Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατός και προκλητικές μεταθέσεις ημετέρων...;


Στο πλαίσιο των δύσκολων καιρών που ζούμε και της αξιοκρατίας που θα έπρεπε να ισχύει, δεδομένου ότι παρόμοια περιστατικά με αυτά που αναφέρονται παρακάτω, μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. 

Δυστυχώς, τα περιστατικά αφορούν τον Ελληνικό Στρατό και δυστυχέστερα γίνονται από τους «διασώστες» μας, οι οποίοι διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους πως θα πατάξουν την διαφθορά, την αναξιοκρατία και το κομματικό κράτος. Σύμφωνα με όσα ακολουθούν, αυτού του τύπου οι δηλώσεις είναι οι συνήθεις προς χαχόλους, επειδή το «σύστημα» όχι μόνο παραμένει, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει, δηλαδή την εξυπηρέτηση των ημετέρων κομματικών εγγεγραμμένων και επίσημων ψηφοφόρων του…

Με βάση τo έγγραφο Φ.411.1/ΕΠ.459268/Σ.828/11-9-12/ΓΕΑ/Β1/1δ μετατέθησαν στο εξωτερικό Ανθυποσμηναγοί σε θέσεις Επισμηνία - Αρχισμηνία, πράγμα που είναι εντελώς παράτυπο και παράνομο, καθώς σύμφωνα με τα θεσμικά κείμενα, καθώς και το έγγραφο Φ.411/ΕΠ.478279/Σ.870/1-9-11/ΓΕΑ/Β4/1μ συγκεκριμένα, με βάση το οποίο προβλέπεται η κάλυψη της εν λόγω θέσης να είναι μέχρι και ενός βαθμού μεγαλύτερη ή μικρότερη, ενώ σ' αυτήν την περίπτωση η διαφορά είναι δύο βαθμοί.

Συγκεκριμένα με το έγγραφο Φ.411.1/ΕΠ.459268/Σ.828/11-9-12/ΓΕΑ/Β1 ο Ανθυποσμηναγός (ΤΕΑ) Χαράλαμπος Δημητρακόπουλος (66392) μετατέθηκε στο Βέλγιο/Βρυξέλλες. Βέβαια έχει υπηρετήσει στο γραφείο του τέως Α/ΓΕΑ και μετέπειτα Α/ΓΕΕΘΑ κ. Γιάγκου και εσχάτως στο γραφείο του νυν Α/ΓΕΑ κ. Τσαντηράκη.
Επίσης, η Ανθυποσμηναγός (ΑΤΜ) Βασιλική Ασημακοπούλου (66417) μετατέθηκε στη Γαλλία/Παρίσι σε θέση Επισμηνία - Αρχισμηνία.

Το τρελό πάρτι συνεχίζεται κυρίως τώρα, όπου την διεύθυνση των μεταθέσεων έχουν αναλάβει τα στελέχη που είναι προσκείμενα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. (κος Δριτσάκος και κος Παρασκευάς).

Έτσι στην ίδια διαταγή ο Αντισμήναρχος (ΜΑ) Παναγιώτης Καλότυχος δεν πρόλαβε να πάει στη διεύθυνση μεταθέσεων του ΓΕΑ και κανόνισε να πάει στην Αμερική/Ουάσιγκτον και μάλιστα για δεύτερη φορά.
Επίσης, ο Επισμηναγός (Δ) Αλέξανδρος Κουμαράς (60500) φρόντισε από το γραφείο του (αυτό των μεταθέσεων εξωτερικού) να πάει στην Ιταλία/Νάπολι.

Μεγάλη ρέντα φαίνεται να έχουν τα στελέχη που υπηρετούν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Μονάδα της Ζήρου, καθώς ο κος Πλακιωτάκης φρόντισε μεγάλος αριθμός από εκεί να πάει τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο (με τα έγγραφα Φ.411/ΕΠ.459332/Σ.848/13-9-12/ΓΕΑ/Β1 και Φ.411.1/ΕΠ.459267/Σ.827/11-9-12/ΓΕΑ/Β1), καθώς και πολλά άλλα στελέχη από Μονάδες της Κρήτης.

