Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η κυκλοφορία μιας «Αθωότητας των Μουσουλμάνων Νο 2»;

  • Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής είναι τα σώματα ασφαλείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αναμένεται η κυκλοφορία άλλης μιας αμφιλεγόμενης ταινίας για τον Μωάμεθ.
  • Προς τι άλλη μια πρόκληση του κοινού θρησκευτικού αισθήματος των μουσουλμάνων διεθνώς και γιατί δεν έχει κατεβάσει η Google την πρώτη ταινία από τις σελίδες της; 

Russia Today News
9 Δεκεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του Βελγίου είναι από χθες σε αυξημένη ετοιμότητα εν όψει της κυκλοφορίας άλλης μιας προκλητικής για το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων ταινίας, η οποία αυτή τη φορά αυτοχαρακτηρίζεται ως «έρευνα για το Ισλάμ» και φέρεται ότι είναι προϊόν συνεργασίας με τον διαβόητο Αμερικανό πάστορα Terry Jones, ο οποίος έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου σε δημόσια εκδήλωση που οργάνωσε στη Νέα Υόρκη. 

Ο δημιουργός της δεύτερης αυτής ταινίας είναι ο Πακιστανός υπήκοος Imran Firasat, πρώην μουσουλμάνος που σήμερα ζει στην Ισπανία. Ο Firasat δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι έχει ως στόχο του να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τη ζωή του Προφήτη Μωάμεθ. Για το σκοπό αυτό η ταινία του τιτλοφορείται «Ο αθώος Προφήτης: η ζωή του Μωάμεθ από τη σκοπιά ενός πρώην μουσουλμάνου». 

«Αν θέλουμε να γνωρίσουμε τι είναι πραγματικά το Ισλάμ, θα πρέπει να ερευνήσουμε σε βάθος τη ζωή του Μωάμεθ. Μόνο έτσι θα ανακαλύψουμε αν ήταν ένας γνήσιος προφήτης, σταλμένος από τον Θεό, ή αν ήταν ένας παιδεραστής, δολοφόνος και αυτοαποκαλούμενος προφήτης», ακούγεται να λέει ο Firasat στο τρέιλερ της ταινίας. 

O Firasat κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Αμερικανό πάστορα Terry Jones, τον οποίο αποκαλεί πηγή έμπνευσής του. Ο Jones έγραψε στην ιστοσελίδα του: 

«Ευελπιστούμε και επιθυμούμε να μας αξιώσει ο Θεός να παρουσιάσουμε μια εικόνα του Μωάμεθ που ενδεχομένως δεν έχει αποκαλυφθεί στο παρελθόν, μια εικόνα που θα βοηθήσει τους ανθρώπους στον Δυτικό κόσμο, ακόμη και τους μουσουλμάνους, να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορική προσωπικότητα που ονομάζεται Μωάμεθ, τη ζωή του και τη διδασκαλία του». 

Ο Jones έγινε γνωστός για τις εμπρηστικές ομιλίες του κατά του Ισλάμ, και για την διοργάνωση μιας εκδήλωσης εμπρησμού του Κορανίου τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη. 

«Ο αθώος Προφήτης» αναμένεται να είναι μια εμπρηστική ταινία, γεγονός που δικαιολογεί την αύξηση ετοιμότητας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου από το επίπεδο 2 στο επίπεδο 3, το δεύτερο υψηλότερο, λίγο πριν την κυκλοφορία της ταινίας στις 14 Δεκεμβρίου. Ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, το βελγικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την αύξηση ετοιμότητας στο επίπεδο «σοβαρής απειλής», ως προληπτικού μέτρου. 

Αναμένονται παρόμοιες ανακοινώσεις και σε άλλες χώρες

Τα σώματα ασφαλείας σε περιοχές της Ευρώπης όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες με καταγωγή από την Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, το Πακιστάν κ.α. έχουν ήδη τεθεί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε κατάσταση ετοιμότητας. Τεχνικά τμήματα της βελγικής αστυνομίας έχουν επίσης λάβει εντολή να παρακολουθούν στενά ισλαμιστικές ιστοσελίδες και μηνύματα με πολλαπλούς παραλήπτες μέσω Facebook κ.α. 

Εικόνα από το διαφημιστικό τρέιλερ της ταινίας «Ο αθώος Προφήτης», όπως δημοσιεύθηκε από το χρήστη theinnocentprophet (από το youtube.com). Το σύνθημα σε πανό στα δεξιά λέει: "Ευρώπη, θα πληρώσεις. Σιμώνει ο αφανισμός σου"!!! Παρ' όλα αυτά, ο φερόμενος ως δημιουργός της ταινίας δηλώνει με υποκρισία ότι αισθάνεται πως η Ευρώπη είναι η οικογένειά του.

Όταν ρωτήθηκε για το ποια είναι η αντίδρασή του στο γεγονός ότι η αστυνομία σε διάφορες χώρες της ΕΕ έχει τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή, ο Firasat δήλωσε ότι θα μπορούσε να αναβάλει την κυκλοφορία της ταινίας... 

...«ώστε να μπορέσουν να την δουν από πριν οι αρχές σε διάφορες χώρες και να κρίνουν αν υπάρχει κάτι σε αυτή την ταινία που δεν την συγκαταλέγει ανάμεσα στις εκείνες για τις οποίες ισχύει ήδη το πεδίο εφαρμογής του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης. Ας την δουν, ώστε να διασφαλιστεί το γεγονός ότι η ταινία μου δεν θα προκαλέσει βία ή ανθρώπινες απώλειες. 

Εννοείται, επίσης, ότι θα γίνουν όποιες τροποποιήσεις μου ζητηθούν, εφόσον ζητηθούν από τις αρχές. Δεν φοβάμαι το ξέσπασμα μιας «ισλαμικής οργής»...  Η αναβολή της κυκλοφορίας, αν υπάρξει, θα είναι ένα δείγμα σεβασμού προς την Ευρώπη, την οποία θεωρώ οικογένειά μου»

Στις αρχές του 2012, το Βέλγιο, όπως και άλλες χώρες, βίωσε ταραχές μετά την κυκλοφορία της «Αθωότητας των μουσουλμάνων», της περιβόητης διαδικτυακής ταινίας, η οποία μόλις κυκλοφόρησε, πυροδότησε μαζικές και βίαιες διαδηλώσεις αντιαμερικανικού και αντιδυτικού, γενικότερα, χαρακτήρα σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, αλλά και σε όλες τις χώρες όπου διαμένουν πολλοί μουσουλμάνοι μετανάστες. 

Το ύποπτο, μεταξύ άλλων, με την υπόθεση αυτή είναι ότι η εταιρεία Google, στην οποία υπάγεται η υπηρεσία YouTube, αν και έχει σβήσει δεκάδες άλλα βίντεο στο παρελθόν, για διάφορους λόγους, μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμη κατεβάσει τη συγκεκριμένη αμφιλεγόμενη ταινία από τις σελίδες της. 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]