Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τάσσος Παπαδόπουλος: ο τελευταίος «μπουρλοτιέρης» μέχρι τον επόμενο


Έγινε σήμερα, Κυριακή, το μνημόσυνο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο Κύπριος Πρόεδρος είχε πει το τελευταίο μεγάλο ΟΧΙ (σχέδιο ΑΝΑΝ) που έχει ακουστεί από ελληνικά χείλια απέναντι σε ξένα συμφέροντα, ενώ, δυστυχώς, την ίδια ώρα μεγάλο κομμάτι του ελλαδίτικου πολιτικού κόσμου πίεζε την Κύπρο να πει ναι. 

Η Προεδρία του άφησε στην Κύπρο παρακαταθήκη πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, προκειμένου η ελληνική Μεγαλόνησος να μην γίνει έρμαιο κανενός. Τόσο πείραξε κάποιους η δράση του, που ακόμα και μετά θάνατον (12.12.2008), σύλησαν τον τάφο του και πήραν μέσα από το φέρετρο τη σορό του. 

Η στάση του και ο αγώνας του απέδειξαν ότι ο… καλός άνθρωπος δεν είναι ο «φιλήσυχος», αλλά ο «μπουρλοτιέρης» της ιστορίας, που ταράσσει τα ύδατα του υπάρχοντος κατεστημένου και βγαίνει μπροστά για χάριν των συνανθρώπων του, σε όποιο πόστο της ζωής κι αν βρίσκεται. 
Πηγή: Πυγμή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Είπε όχι στο σχέδιο Ανάν αλλά δεν είπε όχι στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάω στοίχημα ότι είσαι είκοσι και κάτι το πολύ. Έχεις πολλά να μάθεις ακόμα μέχρι να κρίνεις τους ανθρώπους δίκαια, λαμβάνοντας υπ' όψιν όλες τις συγκυρίες, και όχι με τον απόλυτο τρόπο και την ορμή-κατάλοιπο της εφηβείας.

      Τον Τάσσο Παπαδόπουλο θα τον θυμηθούμε με σεβασμό και νοσταλγία χίλιες φορές από σήμερα και στο εξής - και όχι άδικα. Έρχονται θύελλες.

      Διαγραφή
  2. Σωστά είπε ναι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Ενταξη σημαίνει καταστροφή της οικονομίας, της βιομηχανίας και του εθνικού πλόυτου μιάς χώρας. Αν έμπαινε η Τουρκία στην ΕΕ, σήμερα δεν θα ήταν ο γίγαντας που είναι, αλλά μία κατεστραμμένη χώρα, όπως οι περισσότερες Ευρωπαικές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]