Το κορυφαίο όμως όλων είναι το εξής :Με το σήμα (071503Ζ ΣΕΠ 12/ΓΕΑ/Β1/1τ) της Παρασκευής 7/9/12, ζητήθηκαν επιθυμίες προσωπικού για κάλυψη τριών θέσεων στην Κύπρο, έως τη Δευτέρα 10/9/12, που θα έπρεπε να πληρούν τα εξής κριτήρια:

1) Ενός Σμηνάρχου (ΕΑ) με εμπειρία στο ΓΕΕΘΑ, σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων (124 ΠΒΕ), να έχει διατελέσει Διοικητής σε Μοίρα Άμυνας Φρούρησης (ΜΑΦ), να είναι απόφοιτος ΑΔΙΣΠΟ ή ΣΠΑ Ανωτέρων. Φυσικά αφορούσε στον Σμήναρχο (ΕΑ) Νικόλαο Μπαμπαλή (12564) κολλητό βουλευτή της Ν.Δ. που είναι επιστήθιος φίλος του κ. Σαμαρά (τον είχε ακολουθήσει στην Πολιτικά Άνοιξη όταν έφυγε από τη Ν.Δ. κλπ) που πηγαίνει στην Κύπρο για δεύτερη φορά.

2) Ενός Σμηναγού (ΥΑΔ) με εμπειρία σε πυραυλικό σύστημα (καμία σχέση με αυτό αλλά υπηρετούσε στη Χρυσούπολη ως αξιωματικός ασφαλείας), να είναι απόφοιτος ΣΠΑ/ΣΕΑΑ, να έχει εμπειρία σε ειρηνευτικές αποστολές (έχει πάει στη Βοσνία), να έχει προϋπηρεσία σε χώρα της Μέσης Ανατολής (έχει υπηρετήσει δύο χρόνια στην Ιορδανία), να γνωρίζει αγγλικά (τι χρειάζονται να μου πείτε στην Κύπρο;) και να διαθέτει επιτελική εμπειρία (ήταν στο γραφείο του κ. Βενιζέλου, ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται φυσικά για τον Σμηναγό (ΥΑΔ) Κωνσταντίνο Πάντζαρη (61825) που πάει κι αυτός στο εξωτερικό για δεύτερη φορά.

3) Ενός Υποσμηναγού (ΤΕΑ) με εμπειρία στα ραντάρ, με γνώση ηλεκτρονικού πολέμου, κάτοχο στρατιωτικού διπλώματος Ε' κατηγορίας και απόφοιτο εκπαίδευσης πυρασφάλειας. Πρόκειται φυσικά για τον Υποσμηναγό (ΤΕΑ) Παντελή Πέτσα (65771). 

Έτσι με το έγγραφο Φ.411/ΕΠ.459638/Σ.926/26-9-12/ΓΕΑ/Β1/1α καθορίσθηκαν οι μεταθέσεις των ανωτέρω με πλήρως "αντικειμενικά" κριτήρια.

Μιλάμε δηλαδή για εντελώς φωτογραφικές τοποθετήσεις που καταστρατηγούν πλήρως το νόμο 3883/2010 και τη μοριοδότηση που θα προσέδιδε υποτίθεται αντικειμενικότητα και διαφάνεια.
Τα παραπάνω αποτελούν φυσικά μόνο ένα μικρό μέρος των κομματικών μεταθέσεων των ημετέρων οι οποίες συνεχίζονται με ένταση ακόμα και σήμερα.

Ντροπή...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Το τρελό πάρτι να ξέρετε ότι συνεχίζεται απροκάλυπτα μεχρι και σήμερα απο την διεύθυνση των μεταθέσεων αφου βέβαια την έχουν αναλάβει τα στελέχη που είναι προσκείμενα στην κυβέρνηση της Ν.Δ.
    Ας είναι καλά η τριτοκομματική κυβέρνηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο. Το πάρτυ συνεχίζετε επί τρία, όχι μόνο στο στρατό, αλλά ΠΑΝΤΟΥ.

      Διαγραφή
  2. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα στην Ελλαδα...Ο Ελληνας εχει γινει σνθρωπακι.Αυτη ειναι η αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]