Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Nέο "δώρο" της κυβέρνησης στα παιδιά της πράσινης ανάπτυξης!

Εξαιρούν προκλητικά από το νέο έκτακτο τέλος τα αιολικά πάρκα και “ταράζουν” τους μικρούς ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών με εισφορά έως και 35% του τζίρου τους!

Αιολικά πάρκα ποιοί έχουν άραγε; Γιατί η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια στα παιδιά της πράσινης ανάπτυξης;

Την ίδια ώρα, οι “μικροί” που επένδυσαν σε φωτοβολταϊκά βρίσκονται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, που δέχονται και νέο πλήγμα μετά τις μειώσεις τιμών.

Η έκτακτη εισφορά, από την οποία εξαιρούνται τα φωτοβολταϊκά στις στέγες, είναι μέσα στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο το βράδυ στη Βουλή και αποτελεί στην ουσία και προαπαιτούμενο για να πάρουμε τη δόση!

Σύμφωνα με τη σχετική ρύθμιση:

* Για όσες επενδύσεις έχουν συνδεθεί έως τις 30 Δεκεμβρίου του 2011 η έκτακτη εισφορά ορίζεται στο 25% του τζίρου.
* Για όσους ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την 1η Ιανουαρίου του 2012 και η «ταρίφα» που έχουν κλειδώσει αντιστοιχεί σε μήνα πριν τον Φεβρουάριο του 2012, η εισφορά καθορίζεται στο 35%.
* Για όσους ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την 1η Ιανουαρίου του 2012 και η «ταρίφα» που έχουν κλειδώσει αντιστοιχεί στο διάστημα Φεβρουάριος του 2012 έως 9 Αυγούστου του 2012 η εισφορά ορίζεται στο 29%.
* Δεν υπάρχει εισφορά για όσους έχουν κλειδώσει τιμή μετά τον Αύγουστο του 2012, με τις νέες δηλαδή μειωμένες ταρίφες.
* Δεν υπάρχει εισφορά για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες
* Η παρακράτηση της εισφοράς θα γίνεται απευθείας από την «πηγή», δηλαδή από τις πληρωμές του ΛΑΓΗΕ.
* Θεσμοθετείται το “κλείδωμα ταρίφας” με την ηλέκτριση του σταθμού για τα νέα έργα
* Για τα έργα που έχουν υπογράψει σύμβαση, μένει προς υλοποίηση ένα 4μηνο, εκτός εάν το 18μηνο λήγει νωρίτερα.

Η διάρκεια είναι δύο χρόνια αρχίζοντας από την 1η Ιουλίου του 2012 και καταλήγοντας στις 30 Ιουνίου του 2014, ενώ δίνεται η δυνατότητα παράτασης, με τους ίδιους όρους, για έναν ακόμα χρόνο.

Για το θέμα, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΒΦΩ) έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό και στα αρμόδια υπουργεία. ΥΠΟΙΚΟ, ΥΠΕΚΑ, ΥΠΑΝ, στην οποία επισημαίνεται ότι με τα νέα μέτρα καταδικάζεται η εγχώρια βιομηχανία φωτοβολταϊκών στην πτώχευση καθώς η πτώση των παραγγελιών είναι ήδη κατακόρυφη και θα επιδεινωθούν δραματικά τα οικονομικά των ελληνικών εργοστασίων.

Ήδη με τα μέτρα του Αυγούστου οι ελληνικές βιομηχανίες αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα καθώς η ανύπαρκτη παροχή χρηματοδότησης στην ουσία εκμηδένισε το ενδιαφέρον των επενδυτών. “Το σύνολο της ελληνικής βιομηχανίας προμηθεύει ελληνικές εταιρείες (οι εξαγωγές έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο) και τα νέα μέτρα οδηγούν τον κλάδο στο κλείσιμο και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτήν”, αναφέρουν οι εκπρόσωποι των βιομηχανιών.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]