Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαβρόφ: H Δύση οξύνει την κατάσταση στη Συρία


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες, ότι η Δύση προσπαθεί να οξύνει την κατάσταση στη Συρία και να δημιουργήσει συνθήκες για την ανατροπή του καθεστώτος στη χώρα αυτή.

Κατά τη γνώμη του Λαβρόφ η Δύση παροτρύνει τη συριακή αντιπολίτευση να συνεχίσει τον αγώνα της κατά του Μπασάρ Άσαντ.

Ο Λαβρόφ έκανε δηλώσεις (προχθές) στο Κάιρο μετά τις συνομιλίες με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ-Αραμπί και τον διεθνή απεσταλμένο για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι.

Νωρίτερα ο αλ-Αραμπί , όπως αναφέρει η Φωνή της Ρωσίας, είχε δηλώσει ότι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν συγκεκριμένα μέτρα για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία.

Χέιγκ: Η Ευρώπη αναγνωρίζει «την τεράστια σπουδαιότητα» των σχέσεων με την Ασία

Αρχηγοί κυβερνήσεων και κρατών και Υπουργοί Εξωτερικών χωρών της Ευρώπης και της Ασίας άρχισαν επαφές τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα του Λάος, Βιεντιάν, προκαταρκτικά επίσημων συνομιλιών που θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Η σύνοδος κορυφής 50 χωρών της Ευρώπης και της Ασίας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voanews, ξεκίνησε με την είσοδο τριών νέων μελών στην διάσκεψη: το Μπαγκλαντές, την Ελβετία και την Νορβηγία. Σχολιάζοντας την σύνοδο ο βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Γουίλλιαμ Χέιγκ, δήλωσε ότι η Ευρώπη αναγνωρίζει «την τεράστια σπουδαιότητα» των σχέσεων με την Ασία.

Η σύνοδος κορυφής Ευρώπης-Ασίας που γίνεται κάθε δύο χρόνια, πραγματοποιείται φέτος με φόντο την οικονομική κρίση στην γηραιά ήπειρο, όπου οι οικονομίες πολλών χωρών αντιμετωπίζουν σοβαρή ύφεση και υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]