Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο "συστημικός" Τσίπρας και η ρεαλιστική απειλή

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Το έχουμε γράψει εδώ και καιρό. Απειλή για την κυβέρνηση δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα παλεύει, από τη μια, να γίνει «συστημικό», ώστε να παραμείνει στο παιχνίδι, και, από την άλλη, προσπαθεί χωρίς ελπίδα να συνεχίσει να κρατά τις συνιστώσες στους κόλπους του έως την τελική εκκαθάριση. Διότι είναι θέμα χρόνου πότε ο κ. Τσίπρας θα αποφασίσει να ρίξει στο πυρ το εξώτερον όσους του χαλούν την εικόνα και του καταστρέφουν όσα δεσμεύτηκε σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον.

Το πραγματικό πρόβλημα της κυβέρνησης βρίσκεται μέσα στην κοινωνία και ακούει σε αυτό που εκφράζουν οι «νοικοκυραίοι». Ολοι αυτοί που μέχρι χθες αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας αλλά και των κομμάτων εξουσίας. Οι νοικοκυραίοι τα τελευταία χρόνια το μόνο που κάνουν είναι να πληρώνουν χαράτσια, έκτακτες εισφορές και φόρους, χωρίς να εισπράττουν ανταποδοτικά τίποτε από την Πολιτεία. Πλέον, όχι απλώς βρίσκονται στο όριό τους, αλλά το έχουν ξεπεράσει. Η κυβέρνηση κινδυνεύει μόνο από το κίνημα «δεν έχω, δεν πληρώνω», εάν η Πολιτεία δεν συνειδητοποιήσει στην πράξη ότι άλλο πράγμα είναι η φοροδιαφυγή και άλλο η μη δυνατότητα κάποιου να πληρώσει. Και αυτό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς οφείλει να το κάνει διακριτό στους… γίγαντες του υπουργείου Οικονομικών. Οσα καταγράφονται στις μετρήσεις είναι αποκαλυπτικά.

Οταν επτά στους 10 Ελληνες δηλώνουν από τώρα, χωρίς να έχουν υπολογίσει τις νέες μειώσεις που έρχονται από τις νέες παρακρατήσεις, ότι δεν έχουν να πληρώσουν, τότε πρέπει επειγόντως η κυβέρνηση να βρει τρόπο να αποφύγει τη στάση πληρωμών προς το Δημόσιο. Και σίγουρα αυτός ο τρόπος δεν είναι οι απειλές για κατασχέσεις και φυλακίσεις.

Οταν περισσότεροι από έξι στους 10 πολίτες -ή ποσοστό 62%- στην ερώτηση «έχει η οικογένειά σας τα χρήματα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς την Εφορία και τις τράπεζες τους επόμενους μήνες;» απαντούν αρνητικά, ενώ περίπου ένας στους τρεις -ποσοστό 30%- απαντά καταφατικά και ένα ποσοστό 8% υποστήριξε ότι δεν ξέρει / δεν απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα, τότε τα καμπανάκια γίνονται πλέον καμπάνες.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Σαμαράς έχει την πραγματική εικόνα μπροστά του. Γι’ αυτό και τρέχει να βρει επενδύσεις. Γνωρίζει ότι, εάν δεν πέσει χρήμα στην αγορά, όσα συμβαίνουν αυτούς τους μήνες μοιάζουν με κάποιον που θέλει να χτίσει στην άμμο πύργους. Η κοινωνία βιώνει ένα «κραχ» διαρκείας και τα αποθέματα σε όλα τα επίπεδα εξαντλούνται. Γι’ αυτό επανέρχομαι στην αρχική μου τοποθέτηση: Ο κίνδυνος για την κυβέρνηση δεν είναι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο ο δικός της κακός εαυτός, τον οποίο εκφράζουν δυστυχώς οι άνθρωποι που κινούνται χωρίς λογική και χωρίς ευαισθησία ευρισκόμενοι εντός των τειχών. Η κοινωνία θέλει δικαιοσύνη και ελπίδα. Και όχι την ομάδα των ατσαλάκωτων και αγέλαστων…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μου προκάλεί απορία το γεγονός ότι βασίζετε το άρθρο σας στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει σαν σκοπό την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Αυτό δεν είναι δεδομένο, έχει μάλλον ανατραπεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]