Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Reuters: Δε θα ληφθεί απόφαση για τη δόση στις 12 Νοεμβρίου!


Φωτιά στην Ελλάδα, βάζει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters το οποίος επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους της ΕΕ. Σύμφωνα με το άρθρο, είναι απίθανο να αποφασίσει το Γιούρογκρουπ στις 12 Νοεμβρίου, την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ για την Ελλάδα.

«Η Σύνοδος της 12ης Νοεμβρίου δεν θα αποτελέσει το καταληκτικό στάδιο. Δεν βρισκόμαστε υπό τόση πίεση όση ενδεχομένως πιστεύεται», αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο τη δήλωση του αξιωματούχου. Ο ίδιος φέρεται να λέει ότι η Αθήνα είναι ικανή να καλύψει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της, χωρίς πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, μέχρι και τα τέλη Νοέμβρη, ίσως δε ακόμη και τις αρχές Δεκέμβρη.

Το Reuters κάνει επίσης αναφορές σε δηλώσεις άλλων αξιωματούχων που τονίζουν ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα παραταθεί η αγωνία για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι τα αποθέματα της Ελλάδας φτάνουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ενώ στις 16 του μήνα πρέπει να πληρωθεί ένα ομόλογο αξίας 5 δις ευρώ.

«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία ως προς όλες τις επιμέρους διαστάσεις του πακέτου, δεν θα υπάρξει συμφωνία. Δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση αν δεν ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες», αναφέρει άλλη πηγή. Ενώ άλλος αξιωματούχος τονίζει: «ο κίνδυνος αδυναμίας αποπληρωμής των 5 δις ευρώ στις 16 Νοεμβρίου, έχει διογκωθεί, με αποτέλεσμα η της χρεοκοπία, εξαιτίας της έλλειψης ταμειακών διαθεσίμων, να έρχεται όλο και πιο κοντά για την Ελλάδα».

Προφανώς κάποιοι μας δουλεύουν. Ή έχουμε λεφτά για καιρό ακόμη κι απλά είναι ένα μέσο πίεσης τα άδεια ταμεία, είτε οι ξένοι προετοιμάζουν το έδαφος και για άλλες… προσαρμογές πέραν του σκληρού πολυνομοσχεδίου που θα ψηφιστεί την Τετάρτη.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σιγά και μη λαμβανόταν......
    Ο εκβιασμός στο απόγειό του......
    Και οι εθνοπροδότες που δήθεν μας κυβερνούν, στις παπαρολογίες τους και τους εκβιασμούς τους, κατά ποίων , μα φυσικά του Ελληνικού Λαού...
    Αν κατάλαβε κανείς ολίγα μόνο από όσα παρουσίασε ο κ Σ. Καρατζαφέρης στο Εκ κεντρικό δελτίο, από τα έγγραφα των Anonymous, τότε εννόησε τι σημαίνει εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού με τις παπαρολογίες του τρίο Στούτζες κιαι του τι σημαίνει εσχάτη προδοσία από όλη αυτή την σαπίλα.....
    Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα...ξεχάστε τα πάντα και ...αυτοενταφιεστείτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]