας από τα δεξιά – γεγονός που μάλλον θα επιβεβαιωθεί ξανά στην Κύπρο, στις προσεχείς εκλογές.

Εάν δε εγκριθεί τελικά ο δανεισμός του νησιού με 17,5 δις €, εκ των οποίων τα 10 δις € για τις τράπεζες (ποσόν που θα εκτοξεύσει το χρέος ως προς το ΑΕΠ στο 140%), παράλληλα με το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτών, καθώς επίσης με εγγύηση τα τεράστια ενεργειακά αποθέματα που έχουν ανακαλυφθεί, τότε η κατάληψη θα είναι πλήρης.

Επίσημη αιτιολογία για το «κούρεμα» των καταθέσεων, έτσι ώστε να μην καταφύγουν οι αποταμιευτές στα δικαστήρια λόγω της διαφορετικής αντιμετώπισης τους σε σχέση με την Ισπανία κλπ., θα είναι η ενοχοποίηση της Κύπρου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – με κριτήριο τις κινήσεις κεφαλαίων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.

Αν και το εταιρικό δίκαιο της Κύπρου λοιπόν, όσον αφορά την «απόκρυψη» περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων, δεν είναι διαφορετικό από το αντίστοιχο της Ολλανδίας ή της Μάλτας, η οικονομική κατάσταση της θα την υποχρεώσει πιθανότατα να κάνει πολλούς συμβιβασμούς – πόσο μάλλον όταν στις 3 Ιουνίου πρέπει να εξοφληθούν ομόλογα αξίας 1,3 δις €, ενώ ένα μήνα αργότερα 700 εκ. €.

Σε κάθε περίπτωση, ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος, το οποίο μάλλον θα κερδίσει τις εκλογές αφού, μεταξύ άλλων, στηρίζεται από τη Γερμανία, δήλωσε τα εξής (όπως ακριβώς ο Έλληνας συνάδελφος του μερικούς μήνες πριν): “Επειδή οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στη χώρα μας και στους «εταίρους» μας, δεν πρόκειται να θέσουμε υπό αμφισβήτηση ότι έχει ήδη αποφασισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση”.

Η Γερμανία λοιπόν προτιμά την επίθεση από τα δεξιά, οι Η.Π.Α. από τα αριστερά, ενώ εμείς, πλέοντας μεταξύ της Σκύλας και της Χάρυβδης, έχουμε την «ελεύθερη επιλογή του δημίου» - αυτού δηλαδή που τελικά θα υποδουλώσει και θα λεηλατήσει την πατρίδα μας, πετώντας την τελικά, σαν τη στυμμένη λεμονόκουπα, στα σκουπίδια της Ιστορίας.

Όσον αφορά τώρα τα ποσοστά της ανεργίας που διαπιστώνονται στην Ελλάδα, θα ήταν ίσως εύλογο να υπάρξει ειδική στατιστική έρευνα, σχετικά με την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα – η οποία, με κριτήριο αφενός μεν τις πολύ λιγότερες απολύσεις στο δημόσιο, αφετέρου την εκρηκτική αύξηση των χρεοκοπιών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (οι ιδιοκτήτες τους θα έπρεπε να συνυπολογίζονται στους ανέργους), θα είναι πιθανότατα κατά πολύ υψηλότερη.

Ολοκληρώνοντας, αν και μέχρι σήμερα έχουν φταίξει πάρα πολλοί για τη σκόπιμη χρεοκοπία και την κατάρρευση της πάμπλουτης, πολλαπλά προικισμένης πατρίδας μας, στο εξής, κατά την άποψη μας, θα φταίει μόνο ένας: ο λαός της Ελλάδας.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]